Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Master Puppetji: Dom-zinnige vragen

/
/
/
554 Views

Master Puppetji heeft zich speciaal voor Koorddanser verdiept in de beantwoording van veelgestelde non-dualistische vragen. Deze eerste keer weidt Puppetji uit over ‘Wie ben Ik?’

Hallo, hier Puppetji.

Dit is mijn eerste soksang voor Koorddanser. Toen ik pasgeleden een bezoek bracht aan Nederland, heb ik veel tijd doorgebracht in de bossen. Op het moment dat ik thuiskwam in mijn bungalow in de bergen van Monrovia in Californië, voelde ik dat ik het bos miste… Maar toen realiseerde ik me ineens: ik ben niet in het bos, het bos is in mij. Net als Nisargadatta Maharaj ooit zei: ‘Jij bent niet in de wereld, de wereld is in jou’. De buitenwereld is dus alleen maar een reflectie van mijn innerlijke wereld.
Dat brengt mij tot de vraag die veel mensen zichzelf stellen: Wie ben Ik?
Welnu, allereerst: dit is een strikvraag, bedacht door onze Machtige Mind. Alleen maar om ons gek te maken, net als een hond die zijn staart najaagt.
Ten tweede: velen van ons beantwoorden niet de vraag ‘Wíe ben Ik?’, maar zoeken antwoord op ‘Wát ben Ik?’ Ja? Begrijp je?
Dus: ik ben een yogi, of een sexy danser die pirouettes draait tot de vonken er vanaf vliegen, of ruimte, of niets, no-thing, een christen, een zenmaster of misschien een prostituee, een boeddhist, een stripper… Ja?
Puppetji stelt voor om deze dom-zinnige vraag te vergeten. We geloven dat we zijn wat we doen, maar dit is onjuist. Dit is vooral ons ego, onze identiteit die graag iets creëert dat nuttig en waardevol is. Terwijl dat niet zo is. Ja?
De Waarheid achter Wie je Bent stelt nooit vragen die beperkt zijn door tijd en ruimte… En gecreëerd door de Mind. Simpel, ja?
Nu realiseer ik me dat sommigen van jullie zullen zeggen: ‘Puppetji, dit is waanzin! Als niets nuttig is of waarde heeft, waarom ben ik dan hier? Waarom zou ik nog naar mijn werk gaan? Waarom ga ik dan geen bank overvallen of mijn yogaleraar slaan?’
Mijn lieve vrienden… Dat zijn alleen nog maar méér vragen. Laat ik het zo zeggen: sla nooit je yogaleraar. Ook al vind je dat hij af en toe een goede kaakstoot verdient omdat hij je in allerlei bochten wringt en je dwingt in en uit te ademen.
Kijk, de Waarheid achter Wie je Bent heeft geen vragen. Dat doet de Mind. En jij bent niet je Mind. Er is helemaal geen Jij. Begrijp je?
De Waarheid achter Wie je Bent kan zichzelf niet kennen, want het kan niet gekend worden, het gaat voorbij aan woorden en betekenissen.
Dus, tot die tijd: wéés gewoon. Wees in dit moment. Want niets anders dan dat bestaat. Hou van alles en iedereen in dankbaarheid en laat die betekenisloze vragen voor wat ze zijn. Het zijn ketens.
Bevrijding ervaar je pas wanneer je je ontspant en het mysterie van het leven omhelst. Vrijheid dient zich aan wanneer je je realiseert dat je niets weet. Alles wat je denkt te weten, zijn mooie verhaaltjes die je zelf hebt verzonnen.
Dans in dat Niet-Weten. Koester jezelf in het licht van onwetendheid. Kijk maar naar mij: Puppetji is helemaal vrij omdat ik weet dat ik niks ben en dat ik niks weet.
Ziedaar, mijn vrienden – voordat ons einde der dagen nadert, voordat het moment daar is dat we weer terugkeren naar stof en we onszelf terugtrekken in de grote mysterieuze oersoep, verspil dit prachtige leven niet met het stellen van domme vragen die je niet kunt beantwoorden. Geniet liever van de schoonheid van je bestaan. Nu het nog kan. Wees goed en ruimhartig. Heb lief, dans, en in godsnaam, vergeet niet om er een feestje van te maken.
Tot de volgende keer. Namasté.

Klik hier voor het filmpje van deze soksangWil je Master Puppetji ook een vraag stellen voor een van zijn volgende soksangs? Stuur je vraag naar redactie@kd.nl. Master Puppetji heeft ook zijn eigen website: www.puppetji.com.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest