Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische hemel van april ’15: het beste van het leven zijn geen dingen…

/
/
/
37 Views

De astrologische hemel van april 2015 begint met een maansverduistering. En die gaat over liefde en succes. En dat rond Pasen; een bijzonder moment.

 

Door Elodie Hunting

 

De astrologische hemel van deze maand begint met een bijzondere maansverduistering of eclips op 4 april in het dierenriemteken Weegschaal. Er is dan een volle maan want de Zon loopt in het teken Ram. Pasen valt elk jaar in het weekend na de eerste volle Maan in de lente en dat is dit jaar op 5 en 6 april. Dat er een volle Maan is, is dus niet zo bijzonder. Maar dat er ook een maansverduistering is wél. Tijdens een maansverduistering staat de aarde tussen Zon en Maan in en ontvangt de Maan dus geen licht meer van de Zon. Eigenlijk zien we de Maan dan zoals hij werkelijk is: een hemellichaam zonder licht dat het licht van de Zon reflecteert in een cyclus van 28 dagen. De Maan wordt geboren, wordt vol en sterft weer af.

Als de Maan vol schijnt, is de energie van het dierenriemteken waarin hij op dat moment staat optimaal. In april staat de Maan vol in Weegschaal, zoals vrijwel elk jaar met Pasen, maar nu op een bijzondere manier omdat er een eclips is. Dit wil zeggen dat de Maan bij de Noordelijke Maansknoop staat en daarmee een diepere en karmische lading krijgt. De Noordelijke Maansknoop trekt energie uit het verleden in de ruimste zin van het woord, naar de toekomst. De Noordelijke Maansknoop geeft de richting aan waar we naartoe moeten bewegen en vormt zo de focus van onze ontwikkeling.

Vernieuwende liefdesimpuls Weegschaal is het teken waarin dit plaatsvindt en dit teken gaat over relaties, verbinden en de liefde. Om het nog wat ingewikkelder te maken; eclipsen horen bij een zogenaamde sarosserie die ook weer een betekenis hebben. Deze maaneclips behoort tot serie ‘17 Zuid’ en heeft als betekenis: ‘De dingen waar het bij deze eclipsfamilie om gaat, zijn plotseling succes in groepsprojecten of privé-relaties. Geluk in de liefde, het denken aan liefdesaangelegenheden, goed nieuws betreffende relaties of je creativiteit uiten met een groep’, aldus Bernadette Brady in haar boek ‘Voorspellende Astrologie’.

Samenvattend; deze maansverduistering gaat over de liefde in de positieve zin van het woord.

Deze planeetstand is er niet eentje die een dagje duurt maar heeft een langere uitwerking. Zeker voor de Rammen, de Weegschalen, de Kreeften en de Steenbokken, of voor mensen die in hun geboortehoroscoop iets hebben staan in het graadgebied van 13 graden.

Er is sprake van een vernieuwende impuls op liefdesgebied. Bijvoorbeeld; na een donkere periode zie je opeens weer het licht en krijg je een gelukkige ervaring in de liefde. Want dit weekend is het ook Pasen en dat legt nog meer gewicht in de weegschaal. Pasen gaat over de wederopstanding van het licht na de donkere periode. De kruisiging op Goede Vrijdag heeft een diep mystieke betekenis waarin de geest van de materie moet worden gescheiden. Als dat voltrokken is, wordt het licht geboren. In Jip-en-Janneke-taal houdt dit in dat dit de periode is waarin we onze energie kunnen richten op de geest, zónder het lichaam. En dat we de geest kunnen versterken met onverdeelde en ultiem gerichte wilskracht en zo de bron van de bron kunnen ontmoeten.

En die bron is ook weer liefde. Eigenlijk hebben we deze Pasen te maken met het Droste-effect. Persoonlijk gerichte liefde is iets dat we allemaal wel kennen. De bron van die liefde heeft een diepe, transpersoonlijke oorsprong en die is met deze Pasen te vinden. Er gaat als het ware een poort open waar we doorheen kunnen.

Mercurius loopt tot en met 14 april in Ram en dient als een kanaal voor bovenstaande. Daarnaast is planeet Mercurius op aards niveau de drijvende kracht achter nieuwe initiatieven en een enorme zin in het nu. Mercurius in Ram is snel, slordig, zeer actief en vol met passie en vuur. Als hij op 15 april naar Stier gaat, bedaart hij en maakt hij zijn wilde plannen concreet. Hier neemt hij de tijd om zaken te laten groeien en gaat hij bezien of hij er geld mee kan verdienen. Mercurius in Stier is een aardse, Bourgondische Mercurius.

Venus staat tot en met 11 april in dierenriemteken Stier en daar hoort planeet Venus thuis. Zij staat sterk in Stier en ze is hier vruchtbaar voor nieuwe ideeën en zeker ook acties. Het blijft niet bij praten alleen, er is daadwerkelijk resultaat. Venus in Stier houdt van alles dat de zintuigen prikkelt en kent geen beheersing. Hier is ze gulzig en gretig, dus iedereen die net lekker op gewicht was, moet extra oppassen als ze aanzit aan een rijk Paasontbijt. Op 12 april gaat Venus naar Tweelingen en daar is ze veel vluchtiger en vrolijker. Ze kwebbelt, babbelt, kletst tegen alles en iedereen. Communiceren en verbinden is de kwaliteit die Venus in Tweelingen symboliseert. Spiritueel gezien is Venus in Tweelingen de verbinding tussen hemel en aarde en laat ze spirituele principes incarneren en vorm krijgen. Practise what you preach.

Mars staat de hele maand april in het teken Stier. Hier is planeet Mars sterk, stabiel en stevig. Samen met Venus is het thema de liefde die je kunt consumeren. De liefde die zich in materie uitdrukt, die concreet wil worden en uit de ideeën- en wensensfeer gehaald wordt. Mercurius in Ram heeft wilde plannen die het liefst gisteren gerealiseerd hadden moeten zijn, maar Venus en Mars staan dat niet toe. Eerst maar eens de feiten en dan kijken of deze wel levensvatbaar zijn. Als op 15 april Mercurius ook naar Stier komt, openen zich nieuwe manieren om dat te realiseren.

Spiritueel zijn Venus en Mars in Stier de periode van groei en het zien van mogelijkheden. Spiritualiteit is prachtig en geeft vaak een zaligmakend gevoel, maar hoe breng je het in de dagelijkse praktijk? Hoe geef je een nieuwe bewustwording handen en voeten? Transformeren is een streven omdat het de bevrijding als belofte in zich draagt. Maar wat als die bevrijding werkelijkheid wordt? Wie ben je dan?

Het wordt een bijzondere april dit jaar waarin absoluut een hoge energie voelbaar moet zijn. Pasen is een heel oud feest van het nieuwe leven. Nu dit astrologisch in het teken van de mooie kant van verbinding in liefde staat, wordt een aantrekkelijk perspectief zichtbaar. Alles komt samen en heeft maar één doel; de verbinding en de groei.

Meer www.elodiehunting.nl.

 

Wat betekent:

 

De begrippen uit de astrologische hemel:

 

Eclips is een verduistering. Van de Zon of van de Maan. Als de aarde tussen de Zon en de Maan staat, verduistert de Zon de Maan en is sprake van een Maansverduistering. Als de Maan tussen de Zon en de aarde staat is sprake van een Zonsverduistering.

Maan heeft vele gezichten, 28 om precies te zijn. Dit maakt haar een grillige planeet die zeer gevoelig is voor emoties en haar omgeving. De maan zorgt voor veiligheid. Het principe ‘moeder’ valt onder de maan. De Maan is een waterplaneet en past zich als vanzelf aan aan haar omgeving. Uitgesproken vrouwelijk.

Maansknopen De Zuidelijke Maansknoop wordt wel gezien als het punt dat informatie geeft over hoe je dit leven binnenkomt. Met welk rugzakje, lading, opdracht of karma. De Noordelijke Maansknoop vertelt iets over je bestemming en waar je naartoe beweegt in dit leven met deze persoonlijke horoscoop.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Ram Het eerste teken van de dierenriem vol met levenskracht, levensdwang en tempo. Ram is het eerste begin dat als het startschot van een nieuwe periode is. Ram is een vuurteken en wil vooruit! Soms wat ondoordacht maar altijd krachtig en moedig.

Stier is het tweede teken in de dierenriem en doet het rustig aan. Het zaad dat in Ram is afgevuurd wordt opgevangen door Stier en kan door gaan groeien. Dat heeft tijd nodig. Stier is de econoom, de liefhebber van kunst, de Bourgondiër en de genieter van alles dat lekker is.

Tweelingen is een luchtteken en heeft te maken met communicatie, handel en taal. Ze zijn dol op woordgrapjes en gebruiken taal om dingen te relativeren en benoemen. Als iets een naam heeft, is het sterker aanwezig. Tweelingen zijn nieuws- en leergierig en goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes/roddels. Omdat het flapuits zijn, kunnen ze geheimen maar moeilijk bewaren.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest