Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Eric Pearl: miracle master

/
/
/
378 Views

Toch gaat healen niet altijd zoals je wilt

Eric Pearl heeft de wind eronder. Onder zijn levensmissie, zijn promotie, zijn publiek en de verkoopcijfers van zijn boek De Reconnectie. De buitengewone genezingen die bij patiënten van Dr. Pearl worden waargenomen, trekken de aandacht in de hele wereld. Op bezoek bij de Amerikaanse miracle master.

Door Ewald Wagenaar

Het ziet er ‘gelikt’ uit, de presentatie van de man, zijn boek en de aankondigingen van zijn optredens. Amerikaans. Totaal committed. Ondertitel van zijn boek luidt ‘heel anderen, heel jezelf’. De boodschap: we begrijpen (het logische denken dus) niet hoe, maar vanuit de Eenheid van Alles, God, het Veld, Liefde of Universum, hoe je het maar wilt noemen, is steeds energie beschikbaar om de lichamelijke en innerlijke balans te herstellen als die uit evenwicht is. Daardoor kunnen lichamelijke klachten in een handomdraai worden hersteld. Soms heet deze energie ook ‘intelligentie’ of ‘kennis’,  zonder daarbij het denkende brein te bedoelen, maar een hogere werkelijkheid.

Dit inzicht draagt Eric al geruime tijd in de hele wereld uit. Het is een aparte ‘school’ geworden: Reconnective Healing. Je leert het in een weekend, in dat weekend doe je level 1 en 2 en, voor wie wil, daarna nog twee dagen level 3 en dan ben je het doorgeefluik geworden van die hogere energie om mensen daarmee weer te verbinden, zodat heling bijna automatisch optreedt als er een verstoorde balans is die lichamelijke klachten geeft.

Weinig toeval

Wie op zoek is naar het hogere, is vaak extra ontvankelijk voor wonderen, omdat wordt verondersteld dat er ‘hogere’ energieën voor nodig zijn. Nee, niet die wonderen van het soort ‘kijk eens hoe wonderbaarlijk mooi deze bloem is’, maar het soort dat ‘tovert’. Manifesteren, materialiseren, over water lopen, wonderbaarlijk genezen, al dik 2000 jaar geleden trokken hordes mensen om die reden achter ‘miracle wonderman’ Jezus van Nazareth aan. Niks nieuws onder de zon. Indiase goeroes met vergelijkbare gaven mogen zich doorgaans ook in bijzondere belangstelling verheugen, met bijpassende exploitatieplaatjes. Magie spreekt ook zeer tot de verbeelding van het ego: om niet te zeggen: the ego loves it! Lastige uitgangspunten dus voor de chiropractiker Eric Pearl toen hij jaren geleden in zijn praktijk steeds vaker te maken kreeg met bijzondere en onverklaarbare genezingen. Hij dook erin en is nu een succesvolle spirituele performer, master, healer en auteur. Van zijn boek De Reconnectie verkocht hij over de hele wereld zo’n 400.000 à 450.000 stuks. Wat is dat nu voor man? Want over dat Reconnection is al genoeg geschreven. Wat ooit met reiki gebeurde, herhaalt zich met de Reconnection: het wemelt tegenwoordig van de Reconnective Healing practitioners (in drie niveaus).

Op bezoek bij Eric, geflankeerd door zijn exotische assistent Ronen en organisator en pr-vrouwe Liesbeth Bakker, ook al zo iemand die weinig aan het toeval overlaat. Drie keer gaat Ronen kijken of Eric al onderweg is. Ja hij komt zo, ja hij is onderweg, nog even. Ik zit geduldig te wachten. Tijd genoeg. Dan komt Eric ‘op’, flesje cola in de hand. Begroeten. Wat woorden. En hij verdwijnt weer. Even later nog ‘s. Onrust. Ik kijk naar de energie. Onstuimig, onrustig, veel willen en moeten. Eric zit. Draait zijn stoel een kwartslag en zit nu vis-à-vis met mij. Focus. Ja, een interview. ‘I’m here’. Big smile.

Afficheren

Iedere vraag levert direct een strak antwoord. Eerst vermoedde ik dat hij er al ooit over had nagedacht. Maar na een paar verrassende situaties ontdek ik dat zijn manier van praten met zoveel power en autoriteit gebeurt, dat je daardoor denkt dat wat hij zegt uitgemaakte zaak is. Maar het is een basishouding. Als ik hem vraag hoe zijn jeugd heeft bijgedragen aan wat hij nu doet, begint hij te praten in een tempo en met een intensiteit die doet vermoeden dat hij er net twee dagen op heeft gemediteerd. Niet dus. Hij bedenkt het ter plekke. Het is net alsof hij iets op zijn persoonlijkheid zet. Waardoor alles nóg iets groter wordt. Bigger than life. Past goed bij de missie. Bij iedere leermeester hoort een verhaal. Dat van Eric is dat zijn moeder stierf tijdens zijn geboorte, en re-animeerde. Deze BDE wijst Eric aan als iets wat hem intens met zijn moeder heeft verbonden en met zijn werk nu: ‘Er is dáár een groter beeld van het leven’, vertelde ze hem toen hij ouder was, aldus Eric.

Het ontroert hem. Even worden zijn ogen glazig, want vier weken geleden stierf ze naast hem, terwijl hij haar hand vasthield.

Handen, daarin zit het bewustzijn waarmee Eric werkt, lijkt het. Als kind gingen oude horloges in zijn handen weer spontaan lopen. Uri Geller zagen we in de jaren zeventig in ons land er voor het eerst mee aan het werk. Een wonder! riep de calvinistische polder in koor. En nog steeds: langs je neus weg zeggen dat horloges spontaan beginnen te lopen, is jezelf wel als bijzonder afficheren.

En dat is precies waarvoor Eric een goed gevoel heeft. Het regent in het gesprek aan vergelijkbare details. Automatisch (Egyptologisch) schrift, bijzondere genezingen, films op YouTube ‘bewijzen’ het, genezen op afstand, de hele santenkraam als het maar ‘wonderlijk’ is.

Wat drijft je?
‘De opwinding van het doel. En dat is het simpele bewustzijn of kennis dat we meer zijn dan we denken; dat we transcendente wezens zijn en dat ons ego ons probeert te verhinderen om die waarheid te zien. Hoever dat gaat? Dat hoop ik nooit te hoeven beantwoorden!’

Kan kanker genezen met reconnective healing?
‘Het maakt niet uit wat de ziekte is. Deze heling gaat niet over diagnoses en therapie of behandeling. Het gaat om het herstel van de balans. Daarvoor is geen ‘model’. Er zijn geen ‘energietechnieken’. Het gaat om de natuurlijke staat van zijn, van licht en vibraties.’

Maar er reageert toch ‘iets’?
‘De reactie die het lichaam geeft daarvan weten we niet wat het precies is. Maar het herstelt wel de balans.’

Met wat ‘connect’ je eigenlijk?
‘De universele intelligentie, de waarheid, licht, spirit. Vele namen zijn ervoor. Deze bron heeft als basis altijd liefde, nooit angst. Daarmee kan je het onderscheiden.’

Eric wil de proof of the pudding laten zien.

‘Geef me je hand ‘s. Houd ‘m een beetje gebogen naar voren en spreid de vingers.’

Eric richt zijn handpalm gericht op mijn vingers. Hij begint met in de lucht rondjes te draaien voor mijn vingers. Ik kijk ernaar.

‘Voel je iets?’ vraagt hij me en kijkt me indringend aan.

‘Nee, niks’.

‘Ook geen tinteling, niks?’

‘Helemaal niks.’

Hij schuift zijn stoel naar achteren. De ruimte tussen mijn vingers en zijn hand is ruim een meter. In de lucht draait hij met zijn hand aan een groot wiel, lijkt het.

‘En nu?’

‘Nog niks’.

Hij vraagt me mijn ogen te sluiten. Weer draait hij – vermoedelijk – grote luchtcirkels.

‘Ja, ja, kijk, je oogleden bewegen.’

‘Volgens mij hou ik ze stil.’

Maar hij gaat door met draaien.

‘Ja, je ene vinger bewoog iets! En nu ook je andere hand. Je ogen zijn wat roder!’

‘Ik voel niks’.

‘Echt niet?’

‘Niets’.

De ‘proef’ slaagt dus niet. Ik voel helemaal niets. Geen enkele energie, gloei, beweging of wat-dan-ook. Er is geen reactie dus. Geen indicatoren, wat niet wil zeggen dat er niets gebeurt.

Geen reactie bij mij dus. Wat zou dat kunnen betekenen?’
‘Ik weet het niet. Het gebeurt zelden dat er geen reactie komt. Echt geen idee.’

Zijn er situaties waarbij reconnective healing niet werkt?
‘Ja, als iemand héél graag resultaat wil en daar geheel mee is geïdentificeerd. Dan helpt het om eerst de gretigheid naar het resultaat, het beter worden, los te laten. Het kan soms ook niet werken als iemand sterke vooroordelen heeft.‘

Als iemand na een healing toch dood gaat?
‘Het is een illusie dat we de dood kunnen controleren. Healing gaat over optimaliseren van de balans en niet om het Grote Plan te verbouwen. Healing gaat over onze groei en het bewustzijn. Vier weken geleden overleed mijn moeder ook terwijl ik naast haar lag, in het volste vertrouwen dat het goed was zoals het was. Zij schreef in mijn boek: ‘Er is een logische reden voor alles wat in deze wereld en daarbuiten gebeurt. Op een dag zul je het doel van Gods plan begrijpen’. Zo is het. Acceptatie.’

Buiten bij het maken van de foto vraag ik hem – om een ontspannen moment op de lens te krijgen – om ’s aan iets doms of onhandigs te denken. Maar zijn gezicht vertrekt geen spier. Ik zie de ‘face’ zoals op al zijn pr-foto’s. Hij zet dat beeld als het ware op. Als de camera weer zakt, ontspant hij zich. Always in control. Heel knap. De volgende interviewer staat te wachten.

Meer: www.thereconnection.com en voor evenementen www.blizevents.com

Genezen in één dag

“Op een morgen word ik wakker met een bloeddoorlopen oog, adertje gesprongen. In de loop van de dag vormt er zich op het oog een bobbeltje. De dagen erna wordt dit steeds groter, zodat ik de stoute schoenen aantrek om naar de huisarts te gaan. Hij maakt een spoedafspraak, in het ziekenhuis. In de tussentijd hebben we nog een afspraak om dr.Eric Pearl te ontmoeten in de studio van NuGuRu te Haarlem voor een interview en het filmen van een workshop. Na de hele middag in de energie te hebben vertoefd van dr. Eric Pearl en zijn team, gaat Nadia van Raam, één van de internationale trainers van The Reconnection, spontaan een healing van 1 minuut op mijn oog doen. Dit enkel en alleen met haar hand op 30 cm van mijn oog. Sceptisch dacht ik: “het zal wel”. In de avond voltrok zich “het wonder”: het bobbeltje op mijn oog werd zienderogen kleiner! De volgende dag was het weg en genezen!” Aldus Jan Smit, op www.zelfzijn.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest