Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ontdek de magie van rituelen in begeleiding – Train de trainer (8 okt., online)

/
/
/
208 Views

Ontdek de magie van rituelen in begeleiding-train de trainer in de online kennismakingsworkshop op 8 oktober- 20.00-21.30 uur.

Van oudsher is er behoefte om overgangsmomenten via rituelen vorm te geven. Als markeerpunten. Als verankering. Als intentie. Om verdieping in het contact met de niet zichtbare wereld te bewerkstelligen.

We hoeven niet terug naar de voorchristelijke tijden om onze eigen symbolische momenten te vinden. Er zijn veel rituelen die we allemaal wel kennen.


Denk maar aan “lang zal ze leven” zingen bij een verjaardag, een kaarsje opsteken voor een overledene, het geven van bloemen, beschuit met muisjes bij een geboorte, de knuffeldieren die we een baby geven, de sluier en de uitwisseling van ringen bij een huwelijk…
Er zijn verschillende momenten waarop mensen behoefte hebben om een overgang te vieren of te gedenken. Om een markering of bekrachtiging te maken van het overgaan van de ene fase in de andere. Om daar aandacht en intenties aan te geven. Bv bij een geboorte, zwangerschap, miskraam, de eerste menstruatie, een scheiding, het verlies van een huisdier, sterven, de overgang, pensioen, het maken van een grote reis…

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor coaches, hulpverleners, stervensbegeleiders, palliatief medewerkers of geestelijke begeleiders die hun kennis en vaardigheden op het gebied van werken met rituelen willen versterken.

Programma

 • De kracht van rituelen en intenties
 • Vier elementen; aarde, water, vuur en lucht
 • Weven, vlechten, knopen en spinnen
 • Bidden, chanten en spreuken – de kracht van woorden
 • Voorouder rituelen
 • Levenswiel – levensfasen
 • Een gidsende houding – intuïtief coachen/begeleiden
 • Begeleiden met aandacht, aanwezigheid, ruimte, loslaten en overgave

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Data cursus: zondag 15 november, 29 november en 13 december 2020.
De online kennismakingsworkshop is op 8 oktober- 20.00-21.30 uur

Link: https://www.werkplaatsstap.nl/rituelen/


Tags: ,
Meer van:

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest