Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spiritueel ontwaken als focus – Mahatma Revier deelt haar ervaring

/
/
/
722 Views

Maandelijks vullen tienduizenden mensen de duizenden workshops, evenementen in zaaltjes, huiskamers en gespreksgroepen met als doel om (vaak) eerst wat heler, dan wat wijzer en ten slotte verlicht of te ontwaken. Aan het eindpunt van het geploeter hopen ze een paars oplichtend lampje te zien: ‘Je bent er!’ Want velen gingen hen al voor…

Door Ewald Wagenaar

Verlichting, ontwaken, wakker worden, je zelf realiseren, sat chit ananada, samsara; al sinds de jaren zeventig schuimen westerlingen de wereld en hun ziel af om het te verwerven. Het schijnt ze zó bijzonder om verlicht te zijn, dat deze gouden staat van zijn een akelig schurend verlangen kan wekken in de zoekende ziel. Als een broze ‘ET phone home’ verlangt de menselijke essentie naar de eigen vervulling. Zeg nu zelf, wie wil er niet zijn als Boeddha, wijsheid debiterend onder dat boompje in India en eeuwig wereldberoemd? Of zo gelukkig dat geluk én ongeluk er voortaan in oplossen. Ontwaken is de kostbare trofee voor de zoeker die vinder is geworden.

De eerste geruststelling voor de vermoeide en onrustige ziel kan ik al geven: ja ontwaken en dat verlichten bestaat echt. En ja, er zijn al een hoop mensen in het westen en in Nederland zover. Ze zijn allemaal klaar. Helemaal klaar met de onzin van hun eigen verhaal. Klaar met geloven in iets buiten zichzelf. Klaar met het voeren van hun eigen altijd hongerige ik. Klaar met het te serieus nemen van het ego van anderen. Klaar-klaar, het heeft geen invloed meer, nooit meer dus. Het is ze duidelijk hoe ‘het’ zit. Hun wereld is niet meer de jouwe. Zij zijn ergens anders. Hun bewustzijn is niet meer ‘hun bewustzijn’, al lijkt het slechts zo voor wie nog niet wakker is.

Dit maakt ze wijs en deze mensen komen dan ook in functies en plaatsen terecht waarin ze anderen de weg kunnen wijzen langs de glimmende maar nutteloze illusies waarmee ons dagelijkse leven zo gevuld is. De meeste ontwaakten hoor je er niet over. Maar er is een aantal dat als wegwijzer voor anderen wil dienen in hun proces van ontwaken. Zij timmeren aan de weg.

Ik sprak een vijftiger die er geen geheim van maken dat ze ontwaakt is. Mahatma Revier is trainer, coach en organisator. Haar weg voerde langs vele stations, waaronder Lester Levinson die de Sedonamethode ontwikkelde, ‘de snelste weg om tot innerlijke vrede te komen’, aldus Mahatma.

Het ontwaken als fase luidt een nieuwe periode in van de gerealiseerde. Want met andere ogen kijken betekent ook andere dingen zien. En dat wijkt behoorlijk af van het gangbare. De levensloop wijzigt dikwijls en mensen gaan dan nieuwe dingen doen; Mahatma begon bijvoorbeeld met de Spirit Coach Academie en geeft sindsdien ook diverse events.

Waar begint het proces van ontwaken?

Mahatma: ‘Bij het stoppen met vechten tegen wat er is. Kijk goed naar jezelf en zoek het echte antwoord op ‘wie ben ik?’’

 

Hoeveel tijd is voor ontwaken nodig?

Mahatma (M): ‘Het gaat niet zozeer om de term ontwaken dan wel dat je dwars door de illusie van de mind heen kan kijken. In mijn ogen kan dit je hele leven voortduren. Steeds meer bewustzijn en steeds meer licht. Járen. Ik wel. Maar nu is de trilling veel hoger en zie ik dertigers en veertigers veel sneller tot ontwaken komen.’

Is het een proces?

M: ‘Ja als je bedoelt dat niets-doen ook een proces kan zijn…’

Zijn er fasen in die ontwikkeling?

M: ‘Je begint met acceptatie van wat er is. Je stopt met vechten tegen dingen die er zijn.  En dan ga je beter kijken naar je eigen gedachten. Je gaat zien dat je niet je gedachten bent, maar dat je ze alleen maar hebt en dat je ze niet allemaal meer hoeft te geloven. Je herkent de mind, wat het onbewuste is, meer en meer en daarmee krijg je ook meer en meer innerlijke vrijheid.’

Wat stuwde dit vooruit?

M: ‘Bij veel mensen is dat vaak onvrede, angsten en een hele reeks mislukte strategieën om het eigen leven te verbeteren. Bij mij  was eerst bereidheid nodig.’

Hoe ging dat ontwaken bij jou?

M: ‘Volkomen ontspanning. Ik als persoon deed niets, er was alleen overgave aan dat wat er door mij heen wilde stromen. De kundalinistroom werkte bij mij van binnenuit en bracht mij in een hogere staat van bewustzijn, waardoor de flarden van de mind helder werden en soms spontaan wegvielen.’

Wat gebeurt er dan met ‘ik’?

M: ‘Dat ontspannen is niet een soort ego 2.0; het is een bewustheid die uitdijde. Een verbinding met het Zijn.’

Wat blijft er dan over?

M: ‘Ontspanning. De rest voltrekt zich. Er komt overgave aan wat is en aan de stroom van het leven zonder iets te willen veranderen. Er zijn innerlijke impulsen. Maar geen verlangens meer die iets moeten vullen of die nodig zijn. Er is een verbondenheid met de bron.’ Dit is niet een constante staat van zijn. Het ego komt af en toe ook enthousiast om de hoek kijken en dan komt het bewustzijn weer wat meer naar de achtergrond, totdat het weer helder wordt. Het is een dans tussen bewustzijn en het ego.

Is er dan nog lijden?

M: ‘Er kan nog best eens iets ‘haken’. We blijven mensen en groei in bewustzijn blijft altijd doorgaan. Er is dus geen eindstation. Ik zie emoties als vingerwijzingen naar dat er nog ‘iets’ is dat gezien en bevrijd mag worden. Uiteindelijk blijven bij mij dankbaarheid en ontroering bij schoonheid over als verbindingen met het licht.’

Mahatma Revier

Mahatma Revier (spirituele naam van Antoinette Revier) schreef de openhartige autobiografie ‘Op weg naar verbinding’ over haar relationele leven en haar zoektocht naar eenheid en verbinding. Ze woont in Twente en werkt landelijk. Ze geeft leiding aan Spirit Coach Academie waar ze de opleiding tot Spirit Coach verzorgt. Binnen Spirit Coaching geeft ze diverse seminars en laagdrempelige events. Ze doceert onder meer de Sedona Methode en werkt met de Transformatie Techniek (TRT) die ze zelf heeft ontwikkeld.

Meer: www.spirit-coaching.nl en www.spiritcoach-academie.nl.

Meer verlichting: satang.nl

In iedere – ook deze – Koorddanser staat in de landelijke agenda onder Satsang.nl een overzicht van de ‘verlichten’ in ons land die in maandelijkse vragenuurtjes (een satsang) allerlei spirituele vragen beantwoorden. Vrijwel alle satsanggevers werken vanuit de advaita-traditie, die in het westen nondualiteit wordt genoemd en die ook de grondslag van het breed bekende mindfulness, het gedachtegoed van Eckhart Tolle en de boeken van Jed McKenna vormen. Meer: www.satsang.nl.

Meer op deze site over Mahatma Revier:

Sedona methode:

http://kd.nl/2011/06/20/sedona-methode-emotionele-blokkade-kraker/

Boek ‘Ontwaken in het Nu’:

kd.nl/2017/04/03/waardoor-kreeg-je-nog-niet-waarnaar-je-verlangt-mahatma-revier/Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest