Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Skepsis nu zelf mikpunt en bijna blut

/
/
/
658 Views

Wat een merkwaardige speling van het lot lijkt voor de velen die ooit door het kritische blad (en stichting) Skepsis zijn aangepakt voor kwakzalverij, beunhazerij en oplichting, is voor de stichting Skepsis een heikele situatie: de organisatie is nu zelf mikpunt van een actie die de stichting veel geld kost door rechtszaken in het buitenland.

Uit een brief van 15 juli 2018 aan de lezers:

“Ik vraag uw hulp. Skepsis is al sinds eind 2016 verwikkeld in een kostbare rechtszaak. Onze reserve voor onvoorziene omstandigheden (zie de Skepsis-balans voor 2016/2017) is vrijwel op. Tot op heden is ruim twee ton euro uitgegeven om de voorzitter van Skepsis te verdedigen tegen een aanklacht
voor een Amerikaanse rechtbank. Met deze brief stel ik u op de hoogte.

Allereerst wil ik u, als abonnee Skepter, dringend vragen om ons eenmalig te helpen die reserve te herstellen, zodat we de rechtszaak goed af kunnen ronden. (…) Om het goede voorbeeld te geven heb ik zelf alvast 1000 euro gedoneerd.

Een zekere Ruggero Santilli uit Florida (zie:  https://www.skepsis.nl/blog/2018/07/the-writings-of-ruggero-santilli/ ) heeft onze voorzitter Frank Israel aangeklaagd, zuiver en alleen omdat Frank voorzitter van Skepsis is. Deze Santilli beweert dat Frank deel uitmaakt van een samenzwering die als doel heeft Santilli’s natuurkundige theorieën te onderdrukken. De dagvaarding zegt dat Frank “has purposely used and/or directed the use of the internet as a tool to reach into the state of Florida and publish disparaging and defaming (untrue) blogs/articles to third-party individuals and businesses within Florida, with the intent of causing injury.”

Meer in het bijzonder krijgt Frank de verantwoordelijkheid voor Santilli-artikelen van Pepijn van Erp op kloptdatwel.nl en op Pepijns eigen blog (pepijnvanerp.nl) in de schoenen geschoven,
omdat Frank de baas is van Skepsis en Skepsis voor die websites aansprakelijk zou zijn.

Dit is volslagen onzin. Frank had zelfs nog nooit van Santilli gehoord voordat Santilli’s echtgenote aan Frank e-mailde over deze artikelen, kort voor de zaak aanhangig werd gemaakt. Frank heeft echter niets met beide genoemde websites te maken. De rechtszaak loopt nu al bijna twee jaar in de Verenigde Staten. Daar is procederen duur, en het duurt ook lang. Frank kon de zaak – hoe absurd ook – niet negeren, want zonder verweer zou een Amerikaanse rechtbank hem bi verstek in het ongelijk kunnen stellen. Skepsis staat niet toe dat Frank in problemen komt zuiver en alleen omdat hij onze voorzitter is.

Onze advocaten hebben herhaaldelijk hun best gedaan om de zaak af te laten wijzen. Er is al een tussenoordeel ten gunste van Frank inzake een kort geding van Santilli, maar de zaak is nog niet voorbij.

Skepsis krijgt alleen geld van Skepterlezers. Het heeft ons dertig jaar van uiterste zuinigheid gekost om de juridische buffer op te bouwen die nu snel wordt afgebroken. Help ons die te herstellen om te voorkomen dat Santilli wint! Doneer nu”, aldus Jan Willem Nienhuys, secretaris Stichting Skepsis.

Ook de mediasite VillaMedia.nl schreef erover. Lees hier hun berichtgeving:

https://www.villamedia.nl/artikel/skepsis-bijna-blut-door-rechtszaak-over-artikel

Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest