Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hemel september – Einde der tijden, deel zoveel

/
/
/
363 Views

Over eclipsen is veel geschreven, meestal op een negatieve manier. Het verdwijnen van het licht zou hel en verdoemenis betekenen en het einde der tijden zijn. In september is het weer zover.

 

Een beetje relativeren kan dus geen kwaad. Het einde der tijden maken we net zo vaak mee als het begin der tijden en wil niets anders zeggen dan dat het moment voor de transformatie is.

 

Elk jaar hebben we twee zoneclipsen. Zo heel spectaculair is dat dus niet maar als het boven je hoofd gebeurt en je maakt het mee, maakt het wel indruk natuurlijk. Deze eclips gaan wij hier in Nederland astronomisch niet zien in september, maar astrologisch wel meemaken.

 

Tijdens een eclips staan Zon en Maan exact op elkaar precies op het punt waar hun banen elkaar snijden. Dit zijn de zogenaamde maansknopen en die maansknopen hebben astrologisch veel te maken met voorbestemdheid.

 

Als de Zon en de Maan precies op dat punt op elkaar – en dus keurig in een rijtje – staan, krijgt het dus veel meer lading en betekenis. Persoonlijk zie ik een eclips helemaal niet als een slecht voorteken. Een eclips laat zien waar het niet stroomt, waar er geen licht is en waar dus het kwaad kan landen. En dat doet het vaak, omdat het vaak ergens niet klopt. En met kloppen bedoel ik dat het goddelijke zich niet kan manifesteren in het aardse leven. Een eclips legt de vinger op de zere plek en dat doet zeer. Dit geldt zowel voor landen als ook voor individuele mensen.

 

In september staat de eclips in het dierenriemteken Maagd en dat is nou net hét teken dat gaat over vingers op zere plekken leggen. Maagd ziet altijd de weeffout, is altijd kritisch en is altijd bezig met zuiveren zodat het goddelijke licht ongehinderd kan blijven stromen.

 

Deze eclips staat niet op zichzelf maar wordt belaagd door planeet Neptunus. Neptunus brengt de ordentelijke Maagdenergie in de war en voegt onduidelijkheid toe aan het geheel. Ook al ligt de zere plek daar overduidelijk, toch wordt het niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is, laat staan de oplossing. Omdat planeten Mars en Saturnus ook op gespannen voet staan met deze eclips, lijkt de zaak muurvast te zitten en is een oplossing of doorbraak uitzonderlijk moeilijk. Als er al sprake is van een dader dan is deze moeilijk op te sporen.

 

Al met al is dit een eclips met een hoog frustratiegehalte waarin energie zich ophoopt en maar moeilijk een uitweg vindt. Als we dit sublimeren naar de spirituele dimensie dan is het een eclips die je optilt naar het meest fijnstoffelijke en maagdelijke energieveld waarin alles ongeschonden en niet beïnvloed straalt. Dan is juist deze eclips het Heilige Huwelijk van de Zon en de Maan en dat brengt een heel bijzondere vrucht voort: esoterische afstemming van het hoogste soort. Dit is de astrologische metafoor voor wat er bedoeld wordt met de onbevlekte ontvangenis.

 

Terug naar de aarde waar we dit allemaal ten uitvoer kunnen brengen. Hieronder weer een beschrijving voor de twaalf dierenriemtekens en hoe deze zich verhouden tot de eclips. Je persoonlijke horoscoop bestaat niet alleen uit je zonneteken (sterrenbeeld), maar er zijn meer dierenriemtekens actief. Meestal zijn dat er twee of drie waarop sterk de nadruk ligt. Denk aan het teken waar je Maan en Ascendant in staan. Even meepikken dus als je onderstaand gaat lezen.

 

Ram

Jij voelt je opgejaagd deze maand en vindt eigenlijk nergens rust. Zelfs je nachten zijn vol onrust en spanning. Omdat er een iets of een iemand is die iets van je moet, ren je hard weg. Liefst letterlijk naar een ver land waar je onbereikbaar bent. Helaas heb je eigenlijk ook geen andere keus dan vluchten. Je voelt je niet gefrustreerd maar belaagd. Dat jij je met voor jou totaal oninteressante zaken moet bezighouden is als een mug die je hoort zoemen, maar niet onder je vliegenmepper krijgt. Een ding is zeker: dit gaat voorbij.

 

Stier

Jij krijgt de titel ‘Het Buitenbeentje van de Maand.’ Want je bemoeit je nergens mee, trekt je nergens iets van aan en houdt je afzijdig. Als een toeschouwer sta je aan de zijlijn van je leven en zie je overal de betrekkelijkheid van in. Waarom zou jij je druk maken? Jouw leven speelt zich vooral van binnen af, in je fantasie en in je eigen beeldenwereld. De liefde heeft je aandacht maar dat houd je voor jezelf. Want juist die liefde stelt je voor allerlei overwegingen waar je nog lang niet uit bent. Nee, jij gaat lekker je tijd nemen. Omdat het kan.

 

Tweelingen

Het lijkt wel alsof het leven zich helemaal rondom jou centreert. Je maakt alles van dichtbij mee, bent overal van op de hoogte en je communiceert er lustig op los! Jij bent de spin in het web. Heerlijk vind je het, al die ontwikkelingen, bewegingen en het leven dat zich over je uitstort. Toch merk je gaandeweg deze maand dat er iets ontbreekt. Je mist iets terwijl er zoveel is. Het ontbrekende deel ben je zelf. Je waait met alle winden mee, bent uiterst soepel en doet niet moeilijk maar bent niet aanwezig. Het is aan jou om je unieke plek op te eisen en te handhaven. Je wordt geroepen, luister maar.

 

Kreeft

Jouw planeet is de Maan en deze speelt een cruciale rol in deze eclips. Voor jou staat dus afbraak en vernieuwing op het programma. Of je nou wilt of niet (en als Kreeft wil je liever niet), je moet gaan loslaten. Helemaal. Wat je precies moet gaan loslaten vind je in de richting van je verleden, patronen, je thuis en je familie. Iets ouds belemmert je al een half jaar, toen je de eerste aanwijzing kreeg. Nu is het menens. Verzet je niet maar vertrouw op het nieuwe dat zich al heeft aangediend. Hier kun je aan groeien en tot een nieuw bewustzijn komen.

 

Leeuw

De Zon is jouw hemellichaam en waar alles om draait in ons planeetstelsel. Dat gegeven omarm jij maar al te graag. Samen met de Maan vormt de Zon de eclips en onttrekt zo zijn licht aan de aarde. Dit betekent dat jouw energie zich vooral naar binnen richt. Niet naar het ego, maar naar je innerlijke bron van waaruit je leeft. Jij gaat je opladen en vernieuwen. Eerst moet je je eigen draken verslaan door in te zien dat juist zij je de mogelijkheid bieden om je te ontwikkelen. Ze zijn nieuwe uitdagingen en bestaan om jou een transparanter mens te maken.

 

Maagd

Dit kan een pittige maand voor je worden, Maagd. Je ziet veel te veel wat niet goed gaat en vooral hoe het anders beter kan. Die ergernis frustreert je maar gelukkig kun je er ook de humor van inzien. Soms met heel veel moeite maar steeds beter met veel compassie. Diezelfde compassie kun je ook op jezelf richten. De eisen die je aan jezelf stelt zijn niet realistisch en dragen eigenlijk nergens toe bij. Er komt een nieuwe invloed in je leven. Dat kan een nieuwe invalshoek zijn die je op een ander, fijner been zet of een nieuw iemand. Hoe dan ook, het is een hele verbetering.

 

Weegschaal

Jij wilt iets nieuws, iets fris, iets waar je blij van wordt. Geen moeilijk gedoe, weg met die eeuwige, irritante en verlammende twijfel, maar iets nieuws. In eerste instantie wacht je af tot het gaat gebeuren maar als snel zie je in dat jij het zelf kunt gaan neerzetten. Denk aan iets creatiefs, mooie maaksels maar ook aan een nieuwe liefde! Was je daar wel aan toe? Laat dat dan zien. Zorg dat je gevonden wordt.

 

Schorpioen

Jouw maand staat in het teken van moeten. Je moet werken, je moet zinvol bezig zijn, je moet jezelf doorgronden, je moet je angsten en onvolkomenheden onder ogen zien, je moet die verbeteren, je moet anderen helpen etc etc. Om moe van te worden, maar dat mag niet. Je moet namelijk doorgaan al is de tegenwind nog zo straf. Natuurlijk weet je best dat jij jezelf dat moeten oplegt en dat jij zelf degene bent die dat kan omdraaien. Maar ja, eerst moet er nog dit en dan moet er nog dat. Aardig zijn voor jezelf, dat kan ook.

 

Boogschutter

Jij krijgt een behoorlijke zet in de goede richting deze maand als het om zelfkennis gaat. Inzichten regenen over je heen en je valt van de ene aha in de andere. Het mag dan misschien niet om hele grootse zaken gaan, maar juist die kleine puntjes op de i maken jouw plaatje compleet. Je ervaart een toenemende druk vanuit je omgeving om aan van alles deel te nemen, maar je reageert er niet op. Jij bent bezig met het schaven en schuren van je talenten achter je spreekwoordelijke tekentafel. Deze aanloop belooft een spectaculair en goed voorbereid nieuw begin.

 

Steenbok

Ze kunnen jou maar beter met rust laten deze maand. Je bent bezig met het verwerken van een emotioneel moeilijke periode uit je leven en daar wil je niet zoveel over kwijt. Je snapt het zelf nog niet helemaal. Zet er niet te veel druk op want dat werkt averechts. Door afleiding te zoeken in bijvoorbeeld je werk, breng jij jezelf in een andere, meer aangename energiestroom. Ondertussen doet je onderbewuste zijn werk wel. Let vooral op dromen die je hebt en schijnbare toevalligheden. Zo houdt je onderbewuste je op de hoogte van de stand van zaken.

 

Waterman

Jouw energie is naar buiten gericht in september. Je trekt snel en makkelijk de aandacht. Let op, want dit kan je afleiden van wat je werkelijke doel is: iets goeds neerzetten. Je wordt geconfronteerd met de dingen die je niet goed op de rit hebt en werkt er hard aan om die te verbeteren. Watermannen met kinderen zijn druk met de verantwoordelijkheid die ze voelen als ouder. Er is sowieso weinig tijd om te ontspannen of goed te slapen. Er wil veel te veel en jij moet overal bij aanwezig zijn.

 

Vissen

Als Vissen ben je gevoelig voor sferen en de energie om je heen. Als een spons neem je het in je op. Deze maand heb je daar veel last van omdat je jezelf nauwelijks nog kan voelen. Je wordt chaotisch en ook erg moe. Wat kun je daaraan doen? Ga dingen maken. Creatieve dingen waar jij je handtekening onder kunt zetten als een hard bewijs van je bestaan. Of zoek kleine kinderen op. Zij bevestigen je bestaan met hun behoefte aan hulp. En dan opeens herinner jij jezelf weer. Alsof je nooit bent weggeweest.

 

Door Elodie Hunting

 

Meer: www.elodiehunting.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest