Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Onderzoek: corona stimuleert spiritualiteit en zelfontwikkeling

/
/
/
1197 Views

30% van de Nederlanders is meer bezig met spiritualiteit & zelfontwikkeling als gevolg van Covid-19 en 38% van de respondenten heeft behoefte aan spirituele coaching voor 2021. Platform Vindjecoach.com heeft in de periode november 2020 t/m medio januari dit jaar onderzoek gedaan naar de behoeften op het gebied van spiritualiteit & persoonlijke ontwikkeling.

Uit het onderzoek onder 300 respondenten tussen de 25 en 60 jaar door Vindjecoach.com blijkt dat maar liefst 30% van de respondenten als gevolg van Covid-19 hier nu juist méér mee bezig is dan anders. De zoektocht naar wie ze zijn en wat hun purpose is, lijkt nu dus relevanter dan ooit. Om hier antwoorden op te verkrijgen heeft 60% behoefte aan professionele begeleiding. Van de respondenten geeft daarnaast 38% aan dat ze vooral geïnteresseerd zijn in coaching met betrekking tot spiritualiteit en zingeving.

Grote behoefte aan professionele begeleiding

Bijna de helft van de respondenten geeft aan zoekende te zijn; zij weten niet exact wie ze zijn en wat ze willen. Om hier antwoord op te krijgen schakelt bijna 60% graag de hulp van een coach in, zodat ze kunnen groeien op zowel persoonlijk als spiritueel vlak. Dit hoge percentage kan te maken hebben met de lange wachtlijsten van psychologen, GGD en GGZ. Bij een coach kun je sneller terecht.

Interesse in persoonlijke ontwikkeling door Covid-19 toegenomen Door Covid-19 is de behoefte aan soul searching nog meer toegenomen. Zo geeft 30% van de respondenten aan hier sinds Covid-19 meer mee bezig te zijn dan anders. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat bijna 34% twijfelt over de continuïteit van hun arbeidsovereenkomst. Zo geeft bijna een kwart aan zich mede door Covid-19 te willen laten omscholen.

40% zoekt buiten coaching om ook naar antwoorden

40% van de respondenten schakelt niet alleen 1 op 1 hulp van een coach of therapeut in. Zij hopen ook inzichten te verkrijgen door middel van zelfhulpboeken, podcasts over persoonlijke ontwikkeling of meditatie. Of ze kiezen voor activiteiten in groepsverband om persoonlijke groei door te maken. Denk aan spirituele ceremoniën, groepstherapie, cursussen, trainingen en masterclasses van experts. Spiritueel coaches zien hun werk alleen maar toenemen, maar ook de rol van personal trainer verschuift steeds meer naar die van (life) coach.

Spiritualiteit in top-3 meest populaire coaching categorieën

Tijdens het onderzoek is gevraagd naar de thema’s en onderwerpen waarvoor men coaching zou willen inschakelen. Hier konden meerdere antwoorden worden gegeven, maar uit het onderzoek blijkt dat de categorie psyche & welzijn het meest populair is (60%), gevolgd door werk & carrière (54%) en spiritualiteit (38%).

Onder de categorie spirituele coaching zijn onder andere energy healing en reiki coaches op het platform te vinden, evenals shamanic, microdosing, astrologie en kristallen coaches. Plus vele andere coaches & healers binnen dit specifieke vakgebied. Vindjecoach.com is hiermee het eerste coaching platform waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling én spiritualiteit. 

Vindjecoach.com van Tessa van den Broek is een nieuwe coaching community. Er staan 10.000 coaches op. Het coaching platform onderscheidt zich door naast gangbare categorieën als werk & carrière en psyche & welzijn, ook coaching aan te bieden op het gebied van spiritualiteit, seksualiteit & relaties, dieren, ouderen en opvoeden & gezin. Meer: www.vindjecoach.com.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest