Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Er is niets om je druk over te maken

/
/
/
565 Views

En: fouten bestaan niet!

Er is zoveel om rekening mee te houden, te willen, te voelen en te doen. Zucht. Om moe van te worden. Peter Roozendaal bevrijdt je van illusies.

Door Peter Roozendaal

Het belangrijkste principe van zelfrealisatie is het besef dat wat voorbestemd is te gebeuren, ook altijd gebeuren zal. Het maakt niet uit hoe je ook probeert iets tegen te houden. Wat voorbestemd is nièt te gebeuren, zàl ook niet gebeuren. Ook hier kun je niets aan veranderen. Er is gewoon niets om ons druk over te maken, om bang voor te zijn, er is niets te bereiken, niets te overwinnen, niets te verliezen. Alles ontvouwt zich zoals het hoort. Alles bevindt zich op de juiste plek. Er bestaan geen fouten. Alles is zoals het is.

Kon je dit maar zo ervaren in je persoonlijke leven. Alles wat je gaat beleven in dit leven, in deze incarnatie, is geprogrammeerd nog voor je geboren werd. Je kunt er echt niets meer aan veranderen. Je bent het lichaam niet. Zolang je denkt dat jij het lichaam bent, denk je dat je iemand bent, iemand die belangrijk is, of juist niet, of iemand waar je ideeën over hebt. Maar je hoeft je alleen maar naar binnen te keren in de stilte van het hart en alle zorgen over de toekomst verdwijnen. Je weet dan dat het ‘ik’ dat iets gaat beleven, niet bestaat. Je bent totale vrijheid, totale bevrijding, totaal gewaarzijn. Toch blijf je je vastklampen aan het gevoel dat je een lichaam bent, een persoon. Was er vandaag één moment dat je niet geloofde dat je iemand was? Hoe vaak was je boos of onzeker? Hoe vaak meende je iets verkeerds gezegd te hebben, of zag je iets dat niet in orde was? Dit bewijst dat je denkt dat je het lichaam bent. Laat alles toch los! Stop met piekeren en met je zorgen maken over je lichaam. Dat wat de weg kent, zal voor je zorgen. Dat wat de zon laat schijnen, het gras laat groeien en de appels aan de bomen laat rijpen. Dat wat ons voedsel verschaft en ons in leven houdt. In alles wordt met liefde voor ons gezorgd. Vertrouw de ene oneindige macht die de weg kent. Als je wilt mag je dat God noemen. Hij is in jou te vinden maar ook buiten jou. Hij is overal. Keer je naar binnen. Daar kun je alle antwoorden vinden.

Droomwereld

Buiten is een droomwereld. Binnen is het zelf. Je moet je naar binnen keren omdat je geprogrammeerd bent in die buitenwereld te leven. Zodra je je naar binnen keert, zal alles uiteindelijk verdwijnen. Als je ontwaakt, zal de wereld hetzelfde lijken. Alleen besef je dat je er géén willoos deel meer van uitmaakt. Je zult zien wat je eerst zag maar nu zal de wereld je niet meer bedriegen door je te vertellen wat juist is en wat verkeerd, wat goed is en wat slecht. Je zult dat allemaal achter je hebben gelaten.

Als de mind zijn aandacht naar binnen richt, verdwijnt hij want hij heeft nooit echt bestaan. De mind die zijn aandacht naar de wereld richt, groeit en bloeit en maakt daar van alles mee. Op school leren ze je hoe de wereld in elkaar steekt. Wat heeft ons dat nu opgeleverd? Men heeft van ons een stel idioten gemaakt. Kijk eens naar de wereld waarin wij leven. Kijk eens naar die bekende landgenoten, de politici, de regeringsleiders. Allemaal mensen die zich met de wereld bezighouden. Als deze mensen zich eens zouden realiseren dat de wereld waar zij zich zo druk over maken, volledig karmisch bepaald is. Met andere woorden, ook deze mensen bevinden zich op de plek waar ze behoren te zijn. Ze geloven in individuen, in een wereld en een universum. Ze zouden ook moeten accepteren dat karma de heerser is van het universum. Alles wat verschijnt, is karmisch bepaald. Daarom zeg ik altijd dat er geen fouten bestaan. Je bevindt je daar waar je behoort te zijn in overeenstemming met de wetten van karma. Ga niets ondernemen om je karma kwijt te raken. Je moet er gewoon bovenuit zien te groeien en dan zal je zien dat ook jouw karma nooit bestaan heeft. Je kunt beter zo gauw mogelijk ontwaken! Accepteer dat je niets te worden hebt! Dat er geen doelen bereikt moeten worden. Besef dat alles voorbestemd is, dat de route al voor je gepland is! Of kies je ervoor slachtoffer te zijn van de omstandigheden en dat je van alles moet ondergaan om een les te leren? Het is grappig wanneer mensen komen met verhalen als, ‘wat me nu overkomen is …….’ maar zeggen ze dan, ‘waarschijnlijk is dit de les is die ik moet leren in dit leven’. Of ze halen hun schouders op en zeggen, ‘Oh, dat is mijn karma.’

Vergeet karma

Vergeet die verhalen over je karma. Vergeet die lessen die je leren moet. Niemand hoeft iets te leren. Niemand heeft karmische ervaringen te ondergaan. Laat die ideeën liever vallen.

Besef voor wie dat karma bedoeld is. Voor wie zijn die ervaringen? Alleen voor de ‘ik’-gedachte, voor de mind, niet voor jou. Jij bent dat niet. Jij bent Absolute Realiteit, Brahman. Maar ook dit soort begrippen mag je weer weggooien. Weg met de Absolute Realiteit, weg met het zelf! Alles mag weg want ieder concept is van je mind afkomstig en dus onwaar. De mind is te klein om iets van de oneindigheid te kunnen bevatten. Daar kunnen we niets aan veranderen. Wie wijs is, weet dat en trekt zich zwijgend terug.

De meeste van ons hebben een mind die op de wereld is gefixeerd en het is moeilijk dat te veranderen. Het weerhoudt ons ervan de realiteit te zien. Je ziet de dingen zoals ze verschijnen maar niet zoals ze zijn. Je kijkt uit het venster en je ziet een mooie boom, de prachtige lucht, het meer. Dat klinkt prachtig. Dan kijk je de andere kant op en je ziet straatgeweld, slachtoffers van wreedheden, vernietiging, aardbevingen. Hoe kun je dat met elkaar laten rijmen? Kijk eens naar je eigen persoonlijke leven. Je weet wat je ervaren wilt. Je hoopt op goede tijden, niet op slechte. Maar waar goede tijden zijn, zijn ook slechte. Je kunt gewoon niet kiezen.

In ons leven gebeurt van alles. We zien vaak geen uitweg meer. We denken dat we een mens zijn, gevangen in maya, maar ik zeg je, ‘er is geen maya en er is geen universum. Er is niets dat is zoals het verschijnt. Het is alleen je mind die deze omstandigheden creëert en goed beschouwd bestaat ook je mind niet.

Ga eens na waarom je ontwaken wil. Heb je genoeg van een wereld waarin van alles gebeurt? Je weet nu dat er geluk te vinden is maar ook verdriet. Als je besluit nu te ontwaken, ben je overal vanaf. Je zult altijd in gelukzaligheid en in stilte zijn. Er hoeft niets meer uitgelegd te worden, niets besproken, niets bewezen. Je bent het onveranderlijke zelf geworden dat je altijd al geweest bent.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest