Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De hemel van november – De dood als bevrijding

/
/
/
342 Views

De maand november begint met het Keltische Samhain, het begin van de winter. De sluiers tussen de wereld van de levenden en de doden zijn in deze periode dunner en dat zien we in vele andere culturen ook terug. Denk aan Allerheiligen en Allerzielen en het Dodenfeest in Mexico. Doden zijn onze voorouders en maken onderdeel uit van onze wortels.

 

De Zon loopt in dierenriemteken Schorpioen en dat gaat over de dood en de regeneratie. De dood houden we in onze Westerse cultuur liefst zover mogelijk bij ons vandaan, al is daarin wel een kentering gekomen toen er in de jaren 80 veel aidsslachtoffers vielen.

Deze maand november begint met transparante sluiers die ons een inkijk geven in een wereld die meestal gesloten is.

Het zijn natuurlijk niet de planeten die het leven veroorzaken of ervoor zorgen dat er bepaalde energieën in jezelf wakker worden gemaakt. De planeten geven aan ‘hoe laat het is’, dat wil zeggen welke krachten er werkzaam zijn. Je kunt die planeten zien als de wijzers van een klok: ze veroorzaken geen tijd maar zijn slechts de aangevers. Het zijn ijkpunten waaraan je kunt zien wat er speelt en hoe je daarop aan kunt sluiten. Omdat iedereen een eigen unieke geboortehoroscoop heeft, is dat voor iedereen anders. In deze hemel kan ik niet anders dan me beperken tot de algemene tendens.

 

Mercurius staat net als de Zon in Schorpioen. Planeet Mercurius van 3 tot en met 20 november en de Zon van 1 tot en met 22 november. In deze periode staan de dood en onze voorouders centraal. Zeker in de eerste paar dagen is het mogelijk je af te stemmen op de astrale wereld om de lijnen van je persoonlijke erfgoed te gaan zien. Met welke thema’s heb je te maken in dit leven en hoe kun je deze naar je bewustzijn transporteren? In het bewustzijn vindt de bevrijding plaats omdat je nu een keuze kunt maken over hoe je ermee omgaat. Daarvoor sluimeren dergelijke diepe thema’s in je onderbewustzijn en veroorzaken ze van alles waar je geen grip op hebt. Het verhaal van Pinokkio is daar een goed voorbeeld van. Zijn verblijf in de walvis is een periode van transformatie waarin hij zaken uit zijn onderbewustzijn naar zijn bewustzijn haalt. Interessant om te weten dat de schrijver van dit verhaal een Italiaanse vrijmetselaar was. Het is dus een zeer spiritueel verhaal.

Mercurius is de psychopompus: de kracht die als voertuig dient om te wandelen tussen de werelden. Denk hier ook aan de Egyptische jakhalsgod Anubis die ook wel ‘the Walker between worlds’ wordt genoemd. Je tussen de werelden begeven gaat altijd in beelden. Door je Anubis voor te stellen, maak je contact met precies dat krachtveld en kun je dit gebruiken als een APK-gekeurde auto die je naar je bestemming brengt. Voorwaarde is wel dat je een bestemming hebt! Net als bij een autorit waarbij je exact weet waar je heen wilt. Nu Mercurius in Schorpioen staat is de tijd meer dan geschikt om astrale reizen te maken. Op 21 november gaat Mercurius naar dierenriemteken Boogschutter en de Zon volgt op 23 november. In Boogschutter komt de betekenisgeving en ontstaat vanzelf de nieuwe richting die wijzer en gerichter is.

 

Venus begint in het teken Maagd, samen met Mars en Jupiter. Maagd gaat over de precieze details en het uitzuiveren van onvolkomenheden. Dit doet direct denken aan de mythe van Psyche en Eros, waarin Psyche van de moeder van Eros, Aphrodite, zaden moet sorteren. Psyche is de ziel en Eros de liefde. Hun samenzijn gaat over de Hieros Gamos, het Heilige Huwelijk, dat over heelheid in de mens gaat. Om heel te kunnen worden, moet orde op zaken worden gesteld. Venus is de Romeinse naam voor Aphrodite en van haar komt de opdracht. Venus is in deze maand in het gezelschap van Mars en Jupiter. Ze staat voor een onmenselijke taak waarin ze moet vertrouwen op de hulp van de goden. Die komt via Eros. Hij stuurt een leger mieren om haar te helpen sorteren. Mieren zijn typische Maagd-diertjes omdat ze zo nuttig bezig zijn en hard en gestructureerd werken.

In het licht van de Schorpioen-invloed van deze maand geven de planeten in Maagd aan dat het tijd is voor een grondige uitzuivering van de persona, zodat er een weg wordt vrijgemaakt die leidt tot een innerlijke heelwording, een innerlijke Hieros Gamos. Welke onvolkomenheden liggen in je onderbewustzijn die verhinderend werken om tot zelfverwezenlijking te komen? Waarvan kun je je bevrijden zodat je ziel (Psyche) vrijer kan ademen en in staat is om liefde (Eros) te ontvangen?

Op 9 november gaat Venus naar Weegschaal en daar gaat zij letterlijk wikken en wegen.

 

Mars komt op 13 november naar Weegschaal en verliest daar aan sterke daadkracht. Hij wordt zachtmoedig en zwak. Dit is een periode van vertwijfeling en omdat Mars zijn spierballen niet kan laten zien, bestaat er een kans dat de vertwijfeling verlammend werkt. Er gebeurt schijnbaar niets. De energie is zacht en gericht op de verbinding. Het sorteren zoals hierboven genoemd verloopt geleidelijk en in liefde. Geen rancune naar de onvolkomenheden, maar compassie en meevoelen. Dit is een manier van contact maken die vrij is van oordeel en alleen gericht op ‘samen’. Vanuit deze energie kan het hoogste goed worden bereikt, die van de vergeving. Een vergeving die de stadia van de ratio en de emotie heeft gehad en nu is aangekomen op zielsniveau. Je zou kunnen spreken van het oplossen van een karmisch patroon dat de weg vrijmaakt naar vervolmaking. En dat doen we dan ook maar.

 

Door Elodie Hunting

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

Wat betekent….

 

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand-up comedian en alles wat daar tussenin zit. Boogschutters hebben graag aandacht.

Maagd. Dierenriemteken Maagd is als Truus de Mier. Altijd drukdruk en nederig. Zuiverheid hoort bij Maagd, als interieurverzorgster maar ook als priester(es). Maagd is sober en kritisch. Daar heeft ze vaak zelf het meest last van.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest