Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

De stroom

/
/
/
399 Views

Op 1 augustus, tijdens de vakantieperiode, liep ik ’s ochtends met mijn hond in het rustige bos. Toch voelde ik een grote onrust om me heen, niet ín mij, maar in de stroom van energieën die ons omgeeft. Ik begon beter om me heen te kijken en zocht wat die stuwende energie veroorzaakte. Maar het bos verkeerde in dezelfde rust al altijd. Was het een voorbode van onheil? Was er zich iets groots in de wereld aan het voltrekken?

Tot ik thuiskwam hoorde ik op de radio dat het Zwarte Zaterdag was. Fransen en Italianen, samen met miljoenen andere Europeanen waren met hun have onderweg naar hun vakantieadressen in Europa. Miljoenen mensen waren vol verwachting en zin aan het bewegen. Zelfs degenen die in de honderden kilometers lange files stonden. Hun intentie, verwachting en zin veroorzaakte blijkbaar een beroering in de collectieve energie, de stroom, zoals ik ‘m noem. Het radionieuws stelde me gerust; oh ja dát was het dus.

Tegelijk fascineerde me dit ook: stel je voor wat miljoenen mensen samen en tegelijkertijd mogelijk kunnen veranderen in het collectieve bewustzijn en in de ‘loop der dingen’. Dat we ophouden met… of meer doen aan…. of ons best gaan doen voor, vul maar in.

Met Koorddanser bieden we informatie over tal van bijeenkomsten waarvan je kan leren. Ook bieden we steeds vaker bijeenkomsten aan om te leren wat moeilijk van papier geleerd kan worden. Een kleine bijdrage aan de stroom energie die miljarden mensen samen creëren. Een druppel op de gloeiende plaat? Ik weet het niet, maar hoe meer mensen onderweg zijn, hoe meer beroering er ontstaat.

Een golfje kan groeien tot een golf en met genoeg water wordt een rivier verlegd. De richting van de collectieve ontwikkeling of de stroom is dat we gaan zien dat alles al één is, dat er alleen maar eenheid bestaat en dat twee-heid niet de Waarheid is.

Neem nou die globalisering of het feit dat je op eigen gelegenheid dwars door Europa kunt toeren naar je vakantieadres. Dat is een andere situatie dan 75 jaar geleden. Ik zie daarin een toenemend eenheidsbesef concreet worden. In dat concreet worden zit voortdurend beweging, energie, verandering. Alles verandert, alles stroomt, pantha rhei. Wij dobberen hier met z’n allen op mee.
Of het daarmee goed gaat komen met de mensheid en de planeet? Ik zou er echter geen eed op durven zweren. Maar er verandert momenteel wel iets.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest