Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De hemel van juli & augustus

/
/
/
453 Views

Astrologie: Zomer!  Wat hebben de sterren voor je deze zomer in petto? Voor vakantieavonturiers en thuisblijvers: opletten met je geld want vanaf eind juli loopt de planeet Venus retrograde en daarna speelt de energie van het dierenriemteken Leeuw een belangrijke rol deze zomer.

 

Juli is een maand bij uitstek om op vakantie te gaan in een land met veel zon. Maar omdat het dierenriemteken Kreeft deze maand flink bezet is, is thuisblijven zeker een optie. Kreeft is het teken dat over huiselijkheid, familie en oer-Hollandse gezelligheid gaat. In de horoscoop van Nederland (elk land heeft zijn eigen horoscoop die gebaseerd is op het tijdstip van oprichting) is de ascendant Kreeft. Wij Nederlanders houden van gezelligheid. Het is zelfs een woord dat niet vertaald kan worden.

In juli loopt de zon tot en met de 23e in Kreeft, Mercurius van 9 tot 23 juli en Mars de hele maand in dit teken. We blijven met z’n allen thuis of gaan op vakantie in eigen land.

Kreeft is ook het teken dat over het verleden en gewoontes gaat. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg en niet meer dan één koekje bij de thee. Lekker elk jaar op dezelfde camping waar je dezelfde mensen ontmoet die als vakantie-familie voelen. Een potje mens-erger-je-niet op een heus kartonnen speelbord met cola en chips.

Voor de avonturiers biedt Kreeft ook mogelijkheden. Op reis naar een omgeving met een rijke historie en vriendelijke, gastvrije mensen waar je je thuis voelt. Of als we nog een stap verder gaan: op reis naar een land waar je ‘iets mee hebt’ en waar je thuiskomt. Er liggen familiaire roots die niet (bio)logisch zijn maar wel zo voelen. En voor de gelukkigen: toevallig op een plek terecht komen waar je een bijzondere energetische ervaring krijgt.

Venus loopt tot en met de 18e juli in Leeuw en is daar als een struise en adellijke dame. Venus wil luxe op vakantie en vooral aanbeden worden. Lekker varen met het privéjacht en aanleggen op mondaine plaatsen waar de happy few hun cocktails drinken. Venus gaat vanaf de 12e steeds langzamer lopen, staat stil op de 23e en gaat retrograde (achteruit) op de 24e juli. Dit is geen gunstige stand voor alles wat met geld te maken heeft. Rekeningen worden niet betaald, er zijn verkeerde facturen en onduidelijkheid over financiële transacties. Hetzelfde geldt voor de liefde. Losse eindjes komen onder een vergrootglas en worden hoogoplopende emotionele kwesties. Zeker met al die andere planeten in Kreeft kan het allemaal behoorlijk gedramatiseerd worden. Van enige redelijkheid is nu geen sprake.

Een retrograde Venus is wel gunstig voor tegoeden. Zowel in geld als in de liefde. Had je nog iets tegoed van een instantie? Dan komt dat geld nu op je af. Moest je nog iets betalen maar was je dat helemaal vergeten? Dan valt de rekening opnieuw op je deurmat. Is je relatie over maar leeft de liefde nog wel? Dan is de kans groot dat de vonk opnieuw oplicht en je een doorstart gaat maken.

 

Augustus

De hele maand augustus loopt Venus retrograde in Leeuw. Let dus goed op als je een last minute gaat boeken en met betalingen in het buitenland. Venus is lui maar ook warmhartig in Leeuw. In de eerste week van augustus staat ze samen met Jupiter en dan is het hek van de dam. Overdadig genieten en groot geluk duren een aantal dagen voort. Deze samenstand is de allerbeste stand in de astrologie. Geluksvogels die nu geboren worden hebben dit in hun geboortehoroscoop. Er valt ze dus op een bepaald levensgebied een groot geluk ten deel.

De zon loopt tot en met de 23e in Leeuw en Mercurius tot en met de 7e ook. Niet te hard werken, liever helemaal niet en vooral genieten van de lange, zwoele zomeravonden. Zorgde Kreeft in juli nog voor emotionele heftigheden, Leeuw is niet zo snel van z’n stuk gebracht. Rustig en beheerst overziet hij elke situatie en neemt de leiding.

Mercurius gaat op 8 augustus naar maagd en krijgt daar een heel ander karakter. Hij verandert van geeuwende luiaard in een bezig bijtje. Er moet van alles geregeld worden en opeens gaat het over de kleine lettertjes, details worden hoofdzaken en er is geen tijd voor rust en ontspanning. Zaken worden analytisch bekeken zonder enige emotie of visie. Kaal, puur en feitelijk is de communicatie nu. Zeer effectief dus maar wel een beetje schraal.

Op 9 augustus komt Mars het teken Leeuw binnen. Hier groeit het testosterongehalte en worden de afgetrainde lichamen ongegeneerd geëxposeerd op elk strand. Hoe meer aandacht hoe beter. Mars in Leeuw is een sterke machoman. Samen met de andere planeten in Leeuw kan dit zorgen voor een onderlinge machtsstrijd om aandacht, aanzien en vooral waardering. Als Leeuw ergens niet tegen kan, is het genegeerd te worden. Dit is zowel een tip als een uitleg voor hen die met Leeuwenergie in aanraking komen.

Leeuw is een zomerteken pur sang. Alles staat in bloei, de zon straalt volop en mensen zijn meestal vrolijk en tolerant. In deze augustus is er een overbezetting in dit teken. Aanvankelijk ook nog ondersteund door Jupiter in Leeuw, maar deze gaat op 12 augustus naar het teken Maagd. De expansieve Jupiter wordt aan banden gelegd en komt grenzen tegen. De luxe wordt teruggedrongen en moet plaatsmaken voor soberheid en functionaliteit. Dat geeft natuurlijk druk en innerlijke spanningen. Jupiter blijft tot en met september2016 inMaagd, dus we krijgen de tijd om eraan te wennen en de positieve kant ervan te gaan zien. In het meest gunstige geval worden buitensporige salarissen en bonussen wettelijk aan banden gelegd en uitgevoerd, en worden de achtergebleven inkomens beter beloond. Jupiter is de planeet van de rechtvaardigheid en Maagd het teken van de praktische uitvoering. Een gunstige voorwaarde voor het zogenaamde basissalaris.

Maar eerst lekker genieten van een welverdiende vakantie!

 

Door Elodie Hunting

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betekent….

Kreeft Dierenriemteken Kreeft is een waterteken en verzorgend van aard.

Leeuw. Leeuw is de koning van de dierenriem. Hij is warm en hartelijk. Leeuw is de coach bij uitstek omdat hij het goede in mensen naar boven kan halen.

Maagd. Dierenriemteken Maagd is als Truus de Mier. Altijd drukdruk en nederig. Zuiverheid hoort bij Maagd, als interieurverzorgster maar ook als priester(es). Maagd is sober en kritisch. Daar heeft ze vaak zelf het meest last van.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest