Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Inspiratiedag Kabbalah 2020 – Scholing van de ziel – Bussum, 31 oktober

/
/
/
880 Views

Op 31 oktober 2020 wordt in Bussum de Inspiratiedag Kabbalah 2020  gehouden onder de titel Scholing van de ziel.  Aan deze dag werken mee: Gila Gerzon, Reinier Meijer, Dittie Rebel en Ewald Wagenaar. De dag kan ook online via zoom worden bijgewoond. Er is ruimte voor maximaal 30 inschrijvingen.

Het verhaal van de ziel van ieder mens begint bij het ontwaken ervan en het zien van de reis die het maakt door de tijd en ruimte. Steeds is er sprake van een zich ontwikkelend bewustzijn dat zoekt naar

inspiratiedag kabbalah
Kabbalistische levensboom

zijn of haar Oergrond en bestemming.

Hoewel het bewustzijn zelf eeuwig en universeel is, kent de bestudering ervan met de Kabbalah vaak culturele invloeden. De Toledano-stroming biedt een universele benadering van de Kabbalah.

Centraal op deze inspiratiedag staat de ziel en haar ontwikkeling. Studenten in Toledano-traditie verzorgen samen en vanuit verschillende culturele achtergronden de Inspiratiedag Kabbalah 2020. De

titel van deze dag, ‘Scholing van de ziel’, is ontleend aan de titel van een boek van Z’ev ben Shimon Halevi (Warren Kenton), ‘School van de ziel’.

“De wereld is het oefenterrein waar dat wat innerlijk geleerd is, wordt uitgedragen en getoetst. (…) Een ieder die zich spiritueel ontwikkelt vraagt zich af hoe hij of zij de transcendentale werkelijkheid en het aardse leven met elkaar zal verbinden. Hoe wordt er vanuit het besef van de vormloosheid, vorm gegeven aan het gewone leven?”, aldus Gila Gerzon in ‘Kabbalah – Poorten van Kennis’.

De initiatiefnemers van de inspiratiedag willen mensen inspireren om liefde, licht en vertrouwen te vergroten in elkaar en in de wereld.

Deelnemers krijgen inspirerende handreikingen voor hun eigen spirituele zieleontwikkeling en een inzicht in de sfeer en energie van de Toledaanse kabbalistiek.

Contact met de ziel – Reinier Meijer

Spiritualiteit is een besef dat we onderdeel zijn van iets dat groter is dan wijzelf. Dit besef kan op veel verschillende manieren vorm krijgen. In deze presentatie gaat hij in op studie, meditatie, gebed en ritueel als verschillende deuren naar het contact met de ziel. Deze bouwstenen kun je benutten om op eigen wijze vorm te geven aan de behoefte tot zielscontact. Dit doe je dan gebaseerd op traditie, en vrij vertaald naar je eigenleven hier en nu.

Reinier Meijer (49) werkt 25 jaar als trainer  en coach. Persoonlijke effectiviteit en professionele ontwikkeling zijn de gebieden die zijn aandacht hebben. De ontwikkeling van het zelfbewustzijn en van dat wat groter is dan onszelf, is bij Reinier begonnen in 2003 met de bestudering van Kabbalah. En daarmee is ook zijn zoektocht begonnen om het spirituele vorm te geven in het dagelijks leven. E: reinier@performanceenvitaliteit.nl.

De diepte verkennen – Gila Gerzon

Na een korte inleiding over de aard van de ziel word je door Gila begeleid op een meditatieve reis. Klassieke kabbalistische aandachtspunten ondersteunen de verinnerlijking. Je maakt contact met je ‘persoonlijke ziel’, het diepste en tevens meest eigen gebied in je psyche. Je verkent verschillende bronnen die je ziel voeden, zoals de intentie van je ziel, de spirituele krachten die bij je ziel horen en het Licht dat de oorsprong is van je zielenreis.

Gila Gerzon (67) is docente in de Toledano Kabbalah-traditie. Ze is auteur van ‘Kabbalah – Poorten van Kennis’ en redactrice van ‘Harvest from the Tree of Life’. Gila verzorgt in 2020 in Baarn Kabbalah-ochtenden op 28-03-‘20, 23-05-‘20, 26-09-‘20, 14-11-’20. Meer informatie en opgeven: gila@kabbalah.nl.

Zoe ook haar artikel op deze site: https://www.kd.nl/2019/01/14/kabbalah-een-weg-van-contemplatie/.

Liefde en kabbalah – drs. Ewald Wagenaar

Liefde kent meer aspecten dan het ‘goede gevoel’ en de verwarmende hartenergie. In deze workshop volgen we op de levensboom de wording van de liefde vanuit de oorspronkelijke eenheid naar het niveau waar liefde vorm krijgt in gedrag en de materie. Spreken over liefde kan niet anders dan dat we ook de ander hierbij te betrekken. Ieders individuele omgang met liefde kent een eigen geschiedenis die wortelt in een zielsverlangen naar eenheid en unificatie. Al op jonge leeftijd geven ouders, samenleving, familie, omgeving en ervaringen impulsen voor de vorming van een eigen verhaal. Hiermee treden we de ander tegemoet waarbij het verlangen naar ‘ware’ liefde een rol speelt. Totdat teleurstellingen de ruimte scheppen om nieuw licht op ons eigen verhaal te werpen en om onze innerlijke rijkdom bloot te leggen, om te ontdekken dat we deel zijn van de liefde waarnaar we verlangen. Met welk idee over de liefde ben jij verbonden?

Drs. Ewald Wagenaar (58) is neerlandicus en bestuurslid en medeoprichter van de Academie voor Geesteswetenschappen. In het dagelijkse leven is hij adviseur, trainer, uitgever en interim-docent. Daarnaast schrijft hij voor het spirituele online platform Koorddanser. Ewald verzorgt verder bijeenkomsten op het gebied van astrologie, persoonlijke ontwikkeling en kabbalah. In 2020 start hij een kabbalahstudiegroep voor wie aan de eigen ontwikkeling van de liefde wil werken. Zie www.kd.nl. E: ewaldwagenaar@gmail.com.

Levende beelden van Kether – drs. Dittie Rebel

“Heb de dingen als niet-hebbende”. Deze woorden van Jezus geven de juiste spanning weer tussen betrokkenheid en onthechting. Alles is een geschenk: om van te genieten, om van te leren en altijd om mee te werken. Zo levend met uiterlijke en innerlijke open ogen kunnen er beelden verschijnen, waardoor diepere waarheden oplichten. Ook beelden van Kether van de kabbalistische levensboom. Daarbij gaat het om wat de beelden te zeggen hebben, als voeding voor de ziel.

Dittie Rebel (73) is arts in ruste. Ze was onder andere 29 jaar huisarts en 38 jaar homeopathisch arts. Dittie is van christelijke huize en verdiept zich sinds 1984 ook in de kabbalah, wat ze als een enorme verrijking van haar spirituele leven ervaart. Ze vervult momenteel een pastorale en bestuurlijke functie binnen de Protestantse Kerk Nederland en ze integreert christendom en kabbalah. Zo schreef ze over “Christus op de middenpilaar” en onlangs verscheen haar boek “Vreugde der Schepping” dat een integratie is van homeopathie, kabbalah en het periodiek systeem van elementen. E: dittierebel@planet.nl.

Programma van 31 oktober 2020

09.30 – 10.00     Inloop, koffie, thee

10.00 – 10.05     Welkom door Ewald Wagenaar

10.05 – 10.15     Invocatie door Reinier Meijer

10.15 – 11.20     Presentatie 1: Contact met de ziel – Reinier Meijer

11.20 – 11.40     Koffiepauze

11.40 – 12.50     Presentatie 2: De diepte verkennen – Gila Gerzon

12.50 – 13.30     Lunchpauze

13.30 – 14.40     Presentatie 2: Liefde en kabbalah – drs. Ewald Wagenaar

14.40 – 15.00     Theepauze

15.00 – 16.10     Presentatie 4: Levende beelden van Kether – drs. Dittie Rebel

16.15                Invocatie & slotwoord

Praktisch Inspiratiedag Kabbalah 2020 

Reserveren en kosten Om een plaats te reserveren op deze inspiratiedag kabbalah volstaat het sturen van een e-mail met naam- en adresgegevens naar reinier.meijer71@gmail.com. Mocht u een factuur willen dan ,kunt u dat in de e-mail aangeven.

De kosten van de dag bedragen €49,50. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Wel is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar.

Om de reservering definitief te maken dient u de deelnamekosten van €49,50 uiterlijk 24 uur vóór aanvang van het symposium zelf over te maken op rekeningnummer NL53RABO 0102421013 t.n.v. Horus Kabbalah onder vermelding van ‘Inspiratiedag 2020’ en de eigen voor- en achternaam.

Locatie De Inspiratiedag Kabbalah 2020 wordt gehouden in:

Hearthouse

Huizerweg 54

1402 AD Bussum.

Links langs het naastgelegen pand, aan de Huizerweg 56, is een opgang voor de gratis parkeerplaats van Hearthouse, (na 200 meter rechts).

Via het openbaar vervoer is Hearthouse goed bereikbaar via NS-station Bussum Zuid en busdienst 107 of 109.

Meer over de Toledaanse kabbalistiek

http://www.kabbalahsociety.org/
https://en.wikipedia.org/wiki/Z%27ev_ben_Shimon_Halevi
inspiratiedag kabbalah
Iedere ziel heeft haar verbinding met hogere bewustzijnsgebieden.
Diep in onszelf dragen we de herinnering aan deze ervaring.


Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest