Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Bosbessen-vanilletaart

/
/
/
326 Views

Hoogenergetisch eten kan ook lekker zijn. Vorige keer beloofden we een lekkere taart van ‘rawfoodie’ Amy Rachelle . Hier het recept. Je moet er even voor winkelen, want bij Albert Heijn vind je deze ingrediënten niet. Grote kans van slagen bij goed gesorteerde biologische winkels of via internet.

Opmerkelijk is het gebruik van de sterke zoetstof stevia. Dit is een onschadelijke suikervervanger die door de suiker- en aspartaamindustrie in de ‘illegale’ hoek is gedreven. Veel stevia die wel – als ‘mondverzorgingsproduct’ – verkrijgbaar is, heeft een laurierbijsmaak. Via het bedrijf Mastercare.nl (zie www.mastercare.nl) is echter een zuivere versie te krijgen van deze stof. Een mespuntje is net zo krachtig als een flinke stapel suikerklontjes (en veel minder schadelijk). Ook yaconsiroop kan goed als zoetstofvervanger dienen voor als je geen stevia te pakken kan krijgen.

Verder gebruikt ‘rawfoodie’ Amy Rachelle in haar recept ‘Irish moss’, een uitermate – om niet het woord extreem te gebruiken – voedzaam ingrediënt dat van zeewier is gemaakt. Irish moss verschijnt ook wel ’s onder de naam carrageenan.

Ingrediënten

– Bosbessen-vanille witte chocoladetaart, taartvulling:
3 koppen Irish moss-pasta
50 gram amandelbloem (kopen of maken door witte amandelen in een blender te doen)
1 kop kokosnootolie
2 eetlepels lecithine (van sojabonen, maar bij voorkeur gemaakt van zonnebloemzaden in een pastavorm)
1/2 kop witte chocolate (smelten)
1 vanillestokje (‘boon’)
1/4 theelepel stevia
1 theelepel zeezout.
– Topping van de bosbessen-vanilletaart:
2 koppen bosbessen
1/4 kop honing
3 eetlepels Irish moss pasta.

Bereiding

Vulling: Meng de Irish moss-pasta en de amandelbloem tot een crèmig mengsel. Voeg de andere ingrediënten eraan toe. Meng het goed, liefst in een blender. Giet het geheel in een taartvorm. Laat dit 7 uur afkoelen in de koelkast.

Topping: Voeg de Irish moss-pasta toe aan de bosbessen en de honing in een blender. Meng het op de langzame stand, zodat er nog stukjes van de bessen in blijven. Verspreid het mengsel over de bovenkant van de taart en laat het geheel 7 uur afkoelen in de koelkast.

Meer info: www.amyrachelle.com.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest