Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Presentatrice Bernice Notenboom van ‘Klimaatjagers’ 3 oktober te gast Op Hodenpijl

/
/
/
466 Views

Journaliste, avonturier en programmamaakster Bernice Notenboom is op donderdag 3 oktober te gast Op Hodenpijl. De lezing staat in teken van de gevolgen van klimaatsveranderingen. Op dit moment zendt de VPRO de reeks Klimaatjagers uit die gepresenteerd wordt door Bernice.

De journaliste reist langs plekken waar klimaatveranderingen hele ecosystemen beïnvloeden. Ze onderneemt avontuurlijke reizen door Groenland, Brazilië, Afrika, Alaska, Oceanië en India en bekijkt ter plekke wat El Nino of vervuiling te weeg brengt. Met een slee reist ze over de ijskappen op zoek naar smeltwater of ze bestudeert al raftend de ontdooiende permafrost. Of tijdens het beklimmen van de Himalaya, waar Bernice op grote hoogte gletsjers onderzocht. Gletsjers die je alleen per helikopter kunt bereiken. Om hier te komen mocht de helikopter opstijgen tot 6000 meter. Waar met draaiende motor werd gefilmd en onderzoek werd gedaan, omdat ze in ijle lucht niet meer kunnen starten.

Bernice  woont en werkt afwisselend in Nederland en Canada. Ze werkte mee aan de klimaatconferentie in Kopenhagen en schrijft o.a. voor de Volkskrant en National Geographic Magazine, daarnaast geeft zij lezingen. In 2010 verscheen haar boek Tegenpolen over poolexpedities. In 2007 en 2008 naam ze deel aan expedities naar de Noordpool, Siberië, Groenland en Antartica. In het voorjaar van 2009 bereikte Bernice de top (8848 meter) van de Mount Everest. In 2011 ondernam ze een expeditie naar Mali. Ze hoopt met haar expedities een groot publiek bewust te maken van de gevolgen van klimaatveranderingen.

Datum: donderdag 3 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Entree:
€ 12,50

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats. Meer informatie en aanmelden: www.ophodenpijl.nl


Tags:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest