Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Over onze wereld

/
/
/
373 Views

Politiek is een vieze, nare en ego-gedreven bedrijfstak, hoor ik vaak en niet alleen onder spirituelen. ‘Ik heb er niks mee’, klinkt het dan. Ja, ik vrees dat de politicologen de waarheid hiervan goed wetenschappelijk kunnen onderbouwen. Deze houding verklaart onder meer het geringe vertrouwen onder de bevolking in de overheid en de populariteit van ‘onvredepartijen’.

Moet je je vooral op je eigen ontwikkeling focussen? Moeten, nee. Maar wat wil jij bijdragen, nu je hier toch een poosje moet ademen onder de zon? En zou het niet handig zijn als je omgeving, onze wereld, je daarin een beetje kon ondersteunen?

Er is een nieuwe manier van leidinggeven aan Nederland, Europa en de wereld nodig. Mensen willen ‘verandering’, dat bewees de verkiezingsoverwinning van Obama en nu de populariteit van de PVV.

Verandering. Anders. Is dat bewuster, wijzer, minder egoïstisch of minder machtsgeoriënteerd? Meer vanuit de eenheid der dingen, of beter, der mensen? En minder vanuit ‘ze’ versus ‘we’ of ‘ik’ tegen ‘jij’? Of juist het tegendeel? Harder, ikke-ikke, mijn belang eerst? Jij mag – nee móet – het zeggen, want de meeste stemmen gelden ook in onze democratie. Jouw mening maakt verschil.

Een uitdijende groep nieuwe spirituele partijen wil wat. De idealen zijn vaak aansprekend en je kunt het amper met hun uitgangspunten oneens zijn. Wellicht verschil je over enkele partijprogrammapunten. Maar ze staan in woord en geschrift voor een nieuwe manier van besturen.

En deze partijen gaan nu met elkaar praten. Oh boy! Wat een riskante aangelegenheid! Want zij kunnen nú voor het oog van de wereld gaan laten zien – dóen – wat ze straks in de wereld willen veranderen, hoe het óók kan. Uitvergroot door de media. Dan toch maar een stapje opzij doen voor de andere mening, een heilig huisje dan maar even minder heilig verklaren. Gewoon in eenheid blijven, zich niet te zeer identificeren met eigen ideeën, geen programmatische punten of identificaties ‘ononderhandelbaar’ maken. Niet makkelijk voor wie Grote Meningen huldigt. Maar als er ooit een goed moment was als om in de wereld iets te veranderen – en dat door daden te onderbouwen – dan is het nú.

Er hoeft eigenlijk niets te veranderen; onze wereld is goed genoeg, er ligt geen grassprietje verkeerd. Het zijn echter onze percepties, opvattingen, identificaties en het daaruit voortvloeiende management dat steeds roet in het eten gooit. Als deze groep politiek geïnteresseerden niet samen kunnen, wie gaat het dan in de naam van de eenheid wél doen?

Laten we hopen dat er straks niet een verwaterd bosje met de zoveelste duw-en-zeur-meningen om de kiezersstem vraagt. Maar één. Just one.

Op deze groep rust een hele, hele grote verantwoordelijkheid om nú het juiste te doen, voorbij het eigen ‘ik’ en in dienst van het eenheid, de waarheid, het licht, de liefde.

Zet ‘m op! Go for it!


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest