Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stel je eens voor… Mobiliseer je innerlijke kracht met verbeelding

/
/
/
1303 Views

“De verbeelding is een groot goed. Het is het domein waar onze innerlijke dromen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om ons te versterken”, aldus de eerste zinnen van het Cursusboek Verbeeldingstoolkit 3.0 van Jan Taal. Een begeleidend boekje uit een unieke gereedschapskist voor het herscheppen van (de beleving van) je wereld.

Daar zit je dan. Vette crisis in de wereld door een virus, ook de economie op de ic. Twijfel, onzekerheid, onversneden angst wellicht. Zo buiten zo binnen; er woedt ook een innerlijke crisis.

Dat kan iedereen overkomen, maar in het bijzonder mensen die met intens gezondheidsverlies als kanker en chronische ziekten te maken krijgen. Maar een flinke crisis hadden we allemaal wel eens.  

Herscheppen

Wat heb je dan nodig als aan omstandigheden niet veel is te doen? Dan kan je je eigen innerlijke wereld herscheppen, je iets verbeelden. Met je eigen creativiteit en de kracht van je geest de zelfversterkende vermogens aan het werk zetten. Om je emotionele herstel of genezingsproces te versterken. Jan Taal is psycholoog en al 35 jaar directeur-oprichter van de School voor Imaginatie, nome hem maar gerust ‘imaginatie-professor’. Hij ontwikkelde een verbeeldingstoolkit om daarmee de buitengewone werking van de verbeelding te ondersteunen en direct te kunnen toepassen.

Hoe werkt het?

In de Verbeeldingstoolkit 3.0 ter grootte van een doos voor een 500-stukjespuzzel zit alles wat je nodig hebt voor het herscheppen van je emotionele evenwicht en welbevinden.

Een set symboolkaarten om vrij te kunnen associëren. Basisgereedschap van vrijwel iedere coach. Maar nu ga je er zelf mee in dialoog.

Verbeeldingsoefeningen op cd om naar te luisteren. Zeg maar gewoon een geleide meditatie (of zelf-hypnose, wat je wil). Van crisisthema tot ondersteuning bij chronische ziekten.

Een tekenblok én aquarelpotloden die – als je het getekende met het speciaal meegeleverde penseeltje nat maakt je een heus aquarel oplevert – je creativiteit tot het uiterste verleidt (of uitdaagt). Er is zelfs aan een puntenslijper gedacht.

Boetseerklei: geef zelf maar een 3-D-vorm aan wat je in gedachten hebt, hoe je je wilt voelen of wat je wilt ervaren.

En DVD’s met films om te zingen en je te inspireren, waaronder Aangeraakt door een engel van Beatrijs Hulskes.

Boekje bij Verbeeldingstoolkit

Een speelgoedkist voor volwassenen die met verbeelding eruit wil, uit de gedachtemallemolen van de narigheid. Het bijgeleverde boekje is een handige handleiding om aan de slag te gaan. Er zit in de toolkit zoveel leuks, dat alles met zorg en ruime aandacht hapje voor hapje genuttigd kan worden. Voorbeelden, suggesties en uitleg maken dat ieder – zelfs met een zelfbeeld van ‘ik ben niet creatief ‘- direct en met smaak aan de slag kan. En over zorg gesproken: alles is in de mooiste kwaliteit materialen uitgevoerd.

Een aanrader. Ook erg geschikt om iemand in je omgeving te geven waarvan je vermoet daqtcdie er wel eens veel aan kan hebben…

Bestellen (€38,50 + €5,50 verzendkosten in NL, en ook in het Engels): www.imaginatie.nl/product/verbeeldingstoolkit-3-0.

Meer van Jan Taal op deze site.

Naschrift Jan Taal (op 4-11-2020): “Inmiddels staan alle verbeeldingsoefeningen als mp3 gratis op de site, evenals de symboolkaarten, immers alles gaat steeds meer online en dient m.i vrij beschikbaar te zijn.
De mp3’s: https://verbeeldingstoolkit.nl/audio-verbeeldingsoefeningen.
De symboolkaarten: https://verbeeldingstoolkit.nl/symboolkaarten.
Voor deze bijzondere tijd ontwikkelen we momenteel een gratis online tool genaamd Versterk jezelf in tijden van onzekerheid en angst, met symboolkaarten, video en meer. Die tool is binnenkort gereed op de sites.”


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest