Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De Liefdesboom, tien niveaus van Liefde ontdekken, op zoom, sept. 2024

/
/
/
23 Views

In iedere ziel leeft de herinnering aan de universele Liefde, de perfecte Liefde. De Liefdesboom beschrijft verschillende niveaus van deze Liefde zoals die zich kunnen aandienen. In de zoomserie De Liefdesboom gaan we samen tien niveaus innerlijk ontdekken.

In De Liefdesboom gaan we samen op ontdekkingstocht. Dan komen we veel tegen. Zoals de perfecte of universele Liefde. Alleen al de gedachte eraan vormt de echo van de hemel zelf, volmaakt, harmonieus, allesomvattend en verbindend. Ze vormt een innerlijke bron. De tien niveaus die tijdens de serie aan bod komen, laten de Liefde in ons zien. We kijken ook naar onze ervaringen ermee. Harde liefdeslessen hebben dikwijls een grote invloed op ons gehad. Vooral de momenten van afwezigheid van Liefde boden intense ervaringen. In deze ontdekkingstocht kijken we door meditaties naar onszelf om onze tien niveaus van Liefde helder te krijgen.

Over de zoombijeenkomsten

De bijeenkomsten op zoom zijn gebaseerd op de kabbalistische levensboom en worden ingeleid door initiatiefnemer Ewald Wagenaar. Hij focust op het onderwerp van de avond. Er is daarna gelegenheid tot uitwisseling, het stellen vragen en het delen van recent opgedane inzichten.

Dit wordt gevolgd door een geleide meditatie op het onderwerp. Dan zetten we onze ontvankelijkheid open voor wat we mogen ontvangen. Als groep scheppen we een energieveld waarin inspiratie, begrip en inzicht zich kunnen vergroten. Ieder ontvangt wat hij of zij op dat moment nodig heeft.

Na de meditatie is gelegenheid om te delen wat we hebben ontvangen. Met deze inzichten helpen we elkaar om de verschillende niveaus van Liefde in ons beter te verstaan.

De gedeelde ervaring draagt bij aan de opbouw van gezamenlijke kennis over de Liefde. Het is de intentie van Ewald Wagenaar om die te bundelen en uit te geven.

De bijeenkomsten voor 10 niveaus van Liefde in drie klusters

Bijeenkomst 1 tm 3:

De perfecte Liefde. Universeel, unificerend, onvoorwaardelijk, volkomen Zijn. De heimwee van onze ziel hiernaar en ons contact ermee staat centraal.

De inspirerende Liefde en het ruimtegevende eerste uitreiken door de Liefde naar al het bestaande. De rolmodellen die in ons leven en het gebied van animus en anima vormen de focus.

Beschermende Liefde, in filosofie, cultuur, vaders, moeders en begripvolle grootouders. Innerlijke overtuigingen over Liefde onder de loep.

De afgrond, de ervaring van liefdeloosheid, onze liefdeswond. We staan stil bij de doorwerking van deze intense ervaringen in ons leven.

Bijeenkomst 4 tm 6:

Helende Liefde die verbonden is met onze gevende hart-energie.

Grenzentrekkende Liefde om Liefde aan te trekken of om met liefdeloosheid om te gaan.

Stralende Liefde. Je centrum en prachtige essentie die zich kunnen vullen met het Licht van de Liefde. Alle Liefde in je mag naar stralen.

Bijeenkomst 7 tm 9

Voelen, denken en doen. Wat vertelt je gevoelsleven als het om Liefde gaat? Waarnaar strekt je gepassioneerde Liefde zich uit? En wat vertelt je onderbouwende Liefde je? Hoe denk je over verschillende aspecten van de Liefde? Wat zeg je met binnentaal tegen jezelf over de Liefde? Hoe geef je intimiteit vorm in de persoonlijke Liefde? We kijken naar ons gedrag en gaan aan de slag met de werkende Liefde om een nieuwe fase toe te voegen aan ons levensverhaal..

Wat mag je ervan verwachten?

 • Dat je inzicht in de Liefde zich verdiept.
 • Ontdekken hoe je Liefde gebalanceerd(er) krijgt en geeft.
 • Meer zelfliefde.
 • Hoe de ervaring van liefdeloosheid en de liefdeswond je leven beïnvloedde en je kan gaan helpen.
 • Zelfobservatie, zelfreflectie, meditaties in de Toledaanse kabbalahtraditie.
 • De kern van onze essentie en ons innerlijke integratiepunt versterkt zich en biedt nieuwe perspectieven vanwaar we beter naar onszelf, de Liefde en anderen gaan kijken.
 • Creatieve werkvormen zoals tekenen en het opschrijven van gedachten en herinneringen.
 • Een luisterend oor van anderen.
 • Inspirerende bijdragen van anderen.
 • Liefde die via jou gaat stralen.
 • De mogelijkheid van nazorg in de vorm van persoonlijke gesprekken.
 • Een vervolg: na deze serie bijeenkomsten volgt een nieuwe.

Wat is De Liefdesboom niet: een koppel- of versiercursus, inleiding op tantra of avondenlang kennis opdoen zonder verinnerlijking.

Drs. Ewald Wagenaar (1961) is hoofdredacteur en uitgever van het spirituele online platform Koorddanser, neerlandicus en docent en medeoprichter van de Academie voor Geesteswetenschappen waar hij les geeft in o.a. kabbalah en astrologie. Hij is een complexe weg gegaan in de liefde. In het dagelijkse leven is hij docent, coach en schrijver. Hij is leerling van Gila Gezon die weer een leerling is van Ze’v ben Shimon Halevi, schrijver en leraar in de Toledaanse kabbalahtraditie.
Meer publicaties van hem lezen op www.kd.nl. E: ewaldwagenaar@gmail.com.

Tijd, plaats en opgeven

Op 9 dinsdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur op zoom in 2024 op 17 september, 1 en 15 oktober, 12 en 26 november en 10 december, en in 2025 op 14 en 28 januari en 11 februari.

De live-ontmoetingsmiddag is op zaterdag 1 maart 2025 in Hilversum.

Je kan je opgeven door een e-mail te sturen naar ewaldwagenaar@gmail.com. Je ontvangt dan een factuur die twee weken voor de eerste les moet zijn voldaan. Tot de eerste les is annulering kosteloos. Bij annulering door de organisator wordt het lesgeld geretourneerd. Deelnemers ontvangen enkele dagen voor de bijeenkomst per e-mail de zoomlink. De kosten voor de zoombijeenkomsten bedragen €95 inclusief btw. De bijeenkomsten worden opgenomen en gedeeld. De prijs voor alleen het ontvangen van de 9 zoom-opnames bedraagt €65. De kosten voor de niet-verplichte live-ontmoetingsbijeenkomst voor de zoomdeelnemers bedragen €25 en worden apart afgerekend.

Ewald Wagenaar

Hilversum, 16 mei 2024


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest