Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Wees spiritueel gegroet

/
/
/
1119 Views

Beste, geachte of lieve lezer, wees gegroet.

Het is je wellicht opgevallen dat de manier waarop we groeten, allesbepalend is voor hoe we overkomen. Men kan zelfs aan de begroeting afzien welke graad van spirituele ontwikkeling iemand al heeft doorgemaakt (of nog niet…). Platgezegd: hoe ver hij of zij is.

Door Lars Faber

Sta mij toe deze boude bewering met een voorbeeld dicht bij huis te illustreren. Men neme een willekeurig iemand, laten we zeggen: de hoofdredacteur van dit tijdschrift, verder te noemen Ewald. Wie wel eens een mail van deze persoon ontvangen heeft, moet zich vragend achter het oor hebben gekrabd. Deze Ewald sluit namelijk consequent zijn mails af met: ‘Groet, Ewald’. Een karige ‘groet’ is alles wat eraf kan! Geen ‘hartelijke groet’, zelfs geen platgetreden  ‘vriendelijke groet’ (de begroeting die in onverlicht Nederland gangbaar is en de ‘goede’ intenties van de schrijver blootgeeft). Slechts ‘groet’. Waarbij je zelf maar moet raden hoe die bedoeld is.

Weet de beste man dan niet dat je met je groet je handtekening zet, laat zien van welke signatuur je bent? Laten we eens kijken waarmee je kunt scoren in de spirituele wereld. (Lees je mee, Ewald?)

Retro

Een gouwe ouwe is natuurlijk namasté. Als je iemand van vleesch ende bloet groet op deze wijze, breng je de handen ter hoogte van het hart bij elkaar en buig je een beetje. Doet het erg goed, is hip en retro tegelijk en geeft je een erudiet imago. Je straalt er iets mee uit als: ik ken mijn klassiekers. Of: ik heb mijn satsangs gevolgd. Namasté betekent iets als: vanuit mijn licht begroet ik het jouwe. Ik doorzie het ego, en kijk recht in jouw essentie. Wij zijn één. Al deze wijsheid geef je mee met jouw simpele namasteetje. Wauw! Om te laten zien dat je de klok echt heb horen luiden en weet waar de klepel hangt, groet je met Om nama shivaya. Grote kans dat de onverlichte ziel die voor je staat deze begroeting niet kent en zegt: ‘Wat zeg je?’ Jij antwoordt met: ‘Ik begroet Shiva in jou, de ultieme realiteit, het bewustzijn dat in ons allen huist.’

Ik geef toe, die Shiva-groet kan een beetje over the top zijn. Spaarzaam gebruiken dus. Je kunt natuurlijk ook gewoon eenvoud en authenticiteit uitstralen, twee gewilde imagopeilers in het spirituele wereldje. Dan breng je een eenvoudige Lichtgroet (let op de hoofdletter ‘L’). Je geeft daarmee subtiel een hint dat je een Lichtwerker bent, een soort uit de hemel gevallen engel die de wereld komt redden. Dit vertel je uiteraard niet, maar laat je de ander raden. Als variatie hierop kun je natuurlijk ook de Hartegroet (let op de hoofdletter ‘H’) uitbrengen. Hiermee geef je de eveneens subtiele hint dat je geest een buiging heeft gemaakt voor het hart en dat je de belangrijke realisatie hebt doorgemaakt van het goddelijk Hart. Dat je alleen nog Liefde bent en in liefde leeft.

Overjarig

Laten we vooral nog wat spiritueel salonfähige alternatieven bestuderen. Er valt immers weinig indruk te maken als we straks allemaal alleen nog maar Licht- en Hartegroeten uitbrengen. Eens kijken. Wat dacht je van het schitterende aho mitakuye oyasin? Op zijn best vertaald als ‘aan al mijn verwanten’. Met deze begroeting geef je aan dat je de Lakotatraditie kent en een ingewijdene bent van de Red Road, de indiaanse levenswandel. De zweethut is jouw baarmoeder, de tipi jouw huis. De wijsheid van de Native Americans stroomt door jouw aderen. Aho!

Toegegeven, dat hele indianengedoe is wat overjarig. Zó jaren tachtig, zou je kunnen zeggen. Je loopt er een beetje het risico mee om voor oubollig te worden versleten, en dat kan vast niet de bedoeling te zijn. Met onze spirituele begroeting willen we immers uitstralen op welke sport van de evolutieladder we staan. En die moet natuurlijk niet al bij voorbaat muffig ruiken. Nee, als je dan toch een zuidelijke indruk wilt maken, hip en actueel wilt zijn, dan blijft er weinig beters over dan In L’akech. Betekent letterlijk: ik ben een andere jij. Wauw! Met twee woordjes laat je zien dat je de illusie van het afgescheiden zijn hebt doorzien, dat jij streeft naar eenheidsbewustzijn, dat jij weet wat ons staat te wachten over een krappe twee jaar in het magische 2012. De mayakalender is de leidraad in jouw leven, jouw bewustzijn heeft al de begeerlijke hogere frequentie die het ook na 2012 blijft doen. Met jouw In L’akech groet je mij niet alleen als een andere ‘jij’, maar laat je mij zien dat jij al een verder ontwikkelde ‘jij’ bent, die begerenswaardige initiaties heeft ondergaan en esoterische kennis bezit. Jij bent een superJIJ!

Als alle spirituele begroetingen je neus uitkomen en je geen behoefte meer hebt om je van andere te onderscheiden – wat volgens mij het oorspronkelijke doel van de meeste van deze begroetingen ooit was – kun je altijd nog terugvallen op de oersaaie groet van Ewald. Weinig zeggend, weinig verheffend. Zou dat misschien zijn bedoeling zijn geweest? Ewald is hip! Ik voorspel een zomer met veel karige groeten. May the schwartz be with you*

Groet,

Lars Faber

*Verwijzing naar de legendarische Star Wars uitspraak: May The Force be with you. Door te verwijzen naar de persiflage Spaceballs uit 1987 straal ik uit een groot filmkenner te zijn.

Lars Faber is auteur van boeken als De Gewijde Reis, De Heldenreis en Samoerai Communicatie www.degewijdereis.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest