Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Daphne de Ridder: stembevrijder

/
/
/
499 Views

Ze is dertig, woont in Amsterdam, heeft net d’r relatie verbroken. Daphne de Ridder is stembevrijder.

Wat doe je voor werk?

‘Ik heb een stembevrijdingspraktijk in Amsterdam, De Zangfabriek, waar ik holistisch werk met mensen en hun stem. Mijn uitgangspunt is dat de stem altijd een uitdrukking is van lichaam, ziel en geest en daarom werk ik met mensen aan bewustwording op deze gebieden. Wat voel je in je lichaam wanneer je zingt? Waar bouwt zich spanning op, waar stroomt het? Houd je iets tegen? Houd je je in? Waarom? Wat wil er in jou gezongen worden? Wat wil jouw ziel zingen? Het is iedere keer weer spectaculair om te zien hoe mensen zich bevrijden van hun verlangen naar controle, in het diepe springen, angst inruilen voor vertrouwen, in hun kracht gaan staan en uit volle borst zingen.’

Je levensmotto?

‘Wie eerlijk is tegen zichzelf heeft niets te verbergen.’

Je diepste overtuiging?

‘Dat binnen in ons alle aanwijzingen liggen die we nodig hebben op ons levenspad, en als we maar leren luisteren naar deze, vaak fluisterende, aanwijzingen en de moed hebben om ze te volgen, dan zitten we goed. Altijd.’

Vertel iets over je eigen ziel.

‘Mijn ziel licht op van het werk dat ik doe en vertelt me daarmee dat ik op de goede weg zit.’

Welk boek lees je nu?

‘Ik lees nu het Handboek Chakrapsychologie van Anodea Judith. Ik gebruik de thema’s van de chakra’s in mijn workshops Zing je Stem Vrij. Het zijn mooie richtingaanwijzers in de menselijke binnenwereld en helpen om concreet te kunnen werken in verschillende lagen van de ziel. In de week van Hemelvaart, van 28 mei tot 4 juni, geef ik een Zing je Stem Vrij zangweek in Zuid-Frankrijk.’

Moeten anderen het ook lezen?

‘Het boek is zeker een aanrader. Het geeft op een gestructureerde manier inzicht in je relatie met jezelf en de wereld om je heen, lichamelijk, energetisch en psychisch.’

Wat ben je over jezelf aan het leren?

‘Meer aanwezig zijn in mijn gevoel, en mijn ideeën en concepten los te laten. Ik blijf daardoor beter bij mezelf en kan dan veel eerlijker zijn in contact. Dat is spannend, maar maakt alles tegelijkertijd ook eenvoudiger.’

Noem een gelukkig moment in je leven.

‘Gisteravond laat lag ik op de bank naar muziek te luisteren. Het licht was zacht oranje en de sfeer rustig. Ik had even een sms-wisseling met mijn beste vriendinnetje waar ik blij van werd. Ik schreef in mijn dagboek en luisterde weer naar Eva Cassidy. Het was helemaal goed.’

Hoe ziet God eruit?

‘Als een tulp, of een hyacint, of een lantaarnpaal. Als jij en ik en de alcoholist in het park. We zijn allemaal vergeten waar we vandaan komen en we zijn allemaal op weg terug naar huis.’

‎Wat wil je graag aan anderen meegeven?

‘Roemi zegt: “Vrede is als je de weerstand tegen imperfectie opgeeft.” Omarm alles, laat controle los, je hoeft niets te verbergen, vertrouw op het onbekende, luister naar je lichaam, zing je vreugde en je verdriet, houd je niet in, leef!’

Meer info over Daphne: www.zangfabriek.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest