Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Healing

/
/
/
374 Views

Aan de basis van iedere ontwikkeling staat de wens om te groeien. Zo ook bij degene die het eigen bewustzijn en het inzicht in de eigen persoonlijkheid wil ontwikkelen. De eerste hobbel op die weg dient zich snel aan: er worden littekens, oude pijn of nog niet geheel genezen wonden ontdekt. Heling van zo’n onvolkomenheid wordt dan een belangrijke fase in het ontwikkelingsproces, want wat het meest gemist wordt, krijgt de meeste aandacht. Zo kan wie leeft in een paradijs – en wie doet dat hier in het Westen niet – toch gekweld worden door een grote honger naar materie, zekerheid of welvaart, maar evengoed naar warmte, verbondenheid, waardering, liefde of bijvoorbeeld acceptatie.

Deze innerlijke leegte, deze onvervuldheid, klaagt en knaagt luidruchtig als een lege maag. En hoe mooi de zon buiten ook moge schijnen, de focus van de menselijke geest blijft hangen op het innerlijke gemis. Het vervult het hele bewustzijn en belemmert de ontwikkeling ervan. Velen komen in hun hele leven zelfs nooit verder dan dit punt.

Zo’n gemis of leegte komt voort uit onwetendheid, uit hardnekkige illusies. De grootste van alle illusies is dat pijn zo snel mogelijk moet worden verdreven, opgelost of moet eindigen. Wat vervolgens leidt tot een vermoeiende en zinloze strijd, ontevredenheid en frustratie. Met de nodige gevolgschade.

Wat de ontwikkeling dan nodig heeft, is inzicht. Kennis werkt als een kaarsvlam in het duister: totdat het licht van de waarheid werd ontstoken, zag je niet dat wat je zocht er allang was. Het juiste licht op een zaak betekent het begin van heling.

Waar vind je dat licht? Vaak in jezelf. Geef jezelf maar eens een advies alsof je je eigen vriend adviseert. Of vertel jezelf maar eens waar je moet zoeken voor het juiste inzicht. En volg het advies vlot op. Wees je eigen gids en zoek je hulpmiddelen. Maar pas op met goeroes, want die klinken te vaak als ‘giro’s’, vertelde iemand me.

En begin met dankbaar zijn. Dwars door tranen van teleurstelling en pijn, is er meer te benoemen wat je wél hebt dan niet. Hou het dankbaar-zijn een tijdje vol en ga er daarna mee door. Op een dag ontdekt je ineens dat warmte, liefde, acceptatie, waardering, verbondenheid en zelfs eten en drinken meer royaal voor je beschikbaar blijken. In overvloed zelfs. Dat je door het licht aan te steken van het inzicht, je erachter komt dat je in het duister steeds omgeven was door de overvloedigheid.

Dan kun je ervoor kiezen om iemand anders te gaan helpen dit in te zien of tegelijkertijd je ontwikkeling te vervolgen. Steeds in dankbaarheid voor wat er is. Totdat alle mist is opgetrokken en je de hele waarheid ziet om zelf waarheid te kunnen zijn.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest