Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Het Ritueel van de Twaalf Wereldreligies

/
/
/
376 Views

Eemnes Op 13 april, 10 mei en 9 juni 2014 wordt een ritueel gehouden om ‘de diepe essentie van de twaalf wereldreligies te ervaren’, aldus Frouk Riemersma.
In het ritueel van de twaalf wereldreligies moeten de religieuze vormen zicht baar worden. ‘Bijeenkomen om elkaar de hand te geven en te ontmoeten vanuit ons hart’, is de intentie.

De representanten van de twaalf wereldreligies zijn afkomstig uit het Christendom, Islam, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Bahai, Confucianisme, Taoïsme, Sikhisme, Zoroastrisme, Jaïnisme en de Natuurreligie. Zij nemen plaats op de twaalf geschilderde doeken die bij elkaar komen in een punt. Samen vormen ze een cirkel van negen meter doorsnede. Ieder doek draagt het symbool van de desbetreffende religie. Het publiek loopt rond het geheel, terwijl de representanten van de twaalf wereldreligies hun diepste lied, gebed of mantra voor het Onnoembare reciteren.

Tijdens de derde en laatste bijeenkomst in Duitsland, zullen tijdens een grote Despacho de geschilderde doeken geofferd worden. Een ceremonie vanuit de Andestraditie, waarin de vorm door middel van het vuur transformeert in Heilige rook en zich verbindt met alle krachten in het universum. Dit zal plaatsvinden op 9 juni, 2e Pinksterdag. De dag die vanuit de Christelijke traditie bekend staat als de dag waarin de uitstorting van de Heilige Geest plaatsvindt en men in “tongen spreekt” waardoor iedereen verstaat elkaar.

Locaties:
– 13 april: ’t Brandpunt te Amersfoort vanaf 15.30-18.00 uur. Entree 6 euro. Opgave niet nodig. Adres: Laan naar Emiclaer 101, 3823 EG Amersfoort.

– 10 mei: De Boskapel te Zeist vanaf 13.30-16.00 uur.  Entree 6 euro. Adres: Laan van Beek en Royen 45a, 3701 AK Zeist. Wegens beperkte ruimte opgave nodig, dit kan via de email naar Ariane Miller: arianemiller@planet.nl
– 9 juni: Erfurt in Duitsland. Voor meer informatie over de twaalf wereldreligies zie ww.inka-world.com. Deelname aan de conferentie mag, maar is niet nodig! Het is mogelijk om alleen het ritueel en de Despacho mee te doen. Dit is kosteloos.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest