Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Overleven

/
/
/
338 Views

Tot niemands verbazing zijn we er allemaal nog na de doom-date 21 december 2012. Gelukkig Nieuwjaar!

Ten tijde van dit schrijven draaiden de planeten nog gewoon hun baan rond de zon en ik neem aan dat ze bij het verschijnen van Koorddanser niet uit hun baan zijn geslingerd. We hebben het dus overleefd.
Januari 2013 maakt een frisse start met de planeet Mercurius die het dierenriemteken Steenbok in is gegaan. Mercurius in Steenbok laat zich niet zo gemakkelijk gek maken en weet precies welk doel hij voor ogen heeft. Hij maakt een redelijk stappenplan en houdt zich sterk aan de feiten. Steenbok is een aardeteken en die houden niet van gekke, onverwachtse dingen. Mercurius in dit teken ook niet. Noem het een keurslijf, noem het zekerheid, het is allebei dezelfde energie.
De Zon staat ook in het teken Steenbok; zij versterken elkaar in deze Steenbokenergie. De overlevingsstrategie die aan het begin van dit nieuwe jaar heerst, gaat over zekerheid, stabiliteit en nuchtere zakelijkheid. Alles wordt zorgvuldig gepland en er wordt níet van de regels afgeweken. Indien dat wel gebeurt is dat van hoger hand bepaald, want wie de baas is heeft de macht.
Spiritueel gezien wordt in dit teken Steenbok het nieuwe licht geboren, veilig bewaard en goed verzorgd ligt het in zijn kribbe te kraaien. Rust, reinheid, regelmaat.

Predikers Er zijn echter meer spelers op dit nieuwe toneel. De planeet Venus doet haar duit in het zakje op een Boogschuttermanier. Zij voegt ruim één maand lang visie toe. Haar energie is vooral conceptueel. In het dierenriemteken Boogschutter overziet zij het grotere geheel en snapt ze heel goed dat richting kiezen in je leven, consequenties heeft. Denk dus goed na welke slinger je aan je leven wilt geven, want hiermee zet je een energieontwikkeling in gang die het hele jaar door zal gaan. Venus in Boogschutter is weliswaar optimistisch en hartelijk, maar er zijn momenten dat mopperen de voorkeur heeft. Niets is dan goed meer en alles moet anders. En wel op de manier die Venus in Boogschutter had bedacht. Trek dit naar landelijk niveau, of zo je wilt wereldlijk, dan krijgen we komend jaar te maken met predikers. Mensen die de weg en de waarheid menen te zijn en aan andere mensen de zekerheid bieden waar ze zo naar op zoek zijn. Fanatisme, slaafse volgzaamheid en bloeiende nieuwe machtshebbers die plechtig beloven jouw ideaal om te zetten in werkelijkheid. Maar ook het radicaal verwerpen van machtshebbers die tot het verleden behoren en de vooruitgang belemmeren. Vergeet niet, dat de planeten Pluto en Saturnus nog altijd werkzaam zijn (zoals vorige maand hier beschreven), en zij vormen een krachtig team dat genadeloos afrekent met wat zich in het duister schuilhoudt. In december zijn er enkele schandalen aan het licht gekomen en zijn er zelfs doden gevallen. Het is echt een pittige stand.

Venus in Boogschutter jaagt idealen na en verkondigt ze aan een ieder die het horen wil. Erg mooi en inspirerend, en als Mercurius en de Zon in Steenbok haar helpen met hun praktische, doelgerichte vaardigheden, zou er hier wel eens een zeer positief resultaat uit kunnen komen. Maar, diezelfde Mercurius en Zon kunnen Venus ook gevangen nemen binnen hun regels en wetten. Hoogstwaarschijnlijk is het allebei waar.

Conformeren Venus staat vanaf 10 januari ook in Steenbok en dat geeft deze energie nog een extra impuls. Venus probeert nu haar idealen waar te maken en werkt samen met Mercurius en de Zon om tot een goede, haalbare strategie te komen. Venus wil zich allesbehalve afscheiden van wat is en zal zich dus conformeren. Sommigen noemen dat gezichtsverlies en anderen noemen dat wijsheid. Wel kan zij de striktheid van het teken Steenbok wat losweken en ter discussie stellen.
Mercurius gaat op de 20e januari naar het dierenriemteken Waterman en voegt zich bij de planeet Mars die daar al staat. Is Mars soms wat te primair, Mercurius helpt hem zaken wat meer woorden te geven. Daarmee gaat de rauwheid eraf en wordt de belangrijke boodschap van Mars beter verteerbaar. Mars in Waterman is daar een vrije jongen die zich door niets en niemand aan banden laat leggen. Mars kan het uiterst goed met Venus in Boogschutter vinden en zal bij tegenwerking door de planeten in Steenbok ten strijde trekken. Venus haat onrecht en Mars heeft de moed en kracht om dat te bevechten. Gewapend met opzwepende oneliners en een stoot aan strijdbare energie zal hij doen wat hij kan voor de mensheid. Deze strijd kan zich ook in jouw leven, in jouw binnenste afspelen. De planeten als genoemd geven de bewegingen aan van de krachtvelden (planeten), zowel op macro- als op microniveau. Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten.

Bestreden In het meest gunstige geval werken alle planeten samen en wordt de schrijnende werkelijkheid van armoede versus hebzucht bestreden en vereffend. Dan dienen de wetten van Steenbok de mensen en wordt de stem van het volk gehoord waaraan acties worden verbonden. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit zal gebeuren op grote schaal.
Wat kan dan wel? Een nieuwe trend in financiële ondersteuning, is het alle-beetjes-maken-samen-een-heleboel. Denk aan crowdfunding, microkredieten en de 1%-club. Dat het bankwezen verleden tijd is, weten we nu. Een nieuwe ontwikkeling dient zich aan en haalt het logge gierige bankwezen er tussenuit. Contact van mens tot mens, is wat deze nieuwe manier kenmerkt. Weg met die keuzemenu’s als je eens een instantie moet bellen, weg met de enorme verschillen tussen de levenskwaliteit van mensen.

Voor bovenstaand geldt dat deze planetendans zich in de wereld buiten je afspeelt, maar ook in je binnenwereld. Elke planeet vertegenwoordigt een subpersoonlijkheid en die kunnen soms met elkaar strijden of zich verenigen. Hoe dat gebeurt, lees je boven.

Kort samengevat is er sprake van visie, strijdbaarheid, nivellering en de gevestigde orde. Op de achtergrond draaien Saturnus en Pluto mee. Dit doen ze nog bijna twee jaar en dit zal dan ook een pittige tijd zijn waarin koppen rollen en regels die niet eerlijk zijn, worden verbrijzeld.

Meer: www.elodiehunting.nl

 

__________________________

Mercurius Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Steenbok Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem.

Aardeteken De kwaliteit van het element aarde is als de aarde zelf. Vast van materie, soms hard, soms zacht, soms vloeibaar maar altijd tastbaar. Op een aardeteken kun je bouwen. Aardetekens zijn Stier, Maagd en Steenbok. Ze zijn niet snel, maar wel zorgvuldig en zeer praktisch ingesteld.

Zon De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waar hij in staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

Pluto Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen..

Waterman Vrijheid, gelijkheid, broederschap. Waterman belichaamt het allemaal. Watermannen verenigen zich, omdat ze weten dat een groep gelijkgestemden veel meer kan bereiken dan een eenling. Gezamenlijke belangen; een voor allen, allen voor een.

Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest