Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zonder boeken naar bed

/
/
/
428 Views

Over seksuele natuurlijkheid, onbevangenheid en spontaniteit

‘Wat was het meest intieme moment in je seksleven?’ vroeg iemand me laatst. Ik wist het niet. Verschillende herinneringen kwamen op terwijl ik erover nadacht.

Door Sanne Burger

Die keer dat ik verliefd was op een yogi. Hij reciteerde eerst zijn mantra voor hij bij me in bed kroop. Het was een gevoelige, zachtaardige man, maar tijdens het vrijen was hij vooral aan het tellen. Hij telde negen ondiepe stoten, gevolgd door een diepe stoot, en dat steeds weer opnieuw. ‘Dat is om jouw genot te vergroten’, legde hij uit. Hij telde ook zijn ademhaling. Tien seconden in, vijftien seconden uit. ‘Dat is om mijn orgasme uit te stellen’, zei hij. Hij was zo geconcentreerd bezig dat hij me nauwelijks opmerkte. Deze man had teveel yogaboeken gelezen.

Dan was er die nacht met de gespierde man van de fitness. Hij was stoer en duldde geen tegenspraak. Niet dat ik van plan was om tegen te spreken, ik liet me maar al te graag door hem optillen en naar het bed dragen. Maar de volgende ochtend begon hij meteen te zeuren over dat ik hem niet mocht claimen omdat hij belangrijke dingen te doen had in zijn leven. Hij ging er voetstoots vanuit dat ik na een nacht al niet meer zonder hem kon. Deze man had teveel Deida gelezen.
Ik dacht aan de professor van wie het licht aan moest blijven en de ogen open. Het voorspel sloeg hij over. ‘Dat is nergens voor nodig’, zei hij. Hij vroeg of ik zoveel mogelijk stil wilde blijven liggen en zo weinig mogelijk geluid wilde maken. ‘We moeten de opwinding zoveel mogelijk vermijden’, zei hij. ‘Als dat lukt gaat de energie vanzelf stromen en kunnen we op goddelijke wijze de liefde bedrijven.’ Vervolgens gebeurde er een uur niets. Deze meneer had absoluut teveel Barry Long gelezen.
Nee, dan de tantra-man. Daar gebeurde van alles mee, hij was volkomen onvoorspelbaar. Hij kon van opperste extase in een diep dal storten, zonder dat ik begreep wat er aan de hand was. Hij gaf zich volledig over, maar ik wist nooit precies waaraan. Op een dag verliet hij me voor een ander. ‘Ik geloof niet in relaties’, zei hij. ‘Ik geloof in universele liefde.’ Hij had of teveel tantraboeken gelezen of hij wilde me troosten.

Maar de tao-man was nog onnavolgbaarder. Tijdens het vrijen hield hij plotseling zijn adem in, rolde zijn ogen omhoog en begon vreemde bewegingen te maken met zijn rug en bekken, waarbij hij al zijn spieren aanspande. ‘Sorry schat’, zei hij, ‘ik doe even de kringloop.’ Na het vrijen sprong hij uit bed en ging hij met gebogen knieën en zijn armen voor zich uitgestrekt ademhalingsoefeningen doen. Seks met hem leek nog het meest op topsport. Jaren later las ik de taoïstische boeken van Mantak Chia. Toen begreep ik het: teveel Tao-boeken.
Maar wat was nou het meest intieme moment in mijn seksleven? Ineens wist ik het. Het was in de Belgische Ardennen. Ik was negentien. Een vriend die ik net had ontmoet had me overgehaald om een paar dagen weg te gaan. We namen de trein naar Luik en liftten van daaruit verder naar het zuiden. Op goed geluk stapten we uit in een dorpje waarvan we de naam leuk vonden, Rochefort geloof ik, en begonnen onze wandeltocht. Toen de schemering inviel liepen we over een verlaten weggetje door de bossen. Aart liep luidkeels te zingen. Ik was een beetje nerveus. Waar zouden we slapen die nacht? We passeerden een huis waar een mollig vrouwtje uit het raam hing. Haar borsten rustten op haar onderarmen. Het was net Vrouw Holle. We zwaaiden naar haar. ‘Bonjour!’ Ze lachte breed en spreidde haar armen. ‘Viens! Entre!’ Tien minuten later zaten we aan haar keukentafel met een limonadeglas rode wijn voor ons. ‘Jullie slapen hier vanavond’, zei ze op een toon die geen tegenspraak duldde.

De gastenkamer stond vol met oude spullen, maar het bed was schoon opgemaakt met gebloemde, gesteven lakens. Toen we eenmaal in bed lagen, zoende Aart me aarzelend. Ik beantwoordde zijn zoen en zo begon onze eerste vrijpartij. Ik had nog maar weinig ervaring met seks. Ik had geen idee van mijn eigen schoonheid of aantrekkingskracht. Seks was vooral een confrontatie met mijn onzekerheid, verlegenheid en verwarring. Van plezier of overgave was geen sprake, hoogstens van een soort allesoverheersende nieuwsgierigheid, waardoor ik het toch maar liet gebeuren.
Maar dit keer was het anders. Op zeker moment, tijdens het vrijen, riep Aart me. Ik verkeerde met gesloten ogen en afgewend hoofd in mijn eigen wereld en ervoer deze nadrukkelijke aanwezigheid van mijn minnaar bijna als een inbreuk op mijn privacy. Onwillig opende ik mijn ogen en keek hem stuurs aan. Ik keek in zachte, glanzende ogen en een glimlachend, stralend gezicht. De adem stokte me in de keel.
‘Hee’, zei hij zacht. ‘Ik ben hier.’
Dat was het moment. Het was de eerste keer dat een man op die manier contact met me maakte. Ik schrok me rot. In verwarring zocht ik naar een passende manier om te reageren, maar ik wist niets anders te doen dan hem verbijsterd aan te staren. Toen begon ik te huilen. De tranen rolden in mijn oren. Aart hield me zachtjes vast en zoende mijn gezicht. Toen ik ondanks mezelf ontspande, voelde ik een vreemde sensatie in mijn lichaam, een warmte in mijn buik, een verlangen naar meer. Ik glimlachte door mijn tranen heen en bewoog. ‘Ah, daar ben je’, zei hij. De rest van de nacht was volkomen nieuw voor me. Voor het eerst was ik er met mijn aandacht bij.

Aart was een natuurtalent. Hij had geen boeken gelezen, hij wist niets van tantra, yoga of taoïsme, maar hij wist als vanzelf wat te doen. Zelf ben ik zeker geen natuurtalent. Ik heb twintig jaar, honderden boeken en tientallen trainingen nodig gehad om de weg terug te vinden naar mijn eigen onbevangenheid en openheid. In die zin zijn boeken wel degelijk zinvol. Ze zijn de kruk die je nodig hebt wanneer je nog niet zelf kunt lopen. Ze bieden technieken en kennis die je kunt gebruiken om die plek in jezelf te vinden waar je geen technieken en kennis meer nodig hebt.
Seks is de meest natuurlijke bezigheid op aarde. Alles en iedereen doet het. Seks is als ademen, eten, opvoeden, kinderen krijgen, opvoeden en lachen. Het gaat vanzelf goed, mits je je eraan durft over te geven. Seks is te subtiel en magisch om te controleren, te sturen of zelfs maar te begrijpen. Seks is een kracht vol onkenbare wijsheid en uitgelaten vrolijkheid. Ze herbergt het wonder van het leven in zich en is tegelijkertijd de eenvoud zelf. Ze is speels als een kind, zacht als een moeder, wild als een paard, heet als een draak. Je kunt haar vertrouwen, maar ze blijft altijd onvoorspelbaar.
Overigens had Aart wel een boek bij zich. Het was: ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’.

Sanne Burger is coach, masseuse, lerares en schrijfster. Ze schrijft over seksualiteit, relaties, de verschillende wegen naar bewustwording en de spirituele sector. Meer info: www.sanneburger.com

_________________________

Liefdespoëzie
“De zwaarste last breekt ons, laat ons struikelen, drukt ons tegen de grond. Maar in de liefdespoëzie aller tijden verlangt de vrouw ernaar de zware last van het mannenlichaam op het hare te voelen. De zwaarste last is derhalve ook het beeld van de meest intense levensvervulling. Hoe zwaarder de last, des te dichter bij de grond, des te werkelijker en echter is ons leven.”

Uit: ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ van Milan Kundera.


 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest