Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nadenken met je buik

/
/
/
327 Views

Frisse zuurkoolsalade met appel, rozijn, geitenkaas en pecannoten

Een snelle en licht verteerbare lunch waarmee je en passant ook je spijsvertering in optimale conditie houdt. Dat kan met deze zuurkoolsalade, een smakelijke oppepper voor je darmen die je in de winter extra goed kunt gebruiken.

Ingrediënten

Salade:
500 gram biologische zuurkool
80 gram biologische rozijnen
80 gram pecannoten
1 appel, in stukjes
100 gram jong belegen biogeitenkaas, in blokjes

Dressing:
3-4 grote eetlepels biologische volle geitenkwark
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel korianderzaadpoeder

Bereiding
Was de zuurkool kort om de zure smaak te neutraliseren. Mix de zuurkool, appel, geitenkaas, rozijnen en pecannoten in een saladeschaal. Combineer voor de dressing de ingrediënten in een kommetje en voeg deze toe aan de salade. Goed omscheppen.

Waarom zuurkool?
Met deze zuurkoolsalade vertroetel je je spijsverteringsstelsel, dat als je niet oppast de boosdoener wordt van veel lichamelijk ongemak. Je ‘tweede hersenen’, oftewel je darmen, hebben net als je hersenen een onafhankelijk zenuwstelsel. Beide stelsels staan voortdurend in dialoog met elkaar en kunnen elkaar beïnvloeden. Zijn je darmen niet in orde, dan kun je niet de juiste stoffen opnemen uit je voeding en put je jezelf structureel uit, ook al is je maag regelmatig goed gevuld.
Begin met balans aan te brengen in de hoeveelheid ‘slechte’ bacteriën, die overigens ook gewoon in je darmen thuis horen, en de hoeveelheid bacteriën die zorgen dat de bad guys niet aan teveel ongewenste types onderdak verlenen. Dit doe je door probiotica in je dagelijkse kost op te nemen. Dat kan met goede probioticasupplementen, maar van nature zitten deze goede bacteriën ook in gefermenteerde voedingsmiddelen als yoghurt, kwark, kefir, natto, sojasaus van gefermenteerde sojabonen en zuurkool.
Heb je inmiddels een flinke portie antibiotica achter je kiezen door een huisarts die graag het zekere voor het onzekere neemt, dan zijn je darmen voor jou zeker een aandachtspunt. Anti-biotica (vrij vertaald ‘tegen levende wezens’) zorgt ervoor dat alle bewoners in je darmen geëlimineerd worden, ook de bewoners waar je blij mee zou moeten zijn. Zorg dus een keer écht goed voor jezelf en begin bij je darmen. Dan zul je wel eens een stuk minder vaak lastig gevallen kunnen worden door ongenode gasten. Een geruststellend idee met de winter voor de deur.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest