Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Eigentijds Festival 2020 terug naar Franse Ecolonie

/
/
/
949 Views

Het Eigentijds Festival 2020 wordt van zaterdag 4 tot en met zaterdag 11 juli weer gehouden op de terreinen van Ecolonie in het Franse Hennezel.  De editie 2019 in Vierhouten blijft een eenmalige uitzondering. Dat heeft de organisatie eind december 2020 in de nieuwsbrief en op de site bekend gemaakt.

Het grootste spirituele festival in Nederland verdween in 2015 uit Vierhouten – na in 2014 voor het eerst een jaartje te hebben overgeslagen in de toen 20-jarige geschiedenis. Jaarlijks trok het festival in Nederland meer dan duizend betalende bezoekers. De organisatie koos ervoor om het evenement van 2015 tot en met 2018 in Hennezel te houden. In 2019 werd het weer in het Veluwse Vierhouten gehouden. Maar blijkbaar is het succes niet van dien aard geweest dat de Nederlandse editie voor herhaling vatbaar was.

“De visie achter dit festival heeft in deze 22 jaar ook laten zien dat het heel goed mogelijk is voor langere tijd – dus niet eenmalig – ook materieel/financieel het hoofd boven water te houden. Al die jaren hebben de medewerkende workshopleid(st)ers pro-deo of door zelfs kosten te maken, de uitvoering van deze festivals mogelijk gemaakt. Administratieve medewerkers op het secretariaat ontvingen een minimale uurvergoeding. Dit appèl op gezamenlijkheid of co-creatie zoals dat tegenwoordig heet, was en is alleen maar mogelijk omdat de netto opbrengsten (winst heet dat) van het festival niet in privé handen terecht zijn gekomen maar beschikbaar gesteld werden voor de ontwikkeling van de werk/woongemeenschap ECOlonie in Frankrijk en het laatste jaar ook voor ‘Greenschool Amasiko’ in Oeganda”, aldus de site van het festival.

De inschrijving voor het Eigentijds Festival 2020 start op 1 januari 2020.

Initiatiefnemer Henkjan de Blauw: “In de nieuwsbrief hadden we gemeld dat we wilden proberen het festival het ene jaar in Frankrijk te houden en het andere in Vierhouten. We hebben al een gesprek gehad met de Paasheuvel en daar bleek dat zij weer opnieuw een groot deel van hun terrein gaan verkopen. De kans dat die transactie doorgaat is 99% . Dus achteraf gezien hebben we het op tijd aangevoeld om nog een keer het festival in Vierhouten te houden.”

Meer: www.eigentijdsfestival.nl.

Hilversum, 3 februari 2020.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest