Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Master Puppetji over het einde van de wereld

/
/
/
485 Views

Hallo mijn vrienden. Hier Puppetji.

Het is bijna 21 december. Veel mensen vragen me: ‘Puppetji – de Mayakalender eindigt in 2012 – de kalender der kalenders. Ik kan er niet meer tegen… Wat denk je, worden we voor de gek gehouden of moet ik me zorgen gaan maken over het einde van de wereld? Wat gaat er gebeuren? Hoe kan ik me voorbereiden? Moet ik al mijn bezittingen verkopen en naar Bali verhuizen?’

Laat me eerst dit zeggen: stop – wees stil. Door al deze vragen ren je als een hond achter je eigen staart aan. Dit Mayakalender-gedoe is grote onzin. Ten tweede: door de invoering van de wintertijd zal de Mayadatum straks een uur eerder voorbij zijn zonder dat we het door hebben.

Mijn vrienden… We weten niet waarom de Mayakalender stopt. En daarbij, wat betekent het eigenlijk dat de Mayakalender eindigt? Zijn we door onze dagen heen? Ik wist niet dat er een limiet stond op het aantal dagen. Misschien was de Maya-gozer die de leiding had over het maken van de kalender het gewoon zat toen hij bij 2012 aankwam. Misschien zei hij: ‘We hebben nog zeshonderd jaar voor de boeg voordat de dagen op zijn. Het is een prachtige dag, ik ga met mijn kinderen spelen!’

Dit is mijn punt: het verleden is voorbij en de toekomst bestaat niet.

Je denkt vast: ‘Maar Puppetji, de Maya’s waren zo hoogontwikkeld en wijs. Ze hebben technologie en astronomie uitgevonden. En computers en telepathie. Vliegmachines, wasmachines, warm en koud stromend water, kinderdagverblijven, broodjes pindakaas met hagelslag en nog veel meer. Wat als ze het bij het rechte eind hadden over de vernietiging van onze planeet en de hele mensheid?’ Waarop ik antwoord: ‘Nou en?’
Piekeren over de Mayakalender en het eind van de wereld betekent dat je niet aanwezig bent in het nu en dat je je zorgen maakt over een toekomst die niet bestaat. Een toekomst die je niet kunt voorspellen. Behalve als je Nostradamus of Deepak Choprah heet.

Dus ja, de wereld kan elk moment eindigen. Morgen, of overmorgen, of in 2013. Het einde is onbelangrijk. Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naartoe, is het niet? Dus… Wees liefde, wees geduldig, wees vrijgevig, wees een goed mens en de toekomst zal zijn zoals het zal zijn. Een toekomst waar je je niet op kunt voorbereiden, jij controlefreak! Vraag maar aan de Maya’s. O, wacht, die zijn allemaal dood. Zie je?

De sleutel tot een gelukkig leven zit ‘m niet in angst, of je zorgen maken om de toekomst. Maar in dankbaarheid voor wat er wel is, op dit moment. Dus wees dankbaar voor wat je hebt, en kijk niet naar wat je niet hebt.

Namaste.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest