Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brandnetel met banaan in je smoothie

/
/
/
219 Views

Ze zijn er weer, de verse jonge brandneteltjes. Overal steken ze hun kopjes weer boven de grond uit. Brandnetelthee en -soep kennen de meeste mensen wel, maar wist je dat je de brandneteltjes ook rauw in een groene smoothie of in vers sap kunt verwerken?

Door Annet van Dorsser (RawFood.nl)

Het klinkt misschien wat spannend, rauwe brandnetels eten. Toch is het niet zo spannend als het lijkt. Door de bewerking in de blender of sapcentrifuge/slowjuicer gaat de prik er vanzelf af en krijg je gewoon een lekker en gezond drankje.
Ga je verse brandnetels plukken, bescherm dan je handen goed met rubber handschoenen of een plasticzak er omheen, anders blijf je de prik nog lang voelen. Niet dat het erg is, door de brandnetels rollen was zelfs een oude remedie tegen reumatische aandoeningen, maar echt lekker is het nou ook weer niet.
In het voorjaar kun je de hele brandnetels gebruiken. Kom je wat verder in het seizoen, gebruik dan de lichtgroene topjes.

Ingrediënten groene smoothie per persoon
1 rijpe banaan
2 “handen” brandneteltjes
1 eetlepel citroensap
eventueel 1 eetlepel kokosolie of rauwe cashewnoten

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een heerlijke groene smoothie van. Door wat kokosolie of rauwe cashewnoten toe te voegen, wordt de smoothie wat romiger en worden de vruchtensuikers langzamer opgenomen, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt.
Mocht je eerst de prik van de brandnetels willen halen voor je ze in de blender doet, gooi er dan vijf seconden kokend water over en spoel ze daarna snel af met koud water. De voedingsstoffen blijven op deze manier goed behouden, dus dit kan ook uitstekend.
Brandnetels bevatten veel vitaminen en mineralen, zoals provitamine A, vitamine C, ijzer, kalium, silicium, calcium, magnesium, mangaan en zwavel. Ze reinigen het bloed, zijn vochtafdrijvend en werden van oudsher gebruikt tegen pijnlijke gewrichten en bloedarmoede/voorjaarsmoeheid. Dus nu gauw naar buiten en eet smakelijk!
Meer lekkere en gezonde recepten op RawFood.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest