Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Even stilstaan bij ‘Go with the Flow’

/
/
/
330 Views

Van verschillende mensen had ik gehoord over de Osho-kaarten en hoe bijzonder ze waren. Treffend ook. Mindblowing. Dat klinkt altijd goed, dus uiteindelijk heb ik ze besteld.

Ze kwamen met z’n allen in een mooi doosje met een boekje erbij. De afbeeldingen zijn mooi en ik zie overeenkomsten met de gangbare Tarotkaarten. Maar er zijn ook verschillen en dat maakt het interessant. Ter gelegenheid van deze eerste blog heb ik een kaart uit dit nog haast maagdelijke dek getrokken. Was het een nare kaart geweest, dan had ik een ander onderwerp moeten bedenken voor deze blog. Maar, halleluja, het is een mooie: Kaart 6 van vuur, Succes. Interessant, snel even lezen wat er in het boekje over geschreven wordt.
Op de kaart berijdt een uitbundig figuur een tijger en vliegen er allemaal slingers en confetti door de lucht. De betekenis vertelt, dat succes niet blijvend is. Dat er altijd een dal op volgt. Geniet van het dal, want het is ontspanning. En geniet van de top omdat het zo lekker is, maar houdt het niet krampachtig vast.
Valt me een beetje tegen… wat een open deur zeg. Go with the flow. Daar komt het op neer.  Dat weten we toch al lang?
Maar soms is het toch goed om er even bij stil te staan. Om even een pas op de plaats te maken en toeschouwer in plaats van deelnemer te zijn. En precies dat doen de kaarten, ongeacht welk deck je kiest. Ik ben een fan van Osho, al jaren en ben hartstikke blij met dit deck.

Succes voor de vernieuwde site van Koorddanser, die nu echt 2011 is geworden! De kaart zegt dat er beweging zal zijn. Als een organisme onderhevig aan de op- en neergang in het leven.

Bijna menselijk…


Tags:
Meer van:

2 Reactie(s)

 1. Leuk dat je zo van Osho houdt. Ik heb dus ook maar een oudere Rajneesh Neo-Tarot erbij gehaald en ik trok kaart 3: Enlightenment. ‘Drop all ambition to be the first to become enlightened. There is no individual enlightenment. All individuals are joined together with the whole.’ Met het verhaal van Boeddha die weigerde de poorten van de hemel te passeren zolang niet iedereen verlicht was. Wat herken ik hier veel in van non-dualisme zoals daar nu, decennia later, door veel verlichten over wordt gesproken, zoals Tony Parsons tot Jed McKenna! En een boodschap aan ons, die maar al te vaak van verlichting een soort trip maken. Wat dat betreft ben ik heel blij met de Koorddanser die zoveel aandacht geeft aan dit onderwerp. Dus ook met deze nieuwe website.

 2. Waarom heet je Satyamo? Die vraag heb ik je eigenlijk nooit gesteld.

  Osho heeft humor. Maakt wakker. Is onbevreesd en zegt gewoon waar het op staat. No nonsense en tegelijkertijd trefzeker diep. Hou ik van. Die kaarten zijn echt goed! Ik heb ze nu een paar keer gebruikt en ze doen het goed, zeg maar :-).
  Nu even weer op jouw blog kijken.

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest