Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zeven feng shui tips voor jouw werkplek

/
/
/
620 Views

Feng Shui is een beproefde methode om een woon- en werkplek te creëren voor meer vitaliteit, harmonie en succes. Hoe verhoog je de kwaliteit van je werkplek en zo ook je eigen welzijn? Zeven feng shui tips voor jouw werkplek .

 

Door Hanny Verheijden

 

 

Feng Shui is gebaseerd op de Chinese natuurfilosofie waarin de principes van yin en yang voor balans en energie zorgen. Met de 5-elementenleer: water, hout, vuur, aarde en metaal kun je de natuur en zijn natuurlijke verloop nabootsen. De windrichtingen staan voor een van deze elementen en tevens voor een levensgebied, bijvoorbeeld carrière of relaties. Het verhogen en sturen van de levensenergie chi is van cruciaal belang. Feng Shui heeft als doel meer voorspoed en gezondheid te brengen en werkt het best als er echt maatwerk wordt geleverd, iedere persoon en een iedere plek heeft zijn eigen mogelijkheden en problemen. Ligging, locatie, indeling en plaatsing van een pand, kleuren, natuurlijke materialen, gebruik van planten en waterelementen, verlichting, geur en kunst zijn een aantal zaken waarop gelet wordt.

“De werkomgeving heeft een grote invloed op het welzijn en de prestaties van

medewerkers, maar wordt nog vaak gezien als een ‘hygiënefactor’. Het Human

Spaces Report laat duidelijk het verband zien tussen de invloed van de

werkomgeving en productiviteit. Het is geen toeval dat steeds meer werkgevers

nu kiezen voor werkomgevingen die werknemers inspireren en creativiteit bevorderen.

Hieruit blijkt dat werkplekken zonder natuur een significante nadelige

invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van kantoormedewerkers. Het

ontbreken van natuurlijke elementen verhoogt de werkstress en vermindert de productiviteit.”

Aldus Human Space Report dat het effect bij mensen meet van natuur op de werkplek.

Maar Feng Shui kan nog veel meer betekenen, juiste plaatsing van een bureau geeft een goede controlepositie en geeft met minder moeite meer resultaat en overwicht.

Een ander aspect van Feng Shui is het effect van straling. Dit kan natuurlijke straling zijn maar het terugbrengen van hoge en lage frequenties is ook van essentieel belang. Het is aangetoond dat deze stralingen een nadelig effect hebben op de gezondheid.

En gezondheid is een belangrijk aspect binnen de internationale Qi-Mag Feng Shui-school waarin ik ben opgeleid. Een serieus Feng Shuiconsult vraagt om een zeer ervaren en breed opgeleide consultant, maar je kunt zelf ook al wat doen.

 1. Zorg dat je een goede rugdekking hebt achter je stoel.
 2. Plaats je bureau zo dat je zicht hebt op de deur.
 3. Zorg voor positieve symboliek.
 4. Maak gebruik van natuurlijke elementen.
 5. Houd je bureau en je werkkamer goed opgeruimd.
 6. Plan tijd in voor je mail en de social media maar laat je verder tijdens je werk niet afleiden door deze zaken.
 7. Ga niet op één lijn zitten met de deur.

Gezonde en inspirerende werkplekken helpen particulieren en bedrijven om vitaler en succesvoller te zijn. Dit geldt voor thuiswerkplekken maar ook voor grotere bedrijven waar de personeelskosten zo hoog zijn dat alle productiviteitsverbeteringen zich meer dan terugbetalen.

Hanny Verheijden is Qi-Mag Feng Shui-consultant en eigenaar Feng Shui Visie. Meer: www.fengshui-visie.com , info@fengshui-visie.com.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest