Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bloesemremedies en verdriet

/
/
/
1046 Views

Bloesemremedies en verdriet. Verdriet is iets wat iedereen wel een of meerdere keren heeft meegemaakt in zijn of haar leven. Bekijk je het vanuit het standpunt van bloesemremedies dan zie je dat verdriet eigenlijk het missen is van het tegenovergestelde. In deze situatie is het tegenovergestelde plezier, blijheid, geluk. Waardoor wordt je geluk of plezier verstoord? Met de juiste bloesemremedie verander je dat.

Een van de belangrijkste veroorzakers van verdriet is de verwachting.

Heeft niet iedereen verwachtingen? Hoe vaak komt het voor dat deze verwachtingen niet kloppen met de werkelijkheid? Tot in de kleinste hoekjes hebben deze verwachtingen zich verscholen. Heeft niet iedereen een verwachting hoe het zal gaan met zijn kinderen, hoe oud zullen je ouders worden, wat is het beeld dat je hebt over je werk, je gezin, je relatie enz. Alle ideeën, dromen en beelden, die je gemaakt hebt van je toekomst zullen je teleurstellingen geven, wanneer deze niet uitkomen.

Het eerste en belangrijkste wat je kunt doen is dan ook het bijstellen van je verwachtingen. Sta er eens bij stil en neem de tijd om te bedenken wat je verwachting is van je kinderen, van je relatie, je ouders, je werk? Wat is jouw idee over hoe oud je ouders zullen worden?

Wanneer de beelden kloppen met je werkelijkheid, heet dit geluk, waarbij het heden het belangrijkste is dat telt. Je kunt ook negatieve beelden maken, dit betekent dat je altijd het meest negatieve bedenkt, om maar te voorkomen dat je verdriet krijgt.

Bloesemremedie Lariks

Dit negatieve droomkasteel heet faalangst en dit kun je onder andere door de bloesemremedie Larch – Lariks (bij de Healing Herbs en Deva Bach Larch – Lariksremedies) goed verhelpen.

Het overlijden en het scheiden zijn vaak de grootste veroorzakers van verdriet. Een van de beste remedies die je hiervoor kunt gebruiken is de bloesemremedie Bleeding Heart, de Gebroken hartjes. Vele mensen zullen deze plant wel kennen uit hun tuin, bloemen als roze hartjes achter elkaar hangend aan een stengel, met veel groen er omheen.

Lariks

Deze bloesemremedie sterkt je hart en geeft je de kracht om verder te gaan. Bovendien helpt ze je ook met het loslaten van je tranen en geeft ze je het vertrouwen dat je verder kunt. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat je hart is weggerukt en je alleen en verlaten achter blijft. Deze remedie is ook goed voor iemand die zelf aan het sterven is en moeite heeft om alle vrienden en familie los te laten.

Bloesemremedie Komkommerkruid

Een andere veel voorkomende bloesemremedie die goed is om te gebruiken bij verdriet is het Komkommerkruid.

Komkommerkruid

Wanneer je door de moeilijke omstandigheden niet de kracht meer hebt om verder te gaan en je gaat piekeren. Wanneer je het vertrouwen in je hart bent kwijtgeraakt en eerst alles door het hoofd, het denken, bent gaan controleren.

Het Komkommerkruid geeft je weer het plezier en de kracht om verder te gaan en helpt je om niet bij de pakken te gaan neerzitten.

Combinatie bloesemremedies

Je kunt de Bleeding Heart en het Komkommerkruid ook goed bij elkaar mengen in een flesje. Hierdoor ontstaat een uitstekende combinatie, die je kunt gebruiken bij ieder verdriet door scheiding, overlijden en teleurstellingen en al het verdriet dat is ontstaan door problemen in relaties.

Verdriet dat ontstaat omdat je dit hebt toegestaan vanuit je omgeving komt veel voor. Het is de keuze die je maakt om aan de eisen van de ander te kunnen voldoen.

Dit verdriet ontstaat omdat je op dat moment geen nee kunt zeggen en je de ander voorrang moet geven, dit omdat deze persoon belangrijker is dan jezelf bent. Onbewust plaats je de ander hoger dan jezelf, waardoor je geen nee kunt zeggen. Dit gebeurt bijna in alle relaties.

Je plaatst de ander, wanneer je de ander belangrijker vindt onbewust op een voetstuk, vooral wanneer je tot over je oren verliefd bent (geweest). De ander ziet jou dan helaas  niet meer en jij moet alles doen omdat de opdrachten op innerlijk niveau van boven naar beneden stromen.

Zo ook met je baas, je kinderen en iedereen waar je de hele dag voor rent. Ze zien je namelijk totaal niet staan.

Maak in gedachte eens een beeld van jezelf en vergelijk dit met het beeld van de ander, je relatie, je baas, je kinderen en je ouders. Zet deze personen een voor een in gedachte naast je eigen beeld en maak het beeld van de ander gelijk of iets kleiner dan het beeld van jezelf. Stuur dan dit beeld weg in een cirkel in liefde en vergeef wat is gebeurd. Ze moesten wel aan dit beeld voldoen.Bloesemremedie Sneeuwklokje

Een van de uitstekende bloesemremedies die je hiervoor kunt gebruiken is het Sneeuwklokje. Het Sneeuwklokje helpt je niet alleen met het loslaten van de tranen en oude trauma, maar laat je meer voor jezelf opkomen. In plaats van een koud hart, maakt het Sneeuwklokje je wat koeler naar de ander en laat je meer opkomen voor de warmte van je hart, voor jezelf.

De Vogelmelk heeft ook met verdriet te maken, vooral wanneer je het verdriet bent blijven vasthouden en je niet meer kunt herstellen. Je hoeft hierbij niet eerst je tranen los te laten, maar je kunt direct de verbinding maken met je universele bron van kracht.

De Zielentroost verzacht en zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt. Ondanks de pijn verder gaan. Je weer verbonden en ondersteund voelen. Ze helpt niet alleen met het loslaten van de pijn en het verdriet op dit moment, maar verzacht ook de pijn, die al lang in de ziel aanwezig is. Om verder te gaan, vooral wanneer de woorden niet meer helpen en iedere aanraking een pijnlijke herinnering is geworden. Versterkt de liefde voor jezelf en laat deze liefde zachtjes indalen, waardoor je je ogen weer kunt openen en ondanks alles wat donker is geworden toch weer het licht van liefde kunt gaan zien.

Verdriet kan ook ontstaan omdat je niet je eigen gang kunt gaan, waarbij de bloesemremedie Reuzenbalsemien het verdriet omhoog kan halen.

Het verdriet dat is ontstaan omdat je al heel lang inlevert en niet je eigen gang bent gegaan.

Heel oud, vergeten verdriet kan losgelaten worden door de Mycena, dit is een paddenstoel remedie die helpt met het verteren van oude nog niet verwerkte emoties, waarbij zelfs de oorsprong van het verdriet al kan zijn vergeten.

Een goede Australische Bush remedie voor het loslaten van oud verdriet is de Sturt Desert Pea, deze van de bloesemremedies heeft veel goede resultaten gegeven in situaties waarbij het verdriet zo oud is, dat het vuur van de persoon is opgebrand door het verdriet. Bijvoorbeeld dat een geliefde na een relatie van twintig jaar overlijdt en dat de ander na dertig jaar nog steeds verdriet heeft. De Sturt Desert Pea geeft de vitaliteit en levensplezier weer terug en verdrijft de pijnlijke herinneringen.

Wanneer het verdriet komt door een verbroken relatie, die je nog steeds wilt vasthouden en je hebt veel last van dwanggedachten, dan geeft deze remedie rust, sereniteit en helderheid van geest en gedachten. Wanneer je midden in het verdriet zit, nog helemaal in het moment en de gebeurtenis, speciaal op het moment wanneer de relatie aan het beëindigen is en je door een wankele en onzekere periode gaat, is de Red Suva Frangipani de remedie die je erdoor heen helpt. Ze koestert je, geeft je gemoedsrust en maakt je kalm.

Heeft iemand de neiging om zelfmoord te plegen, dan kun je het beste van de Australische bloesemremedies Waratah erbij gebruiken. Dit is een remedie voor kracht en doorzetting en de Waratah geeft je weer het gevoel en het vertrouwen dat je verder kunt.

Waratah


Bram Zaalberg

Bloesem Remedies Nederland

www.bloesemremedies.com

www.celzouten.com

POSTBUS  6139

5960 AC HORST, NL.

TEL: 077 – 2300011

FAX: 077- 3987827

E-mail: info@bloesemremedies.com

Webwinkel en website: www.bloesemremedies.com

www.facebook.com/bloesemremedies

www.primaveralife.nl

www.bach-bloesems.nl

Bezoekadres: Winkel De 3Vrouwen

St. Jansstraat 5

5964 AA Horst – Meterik

Tel: 077 – 2300015

Internet: www.de3vrouwen.nl.

Openingstijden fysieke winkel:

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur

Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

De winkel is op zondag en maandag gesloten.    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest