Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Die kip-tandori dat ben je zelf

/
/
/
295 Views

 


SAND Conference 24-28 okt. 2012 & Puppetji: Life in the SAND Box

Hi, hier Puppetji weer. Vandaag wil ik praten over Liefde.

Wat is Liefde… hmmm?

Liefde heeft verschillende betekenissen voor ons. Het is een emotioneel geladen woord. Zo veel definities: adoratie, goedheid, aanbidding, devotie… Allemaal prachtige romantische begrippen.
We houden ervan om over liefde te praten. Ik hou van dit, jij houdt van dat… Maar ik vraag je: weet je wel werkelijk wat Liefde is, hmmm? We hebben hemelse liefde, romantische liefde, platonische liefde. We bezigen tantraliefde, sjamanistische liefde en zelfs polyamorieliefde. Maar dat is allemaal drugs, ja? We houden ook van drugs. Het leidt ons weg van de waarheid.

We zijn als samenleving gehersenspoeld, waardoor we in alle verkeerde liefdessymbolen geloven. Liefde is geen wenskaart, een doos chocolaatjes, of een dozijn rode rozen met extra lange steel. Geen tepelring, geen nieuwe tulband. Liefde is geen reclamespotje, boek of film. Liefde is geen ding.
Wanneer we zeggen dat we ‘verliefd’ zijn, beschrijven we vooral de affectie die we voelen voor een persoon of ding. Dat lijkt oprecht, maar je knippert één keer en die vluchtige emotie is foetsie. Je denkt dat je van die persoon of dat ding houdt, maar je kijkt tv of leest een boek – of je wordt afgeleid door een jong, sexy stukje lieflijkheid, hmmm? – en BAM! dat waarvan je dacht te houden is als sneeuw voor de zon gesmolten.
Ook JIJ bent gehypnotiseerd. Gemanipuleerd om steeds van iets nieuws te houden. Die ENE – die perfecte liefde, dat zielenmaatje, bla, bla, bla… We worden zo gemakkelijk beïnvloed door de media die ons voorspiegelt hoe Liefde moet zijn, dat we meteen van slag zijn van een visuele stimulans. We zijn marionetten van onze vluchtige emoties.
Een voorbeeld. Je bestelt kip-kerrie in een restaurant. Je neemt een hap en het smaakt heerlijk, maar de gozer aan de tafel naast jou heeft kip-tandori op zijn bord. En je denkt: ‘hè, misschien had ik toch pasta of sushi moeten nemen’. Wat idioot is, want je zit in een Indiaas restaurant. Ik zeg je, pure nonsens.

We zoeken eindeloos naar de voorstelling die we in ons hoofd hebben van de perfecte romantische liefde, de soulmate, de Fabio van je dromen op het witte paard die zoete broodjes voor je heeft gesmeerd en je komt opdweilen… Daarom ligt het aantal echtscheidingen zo hoog. En daarom kiezen we ervoor niet te trouwen. Niemand durft zich vast te leggen, want zelfs als de liefde voor onze voeten ligt, blijven we verder zoeken. Omdat we verslaafd zijn. De media houden dat in stand. En leg je je wel vast, dan vervloek je jezelf in stilte omdat je de kip-tandori niet hebt besteld.

Stop! Onzin! Want de liefde van je leven ben JIJ, hier en nu. Jij bent de kip-tandori die je zoekt. Jij bent je eigen geliefde, je eigen lotsbestemming, jij bént Liefde!
Wees de liefde die je al bent, en de liefde die je zoekt zal je vinden. Zie je, je staat al een poosje te wachten tot je zelf komt opdagen, zodat je van jezelf kunt houden! Dus kom nu gewoon eens opdagen! Verwarrend, hmmm? Puppetji heeft een tip: oefen eens met het dankbaar aanvaarden van wat je al hebt. Al het andere… is een illusie.

Ik geloof dat Rumi ooit zei: ‘Wat je zoekt, zoekt jou. Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog steeds gemaaid en gewied worden.’ Zie je? Zo simpel!

Dus: wees dankbaar voor wat je hebt, en focus niet op wat je niet hebt.

Namaste.


Tags: ,
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest