Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koppen op Paaseiland hebben een lichaam

/
/
/
923 Views

De ontdekking werd onlangs op www.eisp.org vermeld: de beroemde Moai-beelden van Paaseiland, het meest zuidoostelijk gelegen eiland van Polynesië, blijken een lichaam te hebben.

De beelden, waarvan doorgaans alleen de verweerde hoofden zichtbaar waren, zijn metershoge gevaartes die een paar honderd jaar na Christus door de toenmalige bewoners zijn vervaardigd en geplaatst. Sommige van deze eeuwenoude beelden zijn zo groot dat het een mysterie is hoe ze gemaakt, vervoerd en neergezet zijn. Ook het plotselinge verdwijnen van de 4000-koppige bevolking stelde de wetenschappers voor een raadsel. Aangenomen wordt dat de modderstromen, die de beelden deels hebben bedolven onder aarde en rotsen, daar een belangrijke rol in hebben gespeeld. Hierdoor waren bij de meeste beelden alleen nog de hoofden zichtbaar. Bij recente opgravingen ontdekten de archeologen dat de lichamen en handen rijk zijn versierd met petrogliefen en zelfs met grote hoeveelheden rode pigment. De in steen uitgehouwen symbolen en het gebruik van verf duiden op ceremoniële handelingen. Eerder waren nabij de beelden al ovaalvormige stenen gevonden, waarvan werd aangenomen dat dit de ogen van de beelden waren. De eilandbewoners geloofden dat er ‘mana’ in de beelden kwam zodra de ogen waren geplaatst. De mana beschermde de bewoners tegen invloeden van buitenaf.

Een beeldverslag van de opgravingen:


Tags: ,
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest