Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Van gebroken hart naar nieuwe liefde – Interview met Geert Kimpen

/
/
/
1082 Views

Sinds het boek ‘De Kabbalist’ een bestseller werd, kreeg schrijver ervan Geert Kimpen in het spirituele wereldje een sterrenstatus. Zijn leven lag onder het vergrootglas en op ook zijn schrijvende partner en dochter bleef de schijnwerper lang aan staan, het schrijvende liefdespaar. Lezingen, internationale vertalingen, meer dan 100.000 verkochte boeken en succes dus. Toen werd het stil. We hebben wat vragen voor Geert.

Een gestage stroom boeken verscheen van zijn hand na de succesvolle ‘De kabbalist’. Maar na de Prins van Filettino werd het stil. Geert: “Mijn leven ging voorspoedig. Ik had een vrouw waar ik blij mee was, een heerlijke dochtertje en er zou een nieuw boek van me uitkomen. In afwachting daarvan, schreef ik een kort verhaal, ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’. Een verhaal over een meisje in India, Shakti, dat een visioen krijgt van haar grote liefde, vervolgens een jaar lang mediteert in het woud en hem dan ontmoet. De jongen ‘met het teken’. Ze verklaart hem zonder blikken en blozen dat hij haar zielsverwant is maar de jongen kan het niet geloven en wil eerst de wereld in.”

Een mooi liefdesverhaal…

“Ja, maar er was meer aan de hand. Want in diezelfde week dat ik dit verhaal schreef, kreeg een Indische schrijfster in Nijmegen een visioen. Michelle Shanti, die ik toen nog niet kende, zag levendig hoe een grote liefde zich in haar leven aankondigde. Ze zag de blonde man met blauwe ogen zo sterk en levendig voor zich dat ze een jaar lang naar hem uitkeek en over hem mediteerde. Ze schreef het zelfs in haar agenda: ‘15 oktober komt hij’.”

Wat had dit met jou te maken?

“Mijn huwelijk kwam in zwaar weer terecht. Na maandenlang aandringen zei mijn vrouw eindelijk wat er met haar aan de hand was. Ze begreep het zelf niet, maar ze was lesbisch geworden en was niet meer gelukkig met mij. Mijn wereld stortte in. Mijn korte verhaal, dat ik aan het uitwerken was tot een roman, verdween in een lade vanwege een acuut gebrek aan inspiratie.”

En kwam er op 15 oktober iemand bij Michelle langs?

“Op die bewuste 15 oktober gebeurde er niets bij Michelle. Of ja, iets onbetekenends. Een Facebookvriendin berichtte haar dat ze eens een boek van Geert Kimpen moest lezen omdat hij schreef over tempelpriesteressen, net zoals zijzelf deed in haar boek “Godin op hoge hakken”. Ik zag het bericht op haar tijdlijn, was onder de indruk van haar verschijning en nam contact met haar op.

De jaren daarna trok er een wervelstorm van gebeurtenissen door mijn leven. Mijn vrouw en ik dreven steeds verder uit elkaar en uiteindelijk kwam haar hoge woord eruit “Ik wil scheiden”.”

Parallel aan deze traumatische tsunami, viel ik als een blok voor Michelle die als een tempelpriesteres mij initieerde in de hogere liefdeskunst. Een hartstochtelijke liefdesrelatie bloeide als een uitslaande brand op. Maar voor Michelle was het haast een ondraaglijke opdracht om de onvoorwaardelijke liefde voor haar zielsverwant te blijven voelen, die ondertussen nog door het hele kleurenpalet van emoties heen moest van iemand die gaat scheiden.”

Storm in je leven…

“Toen de echtscheiding eindelijk officieel getekend werd en de storm ging liggen, kwam er weer ruimte om de liefde ongehinderd te laten opbloeien en om weer creatief te zijn. Michelle en ik gingen een weekje naar de Turkse zuidkust om nieuwe inspiratie te vinden. Toen ik haar mijn korte verhaal “Het meisje dat aan de oever verscheen” voorlas, het verhaal dat ik een jaar voor onze eerste ontmoeting had geschreven, dacht ze dat ze gek werd. Hoe kon deze man, deze schrijver een verhaal schrijven, dat een jaar later werkelijkheid zou worden? Hoe kon hij schrijven over haar, terwijl hij haar niet eens kende, en haar in zijn verhaal Shakti noemen? Zij kon dan wel met haar visioenen in de toekomst kijken, maar nu was ze met een man die haar toekomst had geschreven.”

Hoe is/was dit voor je relatie met je dochter?

“Ik heb mijn dochter beloofd hier niet publiekelijk over te praten, dus het spijt me, deze vraag kan en mag ik niet beantwoorden.”

Is je verhaal is nu je nieuwste boek geworden?

“Ja, een inspirerend sprookje voor volwassenen die dwars tegen alles in willen blijven geloven in de liefde. Over een jongen die in een tijdloos India het meisje ontmoet dat aan de oever verscheen. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Of zal hij het pad lopen dat ieder mens moet afleggen voordat hij klaar is om zich werkelijk te binden? Het pad waarin een mens ontdekt en accepteert wie hij in werkelijkheid is. Is het mogelijk om onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet? Een verhaal met diepe wijsheden uit het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Een romantisch, meeslepend en inspirerend verhaal gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een Oosters bad van zinderende sensualiteit.

Je hebt het weer druk volgens de agenda op je site…

“Naar aanleiding van dit nieuwe boek reis ik met een nieuwe lezing door het land “De TomTom van de Ziel”.  Want stel je maar eens voor, dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen. Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kan raadplegen en die je kan aanboren via de onzichtbare kabel waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog. Zou je dan je leven zoals het zich voltrekt niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kan je contact met je ziel maken als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft? Daarover gaat mijn lezing.

Heelt een nieuwe liefde het verdriet van het verlies van de oude liefde?

“Natuurlijk is een nieuwe liefde de beste remedie tegen liefdesverdriet. Anderzijds is het natuurlijk belangrijk om zowel voor je zelf als voor je nieuwe partner erom te waken dat zij geen ‘troostmeisje’ wordt. Naar mijn ervaring zijn het twee processen die parallel in je gevoelswereld lopen; de rouw om de voorbije relatie, en de vreugde voor de nieuwe relatie. En met de rouw moet je je nieuwe relatie zo weinig mogelijk belasten, dat is een proces waar je alleen doorheen moet. Een nieuwe liefde is absoluut balsemend en helend voor het hart. Ik ben Michelle ontzettend dankbaar voor alle liefde die ze me gegeven heeft en dat ze dwars door mijn rouw heen zo van mij is blijven houden.”

Geert Kimpen

'Het meisje dat aan de oever verscheen' van Geert Kimpen

Na zijn debuutroman De Kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven  in meer dan 15 landen) schreef Geert Kimpen de romans ‘De Geheime Newton’, ‘Rachel, of het mysterie van de liefde’ en ‘De prins van Filettino’. Daarna werd het stil. ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ is verschijnt op 13 mei en is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest