Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Innerlijk rustig en vredig blijven bij zware energie

/
/
/
1027 Views

Zie je ook zoveel gestress door het coronagedoe en de overheidsmaatregelen? Zo sprak ik afgelopen week iemand die vertelde dat ze bijvoorbeeld op de dag van een pestconferentie (zo noemde ze het) voelt hoe de spanning zich als zware energie opbouwt en dan de ze hele dag bezig is met die zware energie. Met daarna gevoelens van boosheid en teleurstelling. “Heb jij daar helemaal geen last van”, vroeg ze me. “Nee, echt niet”, zei ik eerlijk.

Door Froukje Buma


Om te beginnen houd ik me zo min mogelijk bezig met persconferenties en/of coronamaatregelen. Ja, we zijn natuurlijk op de hoogte van de regels, maar daar houdt het dan ook op. Voor- als tegenstanders van vaccineren en maatregelen lijken nogal wat minder positieve gedachten en gevoelens te hebben momenteel. Dit leidt tot een zware energie in de wereld. Wie zich hier niet op richt, geen TV kijkt of het nieuws volgt, blijft erbuiten. Maar dat is niet eenvoudig.

Hier een paar tips om uit de buurt te blijven van die zware energie.


1. Doe wat je blij maakt.

Kijk of je je kunt richten op wat je wel wilt en kunt, op wat je vreugde geeft en wel goed en mooi is. Creatieve ideeën en inspiratie kunnen juist boven komen in situaties en tijden die vanuit het aardse gezien lastig zijn. Zo vinden wij het een verrijking dat we nu ook qigong en andere cursussen via internet kunnen geven. Op deze wijze kun je zelfs meer mensen bereiken en de energie en verbinding is ook dan voelbaar. Daarnaast is het voor ons een tijd van bezinning geworden: waar zijn we mee bezig en wat willen we? En hoe verhoudt zich dat tot wat we nu doen?

2. Probeer het positieve te zien in de gebeurtenissen.

Het omgaan met zware energie wordt makkelijker als je de coronacrisis vanaf een hoger niveau bekijkt en ziet dat het in wezen gaat over een verschuiving in bewustzijn van de mensheid: van ieder voor zich, macht en strijd naar eenheid, compassie en vrede. We zitten middenin dat proces. Die verschuiving brengt nogal wat gewoel met zich mee. En zoals de meesters met wie wij werken al jaren geleden aankondigden: als de mensen niet snel genoeg veranderen en bijvoorbeeld milieumaatregelen nemen, dan komen er crises. En die blijven komen zolang er niet geluisterd wordt naar de overduidelijke signalen. Het is juist in deze tijd belangrijk om niet elkaar, voor- en tegenstanders voor vaccineren en maatregelen, te gaan bestrijden maar om in saamhorigheid te blijven zien waar het om gaat en elkaar te respecteren.

3. Houd je lichaam vitaal en gezond.

Elke dag doe ik qigong-oefeningen waardoor ik in balans en stabiel blijf. Ze helpen ook nog om gezond te worden en te blijven, en ze versterken je immuunsysteem. Dus meerdere vliegen in één klap. Ik doe Spring Forest Qigong omdat mij dat bijzonder aanspreekt maar andere vormen van qigong zijn ook prima of andere oefeningen, verschillende vormen van yoga, waar je ook rustig en vredig van wordt.

4. Mediteer, mediteer, mediteer…

Door elke dag daarnaast een of twee meditaties te doen, blijven we in een hogere vibratie, een hogere trilling. Dit geeft dan weer positieve gevoelens en gedachten. Juist in deze tijd moeten we zien dat we in die hogere energie blijven en buiten de lagere en zware energie van negativiteit, boosheid en angst. Wij doen geleide meditaties. Het voordeel daarvan is dat je vanzelf wordt meegenomen in de hoge energie zelfs als je met je gedachten elders bent. Maar ook hier geldt natuurlijk dat andere vormen van meditatie ook prima zijn als ze jou helpen om in hogere staten te komen. Natuurlijk zijn ook wij geen heiligen en er kan best eens wat gebeuren waardoor ook wij van slag zijn. Maar ook dan stellen de spirituele methodes ons in staat om snel weer in balans te komen. Zoals de grondlegger van de Light Body cursussen Duane Packer placht te zeggen: “het gaat er niet om hoe lang je in hoge staten kunt zijn maar om hoe snel je er weer naar terug kunt keren”.

5. Leve Moeder Natuur

We wandelen veel. Door in de natuur zijn, of je nou wandelt, fietst of gewoon zit, breng jezelf dichter bij kalmte en rust. Zware energie als boosheid en angst kunnen in de natuur makkelijker oplossen. De natuur is ook een prachtige leerschool waar alle antwoorden aanwezig zijn. Wij zijn gezegend met een mooie woonplek van waaruit we zo de natuur in kunnen lopen. Mocht jouw situatie anders zijn, misschien woon je in een stad, kijk dan of je er een paar keer per week op uit kunt gaan en de natuur kunt opzoeken. En als dat ook niet kan, maak dan in meditatie contact met de natuur en hervind de rust op deze wijze.

6. Werk aan je lightbody.

Na het gesprekje deze week met de gestreste persoon, dacht ik aan de rijkdom in ons leven en hoe de prachtige spirituele methodes die op ons pad zijn komen hebben geleid tot een volkomen andere manier van in het leven staan. In het bijzonder was ik dankbaar voor de allereerste spirituele cursus die wij in 1993 volgden en nu al vele jaren zelf ook geven, de cursus  Awakening your Light Body. Deze bracht zoveel veranderingen in onszelf en onze kijk op het leven dat we daarna vaak spraken over ons vorige leven (voor de cursus) en het huidige leven (daarna). Het was echt alsof we in een ander leven terecht waren gekomen. Alles wat daarna is gekomen gaf ons verdere verdieping en meer verschuivingen.

Froukje Buma www.israna.nl

Cursus Awakening your Lightbody

De eerste cursus die ik met samen Jeroen Kuyper deed, bracht ons de Grote Verandering. We gingen van een gewoon leven zoals de meeste mensen dat leiden, met baan, relatie, huis en vrienden, naar een ‘ongewoon’ leven. We zijn ons naast het dagelijkse leven bewust van iets anders, iets mooiers, een licht en liefde die overal doorheen stralen. Het gedoe op aarde kan voor ook ons onaangenaam zijn, maar omdat we ons steeds bewust zijn van iets anders, het licht en de hogere zingeving, raakt het je minder of niet. We zijn niet onverschillig of apathisch geworden, in tegendeel, we zijn meer in contact met wat er werkelijk toe doet.

Op 4 december 2022 geven we een introductieworkshop van 13.30 tot 16.00 uur en op 8 januari beginnen we met deze cursus. In Isis Sofia, Keizersteeg 3 in Dalfsen. Meedoen: kijk op www.israna.nl.

Meer lezen van Froukje over healing, klik hier.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest