Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Portobello’s: goeie lunch of tussengerecht

/
/
/
354 Views

Rauwe groentes bevatten alle oorspronkelijk levenskracht nog, in tegenstelling tot gekookte of gebakken groentes. Een enkele keer is het nodig om gifstoffen uit groenten te koken, maar meestal zijn ze rauw uitstekend te eten. Ook paddestoelen, zoals portobello’s.

Door Amy Rachelle

Je kent ze wel, die ‘reuzenchampignons’. Steeltje eruit gesneden zijn ze uitstekend geschikt om lekkers op te stapelen. Uit de keuken van ‘rawfoodie’ Amy Rachelle deze keer portobello’s. Nodig: een blender, een lage temperatuur-oven (of dehydrater) en weinig tijd.

Ingrediënten portobello’s

 • 6 portobello’s voor 6 personen
 • 6 eetlepel olijfolie per paddestoel
 • 1/8 theelepel zeezout per paddestoel

Bereiden portobello’s

 • Snij het einde van de stam eraf. Was of borstel de paddestoel goed.
 • Breng aan de voor- en achterkant van de paddestoel met een boterkwastje 3 eetlepels olie aan, zorg voor voldoende olie op de buitenranden van de paddestoelen, zodat je uitdrogen voorkomt en ze vochtig blijven.
 • Plaats de paddestoelen op een platte schaal zodat de olie niet wegloopt.
 • Dehydreer 8 uur (lage temperatuur-oven met ventilator) op max 48° C/118° F. Zorg regelmatig voor voldoende olie over de hele paddestoel, door ze te draaien wanneer nodig. De paddestoel wordt uiteindelijk heerlijk zacht. Garneer met ’topping’, zie hieronder.
 • Serveer lauwwarm.

Ingrediënten ’topping’ portobello’s

 • 2 koppen macadamia noten (of amandelen)
 • 1 kop paranoten of pijnboompitten
 • 3/4 kop water
 • 2 theelepels flaxzaadolie
 • 1 eetlepel lecithinepoeder
 • ¼ gefilterd citroensap
 • ½ theelepel zeezout

Bereiden ‘topping’:

 • Week de noten 2 uur.
 • Giet af en spoel goed.
 • Blend alle ingrediënten tot een gladde romige substantie in de blender.
 • Op de portobello’s aanbrengen vlak voor het opdienen en eventueel aankleden met ander rawfood.

Meer info: www.amyrachelle.com.Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest