Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische september – Balanceren kun je leren – Zon in Maagd

/
/
/
198 Views

De zon loopt tot en met 23 september in het dierenriemteken Maagd waarna hij Weegschaal ingaat. Het punt van die overgang is de herfstequinox, dan is de dag even lang als de nacht.

 

Door Elodie Hunting

 

De balans van de Weegschaal is op de herfstequinox dus helemaal in evenwicht. Maar niet voor lang. Snel daarna worden de nachten langer en de dagen korter. Het licht is op weg naar de donkere gebieden om daar te verlichten wat gekend wil worden.

Eerst gaan we oogsten wat we in de achterliggende periode gezaaid hebben en wat we tot wasdom hebben zien komen. De gehechtheid moeten we loslaten en offeren aan het grotere geheel zodat we kunnen transformeren naar een hoger plan. Wat laten we los? En wat komen we tegen tijdens dat loslatingsproces? Wat is offeren eigenlijk en waarom zou je? Al die moeite die je deed om een proces zo zuiver en zo goed mogelijk te laten verlopen, lijkt voor niets te zijn. De planeet Mercurius staat van 3 tot en met 27 september in Weegschaal en helpt bij de selectie; wat is levensvatbaar en klaar voor transformatie, en wat moet voorgoed sterven?

De planeet Venus staat van 6 september tot en met 29 september in dierenriemteken Maagd en laat de oogst zien in de vorm van een korenaar.

Mars staat tot en met 13 september in het teken Schorpioen en is daar onverbiddelijk. Mars is erg sterk in zijn eigen teken en laat hier een indrukwekkende kracht zien. Vanaf de 14e staat hij in Boogschutter. Hier doet hij verslag van zijn bevindingen en zet kracht om in wijsheid.

 

Meditatie

Om contact te leggen met de energie van dit astrologische patroon volgt hier een geleide meditatie.

Voor je verschijnt de planeetgod Mars. Hij ziet eruit als een vastberaden en zeer sterke man. Op zijn hoofd ligt de geopende bek van een cobra en langs zijn rug hangt de rest van het dode dier. Je bent onder de indruk van deze verschijning en wendt je ogen af.

‘Zie me’, zegt Mars. Langzaam en voorzichtig kijk je hem aan en ziet zijn goedaardige blik.

‘Ik zal ervoor zorgen dat jij stopt met het reiken naar boven zonder te verwerken. Kom met je aandacht terug uit de hemel en zie wat je geoogst hebt aan wijsheid sinds de lente-equinox. Wat is je grootste les geweest? Wees daar tevreden mee en stil je onverzadigbare honger naar meer.’

Dan hoor je achter je een vrouwenstem. Je draait je om en daar staat een prachtige Venus in een lange witte jurk. Ze houdt een korenaar in haar linkerhand waarin een ster schijnt. Het is de ster Spica.

Venus zegt: ‘De korenaar is je oogst en de ster het hart daarvan. In plaats van te blijven reiken naar meer, kun je ook genieten van de schoonheid van deze stralende korenaar. Heb je ‘m al helemaal doorgrond? In deze maand september kun je de volheid zien van wat je bereikt hebt en hoe dit een stap in je ontwikkeling is. Realiseer je altijd dat het slechts een stap is en geen eindbestemming. De volgende stap die je moet gaan zetten is de aanvaarding van de verandering. Iets dat op zijn hoogtepunt is kan alleen maar omslaan in het tegendeel. Wat nu leeft zal straks sterven in deze wereld en geboren worden in een andere wereld. Dat is het mysterie van de boom en dus van jou. Dood en leven zijn exact hetzelfde.’

Er verschijnt een symbolisch beeld dat de kern van je grootste les van het afgelopen half jaar verbeeldt. Dan raakt het beeld versluierd door allemaal andere beelden van ervaringen die je de laatste maanden hebt gehad. Hoe zorg je ervoor dat je de kern blijft zien en niet verward raakt door alle ruis en chaos eromheen?

Mercurius verschijnt. Een snelle, slanke jongeling die bruist van de beweeglijke energie. Als geen ander weet hij hoe het is om een verbinding te zijn tussen boven en beneden, tussen binnen en buiten, tussen de kosmos en jou. Dit keer heeft hij een perfect gebalanceerde weegschaal in zijn hand. In de linkerschaal ligt een witte veer en de rechterschaal is leeg.

‘Leg al je ervaringen en lessen in de lege schaal’, zegt hij. Je verzamelt de beelden tussen je handen en legt ze in de schaal. De weegschaal gaat direct uit balans en slaat door naar de rechterkant. Het gewicht van je ervaringen is vele malen groter dan de witte veer.

‘De witte veer is de pure waarheid van de wijsheid van het hart. Een hart hoort licht te zijn en vrij te zijn van pijn en bezwaren. Een hart kent de waarheid die welkom is in de hemelen waar de kroon naar reikt. Welke ervaringen zou je uit de schaal kunnen halen? Kun je een onderscheid maken tussen dat wat ertoe doet en dat wat je afleidt van het goede? Ben je in staat je emotionele gehechtheid te laten sterven in je bewustzijn en te offeren aan de dood? Wetend dat dood en leven exact hetzelfde zijn vanuit een hoger bewustzijn?’

Ja hoor, dat kun je best. Als het zo gemakkelijk is …

Je pakt de beelden waarvan je weet dat ze niet zo belangrijk zijn. Terwijl je ze pakt, voel je de emoties die erbij horen. Je voelt het diepe verdriet van een grove afwijzing en gaat er helemaal in op. Het voelt opeens zo belangrijk dat je het als verraad voelt om het te offeren. Je wilt het koesteren en verzorgen. Bij je houden en troosten.

Dan verschijnt Mars. ‘Zal ik je helpen?’ zegt hij. ‘Vertrouw erop dat het goed zal gaan, dat de kosmos niets verloren laat gaan. Ook jouw verdriet niet. Laat je verdriet transformeren naar de volgende fase waar het mag dienen als voedsel voor het levenselixer.’

Je beseft dat je een keuze hebt en aarzelt. Dan knik je naar Mars en hij verwijdert je zware gemoed uit de weegschaal van Mercurius. Je ziet hoe de ster in de korenaar van Venus krachtiger begint te stralen.

Maar de weegschaal is nog niet in evenwicht. Er moet meer uit. Je ziet de beelden van je angsten van de laatste maanden, van boosheid en onmacht, van je onvermogen om door te pakken waar dat nodig was. Je wordt je emotie en raakt erin verstrikt. Dan hoor je Mars weer: ‘Laat me je helpen. Ik ben je daadkracht en je vermogen tot het zetten van stappen in het vertrouwen dat het goed is.’ Samen tillen jullie deze geladen beelden uit de weegschaal. Dan zie je hoe de weegschaal in evenwicht komt en Mercurius glimlacht.

Venus vraagt:’ Wat is er overgebleven?’

Je kijkt naar de rechterschaal en ziet daar vreugde en geluk liggen. Je ziet jezelf in ervaringen waar je gelukkig was, waarin je hart open was en bleef. Zonder angst en zonder bezwaar, helemaal open en stralend als de zon op het middaguur. Je zucht en er komt een lach op je gezicht. Je groet de ervaringen die je verwijderd hebt en voelt hoe het vertrouwen zich in je nestelt.

Je voelt de noodzakelijkheid van de steeds veranderende cyclus waar je deel van uitmaakt. En hoe de wijsheid van het hart onveranderlijk hetzelfde blijft. Natuurlijk ben en blijf je maar een menschje, maar wel een hele belangrijke.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest