Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Welk bewustzijn zat achter de piramides van Bosnië?

/
/
/
1145 Views

De hoofden op Paaseiland, de piramides in Egypte en Stonehenge: bouwwerken die omgeven zijn met mysteries. Sinds kort is er eentje bijgekomen: de piramides van Bosnië. Wie goed kijkt naar de foto’s weet het meteen: dit is geen berg maar een overwoekerde piramide. Welke beschaving zat hierachter? Dr. Sam Osmanagich maakte er werk van. Met bijzondere conclusies. Speculatief? Oordeel zelf.

Tekst: dr. Sam Osmanagich

Een vraag die ik als ontdekker van de piramides van Bosnië, vaak gesteld krijgt is deze: hoe het kan dat de bewoners van het dorpje Visoko, dat aan de voet van de piramide ligt, nooit de zo duidelijke geometrie hebben gezien? Steevast antwoord ik dat ze dat wellicht wel gezien hebben, maar dat niemand durfde te claimen dat dit iets kunstmatigs was. Inmiddels zijn meer en meer mensen en ook wetenschappers ervan overtuigd dat de grootste piramides ter wereld in Bosnië staan.

De piramides van Bosnië: eerste in Europa

Mijn hypothese in 2005 en het geo-archeologisch onderzoek dat volgde, bevestigde het belang van de ontdekking van de piramides van Bosnië voor de hele wereld. Door wetenschappelijk onderzoek, waarbij we veel experts hebben betrokken, hebben we een aantal essentiële zaken bewezen waardoor het huidige beeld van de geschiedenis van de mensheid kan veranderen, zoals:

– het gaat bij de piramides van Bosnië om de ontdekking van de eerste piramides in Europa.
– deze piramides lijken de grootste ter wereld te zijn.
– het zijn mogelijk de oudste piramides ter wereld.
– er is sprake van het oudste beton ter wereld, met ook nog de hoogste kwaliteit.
– er ligt het grootste tunnelnetwerk ter wereld onder het piramidecomplex.
– we tonen de grootste keramische objecten ter wereld.
– we hebben tekens van zeer oude geschriften ontdekt.
– we hebben met precisie-instrumenten de aanwezigheid van gefocuste elektromagnetische straling gemeten.

Too much
De wereld zal het belang van deze ontdekking in Bosnië en Herzegovina pas in de komende twintig jaar gaan begrijpen. Hoe reageerde men in Bosnië en in de wetenschappelijke gemeenschap wereldwijd hierop? Meerdere lokale archeologen, historici en geologen verwierpen mijn hypothese onmiddellijk. Stellend dat het onmogelijk is dat er piramides in Bosnië gevonden kunnen worden en dat ze alleen in

Een van de piramides van Bosnië
Een van de piramides van Bosnië

Egypte en Mexico gebouwd zijn. Natuurlijk vraagt een wetenschappelijke benadering omvangrijk onderzoek naar bewijzen. En precies dat is onze benadering geweest vanaf het begin van het project. Tegelijkertijd schreven onze tegenstanders koortsachtig petities om het project te stoppen. Wanneer je hun gebrek aan kennis combineert met een gebrek aan beschaafd gedrag en ook jaloezie, dan krijg je een explosieve mix. En dat is wat we hier nu merken van de kant van het culturele establishment in Bosnië. Natuurlijk zijn er ook wetenschappers die zich vrijwillig en welwillend aansloten bij het piramideproject, hierbij hun wetenschappelijke waardigheid en burgerlijke moed tonend. Op bredere schaal hebben elitaire kringen wereldwijd ervaren dat dit wetenschappelijk onderzoek bewijst dat er een continuïteit van beschavingen in het gebied van Bosnië ligt. Antropologisch onderzoek bewees dat sterk ontwikkelde menselijke gemeenschappen hier aanwezig zijn geweest sinds 35.000 jaar geleden, en dat maakt van Bosnië de op één na oudste culturele oase in Europa. Met het voorbeeld van de piramides van Bosnië  bewijzen we dat ontwikkelde beschavingen aanzienlijk eerder bestonden dan ons is geleerd. En we bewijzen ook dat onderzoek niet alleen gedaan kan worden door instituten in London, Parijs en New York, maar ook door onafhankelijke stichtingen met steun van vrijwilligers. Voor velen was dit ‘too much’, en ze deden alles om ons te stoppen…

Ware geschiedenis van de de piramides van Bosnië

Egypte, Mexico, Peru en China staan aan de wieg van onze menselijke beschaving. Nu moeten we hier de piramides van Bosnië aan toevoegen. In dit kleine, rusteloze, door de oorlog verwoeste land komt nu een gebied tevoorschijn dat leidend kan zijn op de archeologische kaart. Wanneer de overheid dit project financieel gaat steunen, wanneer de Zon- en de Maanpiramide afgegraven zijn, net als de Tumulus in Vratnica, wanneer het tunnelnetwerk veilig toegankelijk is, dan zullen er elk jaar miljoenen toeristen komen. Die brengen een miljard dollar naar Bosnië. De economie zal op dit project gaan leunen. Vanuit veranderde schoolboeken zullen nieuwe generaties de ‘ware geschiedenis’ leren, die waarop ze trots kunnen zijn. Het is bijvoorbeeld niet waar dat de Balkan is gecultiveerd door ‘primitieve barbaarse (Joego)slaven uit 700 na Chr.’ zoals ons voortdurend is geleerd. Op mijn reizen heb ik duizenden piramides over de hele wereld onderzocht, van Peru en Bolivia tot Mexico, Guatemala, Honduras, El Salvador, tot de Canarische Eilanden, Egypte, Mauritius en China. Ik heb opgemerkt dat er voor piramides een aantal gemeenschappelijke elementen gelden. De geometrie, de oriëntatie van de zijden naar de windrichtingen of de beweging van de zon, lokaal constructiemateriaal, doorgangen en kamers erin, astronomische verbindingen en een ondergronds netwerk van tunnels. In het geval van de piramides van Bosnië: daar zijn al deze elementen aanwezig!

‘De wereld zal het belang van deze ontdekking

pas in de komende 20 jaar gaan begrijpen’

Wetenschap
De aanwezigheid van kunstmatig beton als bouwmateriaal op de Zonpiramide is bevestigd door zes internationale instituten. Zelfs één expert van wereldfaam, dr. Joseph Davidovits, werkzaam op het Franse Instituut voor Polymeren, concludeerde na microscopische analyses dat het inderdaad kunstmatig beton is. Eén van werelds belangrijkste Egyptologen en ontdekker van vier piramides in Egypte, dr. Nabil Swelim, maakte na twee jaar onderzoek in Visoko een archeologisch rapport dat stelt dat ‘De Bosnische Zonpiramide de grootste ter wereld is.’ (Later voegde hij daar nog aan toe dat ‘de

Het onderzoeksteam naar de piramides van Bosnië
Het onderzoeksteam naar de piramides van Bosnië: Aafke Douma, Sam Osmanagich, Rob Heiligers en Sunny

Piramide van Cheops de meest schitterende is’). De Russische geofysicus dr. Oleg Kavroshkin concludeerde na onderzoek dat ‘de Bosnische piramides naar vorm en inhoud overeenkomen met de Egyptische piramides.’ Georadar-beelden van Duitse en Servische wetenschappelijke teams geven aan dat er tientallen afwijkingen te zien zijn die niet natuurlijk kunnen zijn ontstaan. Ze bevestigden ook de compleet bedekte zijden van de Zonpiramide en zagen ook gangenstelsels en kamers in de piramide. Laboratoria van universiteiten in Zweden, Duitsland en Polen analyseerden organisch materiaal uit het ondergrondse tunnellabyrint bij Visoko en bevestigden dat het ouder is dan alle bekende culturen ooit in het gebied van Bosnië en Herzegovina. Ook werd de aarde die de piramides van Bosnië bedekt geanalyseerd met als conclusie dat die er al ‘meer dan 12.000 jaar’ ligt. De enorme hoeveelheden bouwmateriaal nodig voor het creëren van deze bouwwerken waren aanwezig in de naaste omgeving. Het lijkt erop dat de oorspronkelijke vulling van de tunnels dezelfde samenstelling heeft als de betonbedekking, met klei en leem als bindmiddelen. Daarnaast ontdekte bioloog Sulejman Redzic dat de temperatuur op de Zonpiramide vijf graden hoger is dan op natuurlijke heuvels in de omgeving en dat er een meer mediterrane vegetatie groeit, anders dan de lokale vegetatie.

Zo zou ik nog langer kunnen doorgaan, maar de essentie van de piramides van Bosnië is dat nog nooit in de geschiedenis van dit deel van Europa een archeologisch project zoveel multidisciplinaire aandacht kreeg van tientallen wetenschappelijke instituten en ook individuele onderzoekers.
Aan deze lijst moeten we nog toevoegen dat de eerste ‘Internationale Wetenschappelijke Conferentie over de Bosnische Vallei van de Piramides’ plaatsvond in de zomer van 2008. Vijfenvijftig wetenschappers van overal ter wereld ondersteunden dit project van onze stichting met de slotconclusie dat deze piramides in Visoko een archeologisch in plaats van een natuurlijk fenomeen zijn.

Voorpublicatie uit Het mysterie van de Bosnische piramides van Aafke Douma & Rob Heiligers, ISBN 9789493160477.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest