Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De leringen van Abraham Hicks of channeling van Abraham

/
/
/
949 Views

Er is een grote schare volgers die regelmatig zo niet dagelijks  kennis van de boodschappen van ‘Abraham Hicks’. De naam is een combinatie van de entiteit die zich ‘Abraham’ noemt en het medium dat Esther Hicks heet. Een kennismaking.

Nu gaan we bij Koorddanser terughoudend om met gechannelde informatie; er is namelijk veel met twijfelachtige strekking en inhoud. Maar deze Abraham is toch wel een klasse apart.

De fijnproever herkent sporen van adviatisch, christelijk, boeddhistisch, psychologisch en filosofisch denken met snufje Cursus in Wonderen. Allemaal wel op een bijzonder niveau.

Door Elodie Hunting

Abraham Hicks is geen persoon maar een samengestelde naam. Abraham is de naam voor een groep van bewustzijnen uit de niet – fysieke dimensie. Zij zeggen: ‘Wij zijn wat jullie zijn. Jullie zijn de voorhoede van wat wij zijn. Wij zijn dat wat in het hart van alle religies leeft.’

Abraham is een verzamelnaam voor een bewustzijn dat gechanneled wordt door Esther Hicks. Esther Hicks is een Amerikaanse vrouw die na veel mediteren en oefenen Abraham doorkreeg. Samen met haar man Jerry Hicks ( hij is een paar jaar geleden overleden) organiseert ze bijeenkomsten voor groepen mensen waar zij vragen kunnen stellen over de problemen in hun leven. Abraham gebruikt het woord channelen liever niet maar noemt het inspiratie.

Law of attraction

Naast veel lof zijn er ook kritische geluiden te horen over Abraham Hicks. Dat Esther Hicks uit is op veel geld verdienen en dat ze napraat wat figuren zoals Seth al eerder hebben gezegd. Toegegeven, het zit in dezelfde hoek als Seth en er wordt niets nieuws verkondigd. Esther Hicks verdient geld met haar werk en waarschijnlijk best veel. Aangezien haar werk ook gratis beschikbaar is, kiezen mensen zelf om naar een bijeenkomst te gaan en daar zo’n 250 dollar neer te tellen voor een weekend. Staaltje eigen verantwoordelijkheid dus en dat is wel zo volwassen. De visie van Abraham is gebaseerd op de Law of Attraction en die is goed bekend natuurlijk.

Wat maakt Abraham Hicks dan toch zo boeiend?

 1. Esther Hicks stottert vrijwel niet als zij channelt. En dat terwijl er best moeilijke woorden worden gebruikt en de grammatica niet bepaald simplistisch is.
 2. Er is altijd een intelligent antwoord op de vragen die mensen stellen. De antwoorden komen snel. Esther begint direct te spreken en er vallen geen stiltes om even na te denken over het antwoord.
 3. De antwoorden zijn consistent en eenduidig. Ze zijn allemaal terug te voeren op de uitgangsprincipes ( zie hieronder) van The Law of Attraction.
 4. Er is veel humor en zelfspot. Abraham schuwt de eerlijke spiegeling van de vraagsteller niet.
 5. Er is altijd een oplossing van beter omgaan met het gestelde probleem. Altijd.
 6. De vragen die gesteld worden zijn heel menselijk en worden door Abraham in het perspectief van bewustzijn gezet. Onderwerpen die aan bod komen variëren van relaties naar opvoeding naar Jezus naar astrologie naar geld naar creëren en nog veel meer. Deze bestanden zijn allemaal te vinden op YouTube en in verschillende boeken.
 7. Het is gratis.
 8. Het is geen institutionele religie met geboden, verboden of hel en verdoemenis en andere beperkende voorschriften. Het is vrij.
 9. De energie die meekomt in de geluidsbestanden is schoon en strak.
 10. Het is zo lekker praktisch.

De leringen van Abraham Hicks bestaan uit de volgende punten:

 1. Jij bent een fysieke verlenging van dat wat niet fysiek is.

Door te leven vergaar je bewustzijn en breid je al het bewustzijn uit. Daarmee is er groei en wordt alles vollediger. Je verlangens en je pijnen hebben een bepaalde vibratie en dat wat op dezelfde frequentie zit wordt automatisch aangetrokken.

Ervaar je pijn of frustratie dan ervaar je contrast. Contrast wil zeggen dat je niet in afstemming bent met je Innerlijke Zelf. Hoe groter het contrast hoe verder je verwijderd bent van je Innerlijke Zelf. Dat Innerlijke Zelf wordt ook wel de vortex genoemd. In de vortex zijn betekent volledig in afstemming zijn en je dus gelukkig en blij voelen.

Als je niet in afstemming bent kun je terugkeren naar de vortex door je gedachten te veranderen. Je gaat van nare naar fijne gedachten. Maar soms lukt dat niet in één keer omdat de sprong te groot is. Door je te focussen op algemene dingen zoals de schoonheid van het licht, de warmte van je bed etc, maak je een begin. Je keert je focus om en ervaart positievere emoties.

Door je minimaal 17 seconden te focussen creëer je een momentum en fixeert daarmee de richting van je focus.

 1. Je bent hier in dit lichaam omdat je gekozen hebt hier te zijn.

Een zeer bekende visie – wees kapitein op je eigen schip.

 1. De basis van je leven is vrijheid; het doel van je leven is plezier.

Ha, heerlijk! Geen moeilijk gedoe. Ophouden met denken dat er iets mis met je is, dat je vooral beter moet leven, dat je stagneert door blokkades en dat je vooral anders moet zijn en allerlei pillen en theetjes moet slikken en de lekkere dingen moet laten staan. Maak plezier!

 1. Je bent een schepper; je schept met elke gedachte.

Weer zo’n oude bekende. Je bent de god en enige bewoner van je eigen universum.

 1. Alles wat je je voor kunt stellen kun je zijn, kun je doen of kun je hebben.

Niet bedoelt als een pedagogische peptalk waarmee je een kind z’n fouten niet gunt, maar een uitgangspunt. Wat is de essentie van je verlangen? Door die vibratie te herkennen, kun je ‘m versterken en dus activeren. Wel met een achterkantje, want je kunt jezelf ook de put in praten. Vergeet niet; jij bent de kapitein.

 1. Je gedachten bepalen je emoties. Emoties kun je niet veranderen maar je gedachten wel. Verander je gedachten dan verander je de emoties en dus verander je de creatie van je leven.

Emoties zijn je kompas. Zij bepalen welke koers je vaart en geven aan waar je bent.

 1. Het universum adoreert en ondersteunt je omdat het je grootste intenties kent.

Je bent hier gekomen met de intentie om gelukkig te zijn. Dat is het doel van je leven. Met universum bedoelt Abraham het goddelijke bewustzijn.

 

 1. Ontspan in je natuurlijke staat van zijn. Alles is goed. ( echt waar!)

Het uitgangspunt dat alles goed is, is cruciaal. Elke weerstand die je daartegen hebt ervaar je als negatieve energie. Laat je de weerstand gaan en focus je op het goede, dan kom je in de vortex. Loslaten is als die roze olifant waar je niet aan wilt denken. Wat wel werkt is je focus verleggen op het goede want dat is in ruime mate voorhanden.

 1. Je bent een schepper van je gedachten. Niemand bepaalt of beperkt hoe en wat je denkt.

Als je je gedachten onder controle hebt, heb je ook je emoties onder controle. Degene die dat bepaalt ben je zelf. Dat kan natuurlijk niet altijd maar door elke dag minstens 15 minuten te mediteren op het Goede, breng je een energiestroom op gang die overgaat in een constante stroom. Omdat je hier bent in tijd en ruimte is het ‘werk’ nooit af. Telkens als je contrast ervaart kun je dankbaar zijn. Want contrast genereert nieuw bewustzijn.

Je trekt zelf je ervaringen aan.

 

 1. Dingen die je doet of bezittingen die verruild worden zijn de bij-producten van je focus op plezier.

Je hoeft niet altijd in te grijpen of iets te doen. Maar als het een afgestemde impuls is, ben je op de juiste plaats en de juiste tijd. Met andere woorden; dan ben je in de flow en klopt alles. Voel je weerstand, al is het maar een klein beetje, dan is het niet in afstemming en kun beter niets doen.

 1. Je mag je lichaam verlaten en hoeft daar geen pijn of ziekte voor te aan te trekken. Komen, blijven of gaan staan je vrij.

Je bent vrijwillig gekomen en mag vrijwillig weer gaan. Dat besluit is geheel aan jou.

 1. Je kunt niet sterven. Je bent eeuwig leven.

Energie gaat niet verloren maar transformeert.

Nieuwsgierig geworden? Als je op YouTube gaat zoeken op Abraham Hicks en het onderwerp waar je iets over wilt horen, vind je talloze filmpjes en geluidsbestanden.

Enkele voorbeelden:

How to believe something you don’t believe.

https://www.youtube.com/watch?v=U9s2FexVKjI

Talk to your inner being.

https://www.youtube.com/watch?v=09_hDgQ74KU&t=109s

Don’t figure it out, do this instead

https://www.youtube.com/watch?v=F6z6SbwOU2M

De website van Abraham Hicks

http://www.abraham-hicks.com/lawofattractionsource/index.php


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest