Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hemel van oktober: Voorbij de angst ligt vrijheid

/
/
/
346 Views

Deze maand oktober staat planeet Saturnus definitief in het dierenriemteken Boogschutter en velen halen opgelucht adem. Saturnus heeft twee jaar in het dierenriemteken Schorpioen gelopen en daar de duimschroeven aardig aangedraaid. Het was een nauwe doorgang die veel druk veroorzaakte.

Saturnus in dierenriemteken Boogschutter biedt weer ruimte voor expansie en positiviteit, maar wel op een Saturnusmanier; er worden wel eisen gesteld en geen gouden bergen beloofd. Saturnus is de grote vormgever maar ook de begrenzer. Omdat Boogschutter over hogere kennis gaat, kan het met deze planeetstand gebeuren dat bepaalde hogere (spirituele) scholen het niet gaan redden. Ze moeten hun deuren sluiten omdat ze te ver van de realiteit af staan of niet meer van deze tijd zijn.

Jupiter, de planeet die bij het teken Boogschutter hoort, loopt sinds augustus in het aardeteken Maagd en heeft daar eigenlijk dezelfde boodschap. Plannen of projecten moeten haalbaar en dus realistisch zijn, anders dooft de aarde het vuur. De aarde kan brandstof leveren voor het vuur, zoals bijvoorbeeld hout en turf, maar alleen als het een praktisch doel dient.

Persoonlijk Voor je persoonlijke proces betekent deze stand dat het een goede periode is om ideeën en plannen in de vorm te laten komen. To practise what you preach. In de afgelopen twee jaar heeft Saturnus diepe angsten, heimelijke verlangens en ook je grootste krachtbron aangeraakt. Telkens opnieuw met de stille vraag: ‘ Wanneer ga je doen wat écht bij je hoort? Wanneer ga je wat jou uniek maakt in de vorm brengen?’ Alsof je waar moet maken wat je gegeven is …

Meestal steekt dan direct de faalangst de kop op, verpakt in allerlei excuses en aannemelijke redenen. Maar Saturnus hield vol en plaatste je in situaties waardoor je er niet meer omheen kon. Nu Saturnus in Boogschutter loopt mag het de wereld in. Boogschutter geeft je een nieuw decor om jouw unieke talenten te etaleren aan de wereld. Uit idealisme maar zeker ook omdat het bij je hoort. Voorbij de angst ligt de vrijheid. Ook hier geldt dat Saturnus eisen stelt. Hij wil dat je je verantwoordelijkheid neemt, structuur aanbrengt en realistisch blijft. Faalangst gaat vaak niet over de angst om te falen waar je slecht in bent, maar de angst om succesvol te zijn. Saturnus loopt tot en met 19 december 2017 in Boogschutter, dus er is tijd genoeg!

De Zon staat tot en met 23 oktober in dierenriemteken Weegschaal en is een twijfelende Zon. Een Zon die veel rekening met anderen houdt en de relatie boven zichzelf stelt. Het is echter ook een Zon die een zevende werking heeft; hij maakt onderscheid tussen wat wel en wat niet mee te nemen naar een volgende fase. Het is als een tussenstation waarin afscheid wordt genomen van het oude.

Planeet Mercurius staat (vanaf 18 september) tot en met 8 oktober retrograde (achteruit) in Weegschaal en zoekt daar naar innerlijke motivaties om de keuzes te ondersteunen. Vanaf de 9e oktober gaat ie weer direct (vooruit) en wordt dan actief naar buiten. Hij geeft woorden aan de keuzes die gemaakt zijn.

Planeet Venus staat nog even in dierenriemteken Leeuw en vanaf 9 oktober gaat ze naar dierenriemteken Maagd. Venus en Jupiter dansen al de hele zomer om elkaar heen en brengen daar groot geluk. Ze hebben ons een warme zomer gegeven en vreugde over kleine dingen. In het grotere geheel zoals hierboven beschreven, werkt deze stand verbindend en ondersteunend. Dat je precies op tijd op de juiste plek bent. Noem het toeval …

Planeet Mars staat ook in Maagd en geeft deze constellatie een energieke injectie. Het is de brandstof die je gaande houdt bij tegenslagen en je enthousiasme vergroot bij successen. Mars in Maagd is een harde werker en een perfectionist als het gaat om de puntjes op de ‘i’. Deze Mars is de kracht die uitgaat van positief denken en anticiperen.

Schorpioen De Zon gaat op 24 oktober naar het dierenriemteken Schorpioen en daarmee verandert de energie. Traditioneel is Schorpioen het teken van de dood en de transformatie. Deze twee principes gaan meestal hand in hand en duren een tijdje. Zeker het emotioneel verwerken van verlies en afscheid kan enige tijd vragen. Maar als je het kunt zien als een noodzakelijke stap in het proces van eeuwige vernieuwing, is het misschien beter te verteren. Venus en Jupiter benadrukken de details en dat kan vernauwend werken. Door het grotere plaatje te blijven zien en de kosmische cyclus te aanvaarden, blijf je afgestemd op beweging en weet je diep van binnen: iets wat op een hoogtepunt is, kan alleen maar omslaan in het tegendeel, aldus Het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

Meer: www.elodiehunting.nl.

01f5a63

Wat betekent….

Aardeteken De kwaliteit van het element aarde is als de aarde zelf. Vast van materie, soms hard, soms zacht, soms vloeibaar maar altijd tastbaar. Op een aardeteken kun je bouwen. Aardetekens zijn Stier, Maagd en Steenbok. Ze zijn niet snel, maar wel zorgvuldig en zeer praktisch ingesteld.

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand up comedian en alles wat daar tussenin zit. Boogschutters hebben graag aandacht.

Leeuw. Leeuw is de koning van de dierenriem. Hij is warm en hartelijk. Leeuw is de coach bij uitstek omdat hij het goede in mensen naar boven kan halen.

Maagd. Dierenriemteken Maagd is als Truus de Mier. Altijd drukdruk en nederig. Zuiverheid hoort bij Maagd, als interieurverzorgster maar ook als priester(es). Maagd is sober en kritisch. Daar heeft ze vaak zelf het meest last van.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in de dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de Grote Vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

Door Elodie Hunting


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest