Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Liefde in je horoscoop: wie past bij mij?

/
/
/
6 Views

Liefde en verliefdheid maken iedereen nieuwsgierig. Wat staat daarover in mijn horoscoop? Wie past bij mij? Hoe kom ik over op anderen? Over partnerkeuze en relatievorming geeft je horoscoop best veel informatie, dus ook over jouw datingstijl en relatievaardigheden.

Als het om de liefde gaat dan kijk je gewoonlijk allereerst naar Venus. Die gaat daar immers over.

Maar vlak de invloed van Zon en Maan bij dit alles niet uit. Jouw Zon wil shinen, opvallen en jezelf positief weerspiegeld zie in de ogen van je partner. De Maan wordt vaak veel te braaf afgeschilderd, moederlijk, gezellig met een kopje thee of zo. Dan schrik je van de gepassioneerdheid van je Maan, de kracht en de intensiteit van je ziel als je geraakt wordt door emotie, in de liefde, in de kunst, in een film of boek.

Verlangen

Je Maan heeft het intense verlangen om die kracht te voelen en zoekt plekken waar dat geboden wordt: extatisch dansen tijdens een popconcert, je keel schor schreeuwen in een voetbalstadion, helemaal opgaan in je werk of je idool.

De sleur van het leven stompt af, maakt depressief. Liefde is het medicijn.

Wanneer je de liefde toelaat, en zeker als je verliefd wordt, dan begin niet alleen jij maar ook alles om je heen te stralen.

Hier wat tips om de natuur een handje te helpen.

Soorten liefde

In de astrologie rekenen we alle verschijnselen terug tot de oersoep, wat de Grieken ‘de wortels van de wereld’ noemden: vuur, aarde, lucht en water. Ze reageren voortdurend op elkaar. Dat zie je vooral terug in de aantrekkingskracht tussen vuur en aarde en die tussen lucht en water.

Als je weet hoe dit werkt heb je een handig gereedschapskistje om liefde te duiden en het ontbranden ervan te begrijpen.

Een voorbeeld

Een voorbeeld van de chemie tussen lucht en water, denken en voelen.Kijkend naar de film ‘Titanic’ vroeg ik me af of ik de heftigheid en duidelijke chemie in de liefdesaffaire tussen Kate Winslet en Leonardo di Caprio terug kon vinden in hun horoscopen.

Ik stond versteld! De verbondenheid tussen die twee is uitzonderlijk! We weten wel dat het vinden van de hoofdrolspelers indertijd veel hoofdbrekens heeft gekost, maar ze hebben er echt geen astroloog bij gehaald denk ik. Toch lijkt het wel of iemand met kennis van zaken advies heeft gegeven. Kijk maar.

Leonardo di Caprio – Zon 15° Schorpioen – Maan 15° Weegschaal

Kate Winslet – Zon 11° Weegschaal – Maan 17° Weegschaal

Watertype

Leonardo is een watertype, een intense Schorpioen, een gevoelsmens dus. De ingehouden emotie van water heeft lucht nodig, begrip, een beetje afstand en relativeringsvermogen. Maar ook de romantische kant van lucht, die overal een spannend verhaal van kan maken! In contact met lucht kan de Schorpioen ruimer ademhalen. De charme van Kate is voor hem onweerstaanbaar.

Luchttype

Kate Winslet is een luchttype, een charmante maar vrijgevochten Weegschaal. Lucht is een denktype, goed in redeneren. Lucht heeft altijd water nodig om niet droog te worden; dat wil zeggen, vol begrip maar te weinig emotioneel betrokken. Daarom valt lucht gemakkelijk voor de fascinerende intensiteit en de gedrevenheid van water. Leonardo is voor Kate opwindend en uitdagend.

Bovendien zie je natuurlijk dat de Maan van Leonardo vrijwel exact samenvalt met de Zon van Kate. Mannelijk en vrouwelijk gaan samen. Ze vinden bij elkaar zowel herkenning als fascinatie met het element van hun tegenpool. Hun rol in de film was het begin van een levenslange vriendschap.

Beiden hebben een ontzagwekkende carrière gemaakt, waarbij ze allerlei gedurfde karakterrollen speelden en het experiment niet schuwden. Je ziet uit dit voorbeeld dat je niet eens zoveel details nodig hebt om de passie in een relatie te zien ontbranden.

Nog een voorbeeld Vuur en Aarde

Leuke hobby om de horoscopen te bestuderen van beroemde romantische koppels in films. Bij het verhaal zijn acteurs gezocht om het verhaal te dragen – en het is ongelofelijk en bizar hoe goed ze ook astrologisch bij elkaar passen. Hebben die gasten toch stiekem een astroloog geraadpleegd?

YouTube is een inspirerende bron voor het vinden van dergelijke koppels. Ik kijk bijvoorbeeld naar het stel uit ‘Meet Joe Black’ en de intense liefdesrelatie die je ziet opbloeien tussen deze twee hoofdrolspelers in de film.

Brad Pitt – Zon 26° Boogschutter – Maan 22° Steenbok

Claire Forlani – Zon 24° Boogschutter – Maan 21° Boogschutter

Snel verliefd

Hier zie je uiteraard twee vuurtypes aan het werk. Vuur is goed in halsoverkop verliefd worden en heeft de praktische zin van aarde nodig om te landen in de realiteit. Brad Pitt heeft Maan in Steenbok, het aardeteken bij uitstek. Hij straalt de beheersing en de sensualiteit van dit teken uit. Vermoedelijk is hij daardoor zo aantrekkelijk voor vuurtypes.

Kijk naar zijn huwelijkspartners, zijn exen dus:

Jennifer Aniston (bekend van Friends) en Angelina Jolie, met wie hij de hilarische film ‘Mr. & Mrs. Smith’ maakte over twee getrouwde huurmoordenaars die de opdracht krijgen elkaar af te maken.

Jennifer heeft Zon in het luchtteken Waterman en Maan op 23° Boogschutter; Angelina heeft Zon in Tweelingen in oppositie met de Zon van Brad en haar Maan in het vuurteken Ram in vierkant met de Maan in Steenbok van Brad.

Er zullen best uitzonderingen zijn die de regel bevestigen, maar je ziet uit deze horoscoopstanden de primaire chemie tussen tegenstrijdige elementen toch als een voorwaarde voor een levendige relatie. Heel interessant natuurlijk om dat voor jezelf en je geliefden uit te zoeken!

Jan de Graaf is astroloog (www.inspiratiesite.nl) en verzorgt diverse cursussen over astrologie en de relatie met jezelf, je familie en je geliefden. Klik hier voor meer informatie daarover.

Verder is er de zoomcursus ‘de Liefdesboom’ over tien niveaus van liefde in je. Deze start begin september. Klik hier voor meer informatie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest