Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Grote schrik… op dit moment

/
/
/
256 Views

Hoe perfect wil ik het hebben? Gezond, warm huis, lieve mensen om me heen familie, inspirerend netwerk, een gevulde werkweek en gesprekjes over ‘wat gaan we in de zomervakantie doen’; het leven lacht me toe. Op dit moment.

Want elders in mijn woonplaats zit een familie rond het ziekbed van echtgenoot, moeder en zus. Aangereden en met het hoofd hard op het wegdek terecht gekomen. Ze wachten met grote schrik tot ze wakker wordt. Hoe? Ja dat antwoord levert nu bij hen intense spanning op.

Op dit moment.

Met ontroering nam ik ruim acht jaar geleden kennis van de verkiezingsuitslag in de VS en zag hoe dat land de eerste gekleurde president had gekozen. ‘Yes we can’. Met grote beschaving vertrok Obama deze maand uit het Witte Huis. Maar wat hij achterlaat – en dat is niet heel erg veel in het licht van zijn verkiezingsbeloftes – lijkt in recordtijd door zijn opvolger te worden weggeveegd.

Op dit moment.

Levenskunst heeft te maken het het continue herkennen van ieder moment als een ‘op dit moment’. Een onthecht besef van wat er nu is en straks waarschijnlijk weer anders zal zijn.  Een durven zeggen: ik weet het niet.

Op dit moment.

Het besef dat alles steeds weer verandert zorgt soms voor onrust, soms voor rust en ontspanning.  Want dit is het enige is dat niet verandert. Dat het erom gaat dat in te zien. ‘Het’ te zien Dat dát het eeuwige, altijd voortdurende en onveranderlijke vormt en we hiermee verbonden zijn. Op ieder moment, altijd en overal, ook als we schrikken, genieten of de wereld bekijken. Op ieder moment kan je wereld op z’n kop komen te staan.

Op dat moment.

Ewald Wagenaar


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest